Virtas lynas

Ingridientai:
1kg lyno,
prieskonių (kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių),
prieskoninių daržovių (svogūnas, morka, petražolė, salieras),
druskos,
truputis rūgšties,
1 stiklinė krienų padažo (žiūrėti "Padažai").
Gaminimas
Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus puodo, iš lengvo užvirinama. Verdama 15—20 min. Patiekiama su virtomis bulvėmis ir karštu krienų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!