25 rezultatų ieškant "dedamas"

Braškės varškės kreme

Nuvalytos ir nuplautos braškės pabarstomos cukrumi. Pu-dingo milteliai atskiedžiami su 0,5 stiklinės pieno ir supilami , verdantį likusį pieną. Pudingas maišant atvėsinamas. Pertrinta per sietelį varškė sumaišoma su atšalusiu pudingu ir cukrumi. Kremas dedamas į stiklinį pusdubenį ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės su šokoladine varške

Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriauš..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiškas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje t..

Recepto vertinimas: 1

Lazanija

Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti prieskon..

Recepto vertinimas: 4

Tortas "Sniego kupstas"

Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepus..

Recepto vertinimas: 0

Medžiotojų kepsnys

Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas plaktame kiaušinyje..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su apelsinais ir razinomis

Balta duona arba ragaišis aptepami sviestu.Ant vieno krašto dedamas salotos lapelis, ant jo - apelsino skiltelių ir obuolio griežinėlių.Tinka ir obuoliai iš kompoto.Šalia dedamas karštame vandenyje išbrinkintų ir atvėsintų razinų kauburėlis. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir makaronų apkepas

Bulvės supjaustomos skiltelėmis. Makaronai iš-verdami pasūdytame vandenyje, išgriebiami kiaurasamčiu, nuvarvinamas vanduo, sumaišomi su šaukštu tarkuoto sūrio ir 50 g sviesto. Į paruoštą indą dedamas sluoksnis bulvių ir užbarstomas trupučiu sūrio, ant jų — paruošti makaronai ..

Recepto vertinimas: 4

Sūris su kmynais

Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, ..

Recepto vertinimas: 0

Virtas rūkytas kumpis

Rūkytas kumpis dažniausiai verdamas, nes kepamas būna per sūrus. Pirmiausia kumpis išmirkomas šaltame vandenyje. Iš jo išimamas ir dedamas į puodą su šaltu vandeniu. Jam užvirus, sudedamos prieskoninės daržovės, prieskoniai ir verdama tol, kol suminkštės. Išvirtas paliekamas tame..

Recepto vertinimas: 5

Įdaryta kiauliena

Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabalais, išmušama, pabarstoma prieskoniais ir druska. Ant gabaliuko mėsos dedamas įdaro šaukštelis, stipriai susukama, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir miltuose, kepama dideliame riebalų kiekyje. Įdarui: apvirintos kepenėlės sumaišomos su p..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoj..

Recepto vertinimas: 3

Veršienos kepsnys vyno padaže

Į keptuvą sudedami susmulkinti veršienos kaulai, ant jų dedamas veršienos kumpio gabalas, įtrintas druska, sumaišyta su prieskoniais, pabarstoma susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama trupučiu karšto vandens ar sultinio ir kepama orkaitėje 1—2 val. Padažui smulkiai..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių padažas

Į ištirpytą sviestą dedamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama (geriau įstačius į karštą vandenį), kol sutirštės, pasūdoma, supilamos citrinos sultys bei sudedama nutarkuota citrinos žievelė, atskiedžiama sultiniu, supilama grietinė. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Velykinis sūris

Varškė gerai ištrinama per sietelį. Sviestas išsukamas su tryniais ir cukrumi, į tyrę suberiamas vanilinis cukrus ir lėtai sukant sudedama varškė. Gerai viską ištrynus, sudedama plakta grietinėlė, išmaišoma ir dedama į specialią formą. Priėš tai forma išklojamas švaria s..

Recepto vertinimas: 0

Virtas rūkytas kiaulės kumpis

Kumpis parą mirkomas šaltame vandenyje, o paskui dedamas į verdantį vandenį ir verdamas. Kiek pavirus, vanduo nupilamas, pripilama kito. Virimo trukmė priklauso nuo kumpio dydžio. Išviręs kumpis ataušinamas, dedamas į pailgą pusdubenį ir pjaustomas griežinėliais. Valgomas su kri..

Recepto vertinimas: 0

Keptas rūkytas kiaulės kumpis

Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluo..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu (foto)

Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomid..

Recepto vertinimas: 4

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS KEPSNELIAI

Vistos isdarinejamos, nuo kurutineliu nulupama oda, virs pirmojo sanario nupjaunami sparneliai ir mesa nuskutoma iki raktikaulio. Sanarys apipjaunamas ir atpalaiduojamas, o raumuo peiliu atkieliamas nuo krutinkaulio ir isimamas. Pasalinus sausgysles, raumenys lengvai ismusami, atskiriant didiji ir m..

Recepto vertinimas: 4

STRĖVOS SUKTINIS

Mesa ismusama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas idaras.Idaras: ismirkyti grybai isverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogunais. Atsaldytas idaras sumaisomas su sviestu ir is jo formuojamas volelis. Sudejus idara, mesa suvyniojama voleliu ir pamirkoma i ki..

Recepto vertinimas: 0

MEDŽIOTOJŲ KEPSNYS

Kiauliena supjaustoma tokiais gabaleliais kaip karbonadui, gerai ismusama ir pasudoma. Svogunai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. I farsa sudedami kepti svogunai, druska ir pipirai. Ant mesos dedamas idaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas plaktame kiausinyje, apvoliojama..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKAS JAUTIENOS - DARŽOVIŲ APKEPAS

Mesa supjaustyti vidutinio dydzio gabaleliais ir atmusti. Kiekviena gabaliuka pasudyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkepta mesa sudeti i keptuve aukstais krastais, visi gabaleliai turi siekti dugna. Sutarkuoti morkas burokine tarka ir sudeti jas ant jautienos gabalel..

Recepto vertinimas: 4

GRIKIŲ APKEPAS

Isverdama biri grikiu kose. Sviestas issukamas su cukrumi, idedamas kiausinio trynys, 300 g varskes, ismirkytos razinos, tarkuota apelsinu zievele, isplaktas baltymas. Mase sukreciama i istepta riebalais, dziuveseliais pabarstyta forma. Pavirsius islyginamas ir apibarstomas likusia varske (100 g). K..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: dedamas