Troškinta įdaryta veršiena

Ingridientai:
600g. veršienos (nugarinės),
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
džiūvėsėlių,
1 stiklinė grietinės padažo (žiūrėti "padažai").

Įdarui:
2—3 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės pieno,
20 g sviesto,
1 kiaušinis,
2 svogūnai,
prieskonių (maltų pipirų, muskato, cinamono),
druskos.
Gaminimas
Veršienos nugarinė, kiek įpjovus, truputį pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ant jos sudedamas įdaras, stipriai susukama, surišama, pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose, apkepinama svieste ir ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis.

Įdarui: svogūnai pakepinami svieste, pyragas išmirkomas piene ir nuspaudžiamas, pridedama prieskonių, kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma.
Troškinta veršiena patiekiama supjaustyta ir užpilta grietinės padažu, padarytu iš sultinio, kuriame buvo troškinama.

Atskirai duodamos keptos bulvės, pomidorai ar kiti mėgstami priedai. Tinka lakštiniai, slyvų kompotas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!