25 rezultatų ieškant "kurio"

Šveicariškas kumpio plokštainis

Dideliame inde sumaišykite 2 puodelius miltų su druska ir linų sėmenimis. Šiltame, bet nekarštame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų. Mieles supilkite į miltus. Ant silpnos ugnies pašildykite margariną kartu su garstyčiomis ir supilkite į miltus. Sudėkite likusius miltus ir išmin..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba

Į verdantį vandenį sumesti nedideliais gabalėliais supjaustytą bulvę, po kurio laiko - smulkiai supjaustytą morką, svogūną ir petražolės šaknį. Kitus žalumynus galima dėti vėliau tiesiai į lėkštę. ..

Recepto vertinimas: 5

Riešutiniai ledai

Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol ma..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių kisielius

Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu va..

Recepto vertinimas: 0

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

Liežuvis arba mėsa drebučiuose

Želatiną brinkinti 20--30 minučių šaltame vandenyje, paskui ją ištirpinti karštame skaidriame pagardintame prieskoniais mėsos sultinyje. Jeigu želatina nelabai švari, sultinį perkošti per marlę arba sietelį. Liežuvį ir. mėsą supjaustyti skersai raumenų 3--4 mm storio griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys (rostbifas)

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu (angį. Roast beef)..

Recepto vertinimas: 5

Keptas jautienos vyniotinis

Minkštimą (nugarinę arba šlaunies mėsą) apipjaustyti aštriu peiliu, kad būtų plokščias lygus gabalas, išmušti, įtrinti druska, pipirais ir uždėti kurio nors įdaro. Jeigu dedamas antrasis įdaras, kepenų paštetą prieš tai sumaišyti su supjaustytomis kilkėmis. Mėsą stipriai s..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dug..

Recepto vertinimas: 0

Šveicariškas kumpio plokštainis

Dideliame inde sumaišykite 2 puodelius miltų su druska ir linų sėmenimis. Šiltame, bet nekarštame vandenyje ištirpinkite mieles ir cukrų. Mieles supilkite į miltus. Ant silpnos ugnies pašildykite margariną kartu su garstyčiomis ir supilkite į miltus.Sudėkite likusius miltus ir išmink..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Svočios pyragas (karvojus)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusę sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama pašildytos grietinėlės. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas piršto storumo pailgas lakštas, patepama minkštu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš ku..

Recepto vertinimas: 1

Biržietiškas vaflinis tortas

Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis beriamas cukrus, pilamas kondensuotas pienas, dedama kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir rūgštis. Toliau šaukštais dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė — kremas. Vafliai pertepami kremu ir stipriai pas..

Recepto vertinimas: 2

Kokteilis "Saulėlydis"

Į aukštą taurę sudėti ledo gabaliukus ir supilti vyšnių sirupą. Po to šaukšteliu per taurės sienelę, atsargiai, kad nesusimaišytų supilti apelsinų sirupą. Taip pat atsargiai supilti ir degtinę. Gausime gražų sluoksniuotą kokteilį, kurio taurę galime papuošti apelsino grieži..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2-3 valandoms paliekamas šaltoje vietoje. Po to karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dugn..

Recepto vertinimas: 0

Velykų vainikas su margučiais

Mieles ištrinkite drungname piene ir supilkite į miltų kauburėlio vidury padarytą duobutę. Apibarstykite trupučiu cukraus ir palaukite, kol mielės išpuruos. Tada viską sumaišykite, tešlą uždenkite ir padėkite šiltai. Ją padalykite į 3 dalis, suformuokite 3 vienodus volelius, supi..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų sriuba

Avokadus nuplauti, nulupti ir išimti kauliukus. Citriną nuplikyti verdančiu vandeniu ir nusausinti. Kelis citrinos griežinėlius atpjauti ir palikti papuošimui, o iš likusios dalies išspausti sultis ir supilti ant avokadų. Avokadus sutrinti į košę, sumaišyti su grietine, o paskui su š..

Recepto vertinimas: 0

AVOKADO SRIUBA

Avokadas nuplauti, aplupti ir isimti kauliukus. Citrina nuplikyti verdanciu vandeniu, nuvarvinti. Kelis citrinos griezinelius atpjauti ir palikti papuosimui, o is likusios dalies isspausti sultis ir supilti ant avokadu. Avokada sutrinti i kose. Sumaisyti su grietine, o paskui su saltu darzoviu sulti..

Recepto vertinimas: 0

RIEŠUTINIAI LEDAI

Piena su cukrumi supilti i vidutinio dydzio puoda. Maisyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus istirps.Kukuruzu miltus sumaisyti su truputeliu kondensuoto pieno ir sukresti i pieno ir cukraus misini. Vel kaitinti ant silpnos ugnies mazdaug 3-4 minutes, kol mase prades stingti..

Recepto vertinimas: 0

KOKTEILIS "SAULĖLYDIS"

I auksta taure sudeti ledo gabaliukus ir supilti vysniu sirupa. Po to sauksteliu per taures sienele, atsargiai, kad nesusimaisytu supilti apelsinu sirupa. Taip pat atsargiai supilti ir degtine. Gausime grazu sluoksniuota kokteili, kurio taure galime papuosti apelsino griezineliu ir vysnia...

Recepto vertinimas: 0

UPĖTAKIS SU BRAŠKĖMIS

Zuvis apslakstyti apelsinu sultimis ir palikti pastoveti apie 20 min. Braskes nuplauti ir nuvarvinti. 300 g uogu sutrinti, sudeti cukraus pudra, apelsino zievele, muskato riesuti ir ziupsneli druskos. Sudeti i karsciui atsparu inda, kurio dugnas ir sieneles pries tai buvo isteptos 1 saukstu sviesto...

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai Grietineleje

Obuolius nuplauti,supjaustyti skiltelemis. I indeli (is kurio galima plakti) ipilti grietinele ir ideti cukraus pudros. Viska isplakti. Isplakus grietinele papuosti obuoliais.Skanaus!!! (Laura)..

Recepto vertinimas: 0

Tuniniai skanumėliai

Saldytos teslos lapelius paliekam 15 min. kad atsiltu. Supjaustome pomidora griezineliais. Suri supjaustome lapeliais (kaip sumustiniams).Atsilus teslos lapeliams juos iskociojam irankiu kurio bijo visi vyrai- kocelu.Tada ant vienos puses paskleidziam musu paciu pasmulkintus tunu gabaliukus, ant vir..

Recepto vertinimas: 0

TIRAMISU

1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.3. pusę biskvitinių s..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kurio