7 rezultatų ieškant "lengvo"

Juodųjų serbentų uogienė

Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių lie..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Žaliuokės savo sultyse

Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir dru..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas. ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama i..

Recepto vertinimas: 2

Virtas lynas

Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Ledų, jogurto ir vaisių desertas

Apelsiną nulupkite ir padalinkite į skilteles, pasistenkite, kad neliktų sėklų. Nulupkite ir riekelėmis supjaustykite ananasą. Vaisių gabaliukus dėkite į desertines taures, apipilkite jogurtu. Mėlynes nuplaukite ir nusausinkite, užberkite ant jogurto. Dėkite po porą šaukštų abiej..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lengvo