25 rezultatų ieškant "krapai"

Morkų sriuba

Bulves ir morkas švariai nuplaukite su šepetėliu. Bulves smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Dėkite į puodą bulves, morkas, supjaustytą svogūną ir užpilkite litru verdančio vandens. Pavirkite 5-7 minutes, nukaiskite ir uždengę palaikykite 10-15 min. Prieš valgan..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto salotos

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis, agurką griežinėliais. Apelsiną nulupti, padalinti skiltelėmis ir supjaustyti gabalėliais, o išsiskyrusias sultis supilti į indą. Sojas užpilti verdančiu vandeniu užvirinti, nusunkti ir ataušinti. Į jogurtą suberti sukapotus žalumynus, supilt..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų apkepas

Išvirtus makaronus atšaldyti ir sumaišyti su kiaušiniais. Į paruoštą skardą suversti makaronus ir ištepti majonezu,tada pabarstyti pjaustytų dešrelių ir smulkiai pjaustytų porų.Paskaninti prieskoniais ir sudeti pjaustytus pievagrybius.Užtepti pomidorų padaža ir sudėti riekelėmis ..

Recepto vertinimas: 4

Pica Niam-niam

Iš vandens ir “Malsena” mišinio picai paruošiama tešla picos pagrindui. Gauta tešla iškočiojama ir ištepama aliejaus – pomidorų padažo mišiniu. Ant picos pagrindo pagal kepančiojo nuožiūrą dedami riekelėmis pjaustyta: dešra, grybai, pomidoras, paprika, svogūnas. Ant viršaus u..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių sriuba su grietine ir grybais

Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais ir katrų su susmulkintu svogūnu išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvalytus ir supjaustytus grybus patroškinkite su druska ir kmynais, grietinę sumaišykite su miltais ir supilkite į bulvių sriubą, įdėkite lauro lapą, o baigiant virti įmuškite ki..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiška žuvienė

Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val. Įdedama svogūnai, lauro lapai, drukos pagal skonį. Kai sultinys išverda, nukošiama. Į nukoštą sultinį sudedami ryžiai, smulkiai supjaustytos morkos. Kai ryžiai išverda supylamas pienas, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Agurkinė su inkstais

Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..

Recepto vertinimas: 4

Krevečių pyragas

Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti. Išmirkykite želatinos lakštus šaltame vandenyje. Įdarui gera..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve. Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustyki..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai su rusišku padažu

Supjaustykite agurkus smulkiais gabalėliais. Po to sudėkite visas padažo sudedamąsias dalis ir gerai išmaišykite. Supilkite padažą į dubenį ir sudėkite kiaušinio puseles. Patiekite su krapais ir citrina. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su vištiena

Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus. Mažiausiai 30 min. palaikykite šaldytuve. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 200° temperatūrą. Sudėkite tešlą į dvi mažesnes formeles pyragams kepti arba į kitą indą, pritaikytą kepti orkaitėje. Kraštus uždenkite su folija. Padėkite ant..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių kepsneliai

Daržoves sumalti arba sugrūsti grūstuve, pagardinti prieskoniais, įmušti kiaušinį viską permaišyti. Tada berti manų kruopas. Jeigu norima minkštesnių kepsnelių, tai berti pusę stiklinės. Kuo daugiau manų kruopų tuo kepsneliai tvirtesni ir kietesni (ir mažiau sveiki)...

Recepto vertinimas: 0

Grybų salotos

Sūdytus grybus numirkyti. Svogūnus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje, į juos sudedami numirkyti grybai , pakaitinama. Toliau sudedama pomidorų tyrė ir prieskoniai. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Grybų rasalas su karštomis bulvėmis

Trynius issukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standziu putu isplaktus baltymus. Ismaisyti, pilti i paruosta skarda ir kepti vidutinio karstumo orkaiteje apie 45-60 min. Iskeptus isversti ant lenteles, atausinti. Sviesta sukti, dedant po sauksta obuoliu koses. Sudeju..

Recepto vertinimas: 5

Kimšta bandelė „Vitaminas“

Perpjovus bandelę, išskaptuoti jos vidų. Tada pagaminama du įdarai: 1. Gerai išsukama 100 g sviesto. Į jį sudedama malta dešra, kapoti virti kiaušiniai, supjaustytas agurkas, tarkuotas sūris. Pasūdoma, pabarstoma druska. 2. Išsukama 50 g sviesto. Į jį sudedama sutrintos petražolės..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų, krapų ir česnakų padažas (Irenos)

Visus ingredientus permalti mėsmale, įberti druskos ir išmaišyti. Sudėti į stiklainiukus ir laikyti šaldytuve. ..

Recepto vertinimas: 5

Šviežių kopūstų sriuba (Onutės)

Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame viš..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

PRAŠMATNUS PYRAGAS

Uzmaisyta tesla plonu sluoksniu dedama i aliejumi patepta kepimo forma. Truputis teslos paliekama papuosimui. Idarui vistiena pakepinama, sudedamos darzoves, susmulkintas svogunas, siaudeliais pjaustyta paprika. Pakepinti, paprieskoninti, supilti grietinele, keciupa. Atvesinta mase deti ant teslos. ..

Recepto vertinimas: 0

SALIERŲ SALOTOS

Salierai isverdami pasudytame vandenyje, nulupami, supjaustomi siaudeliais ir apslakstomi citrinos sultimis, kad nepatamsetu. Obuoliai nulupami ir, supjaustyti kaip salierai, 3-5 min. palaikomi citrinos rugstimi parugstintame vandenyje. Paskui kaiurasamciu isgriebiami ir sudedami ant salieru, suberi..

Recepto vertinimas: 0

Šventinis kastinis

I dubeni dedame sviesta ir mediniu saukstu sukame. Idedame sauksta grietines ir toliau sukame, o kai susidaro kruopelytes, dubeni statome i inda su karstu vandeniu (tik nepersildykite!). Iskele is vandens dedame vel sauksta-du grietines, vel sukame. Taip kartojame, kol sudedame visa grietine. Mase t..

Recepto vertinimas: 2

Marinuoti agurkai ''Bulgariški''

I stiklaini sudeti agurkus, krapus, 3 skilteles cesnako, juoduju serbentu lapeliu. Uzpilti karstu vandeniu ir palikti 5 minutems. Po to vandeni ispilti. I stiklaini idedame lauro lapeliu, juoduju ir kvapniuju pipiru ir uzpilame karstu marinatu. Sandariai uzdarome stiklaini ir paliekam siltai, kol at..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai (skanūs)

Agurkus nuplauti į stiklainį sudėti visus prieskonius tada talpiai sudėti agurkus. Pirmiausia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti (jei 3 litrų stiklainiai - 25-30 minučių). Po to nupilti, sudėti druską, cukrų ir prieš užvirimą - actą. Užvirti ir užpilti ant agurkų. Užda..

Recepto vertinimas: 3

Salotos VAIVORYKŠTĖ

Buroką išvirti ir sutarkuoti, bulves nulupti, supjaustyti lazdelėmis ir iškepti. Morkas sutarkuoti, paprikas, pomidorus ir svogūnus susmulkinti. Didelėje plokščioje lėkštėje išdėstyti krūvelėmis daržoves, krapus bei šprotus. Tokiu tipu, kaip dėstoma mozaika. Lėkštės vidury supil..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai

Į trijų litrų stiklainį sudėti agurkus ir visus prieskonius. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir sandariai uždaryti. (Ina)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: krapai