22 rezultatų ieškant "juodos duonos"

Pupelių salotos su duona

Kubeliais supjaustyta duona pakepama aliejuje, sūris supjaustomas kubeliais, smulkiai sukapojamas česnakas. Viskas sumaišoma su virtomis pupelėmis ir pagardinama majonezu. ..

Recepto vertinimas: 2

Juodos duonos ir morkų apkepas

Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiauši..

Recepto vertinimas: 0

Braškių šaltsriubė

Uogoms nuskabyti žiedkočius, nuplauti jas virintu vandeniu ir sutrinti. Kiaušinio trynius ištrinti su cukrumi ir, užpylus karštu pienu, maišant pakaitinti 10-15 minučių. Atšaldyti ir sumaišyti su pertrintomis braškėmis. Įdėti truputį vanilės cukraus ir įmesti keletą gražių bra..

Recepto vertinimas: 0

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių gira

Duona supjaustykite riekelėmis ir išdžiovinkite iki auksinės, rudos spalvos. Išdžiovintą duoną užplikykite verdančiu vandeniu, sumaišykite su plautais vaisiais ir palaikykite 5 - 6 valandas, paskui skystį nusunkite ir girą perkoškite per tankų sietelį. Užpilkite medaus, cukraus, i..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių salotos su duona

Duona be plutos supjaustoma nedideliais kubeliais ir pakepinama aliejuje. Ant dubenyje atvėsusių duonos kubelių stambia tarka užtarkuojama fermentinio sūrio, sudedamas smulkiai sukapotas česnakas ir kubeliais supjaustyti nulupti obuoliai (obuolių kubeliai turi būti mažesni už duonos kubel..

Recepto vertinimas: 4

Karšti sumuštiniai su faršu

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir svogūnais

Ant kiekvienos duonos riekės uždedamas plonas gabalėlis rūkytos arba kauburėlis supjaustytos mėsos, ant viršaus - svogūno griežinėlių, pabarstoma pipirų. Sumuštiniai kepami orkaitėje tol, kol mėsa ir svogūnai sukeps. ..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su grybais ir pomidorais

Grybai susmulkinami, patroškinami svieste, įdedama miltų, pamaišoma, vėliau sumaišoma su pienu arba grietine ir verdama, kol padažas sutirštėja, tada pagardinama. Ant kiekvienos riekės užtepamas griežinėlis pomidoro ir svogūno, pabarstoma tarkuoto sūrio. Svogūną galima patroškinti..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su dviejų rūšių sūriu

Duona plonai patepama sviestu, uždedamas "pirmas" sūris, ant viršaus rūkytas sūris.Kepama karštoje orakitėje tol, kol sūris šiek tiek pagels ir išsilydys. ..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos alus

Duon? supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įbe..

Recepto vertinimas: 0

Juodos duonos trupinių tortas

Duonos džiūvėsėlius užpilame grietinėle ir ištriname, kad pasidarytų purūs. Trynius išsukame su cukrumi, įberiame prieskonius ir įdedame pusę džiūvėsėlių.Krakmolą sumaišome su likusiais džiūvėsėliais ir riešutais. Išplakame baltymus ir atsargiai juos išmaišome su tryni..

Recepto vertinimas: 4

Žemaitiški kepsneliai

Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabaliukais, išmušama, įtrinamą sutrintų kadagio uogų ir druskos mišiniu, ant jos uždedama įdaro, pagaminto iš supjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos ruginės duonos trupinių. Kepsniukai gerai susukami, pamirkomi išplaktame kiaušinyje ..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos vyniotiniai

Mėsa supjaustoma plonais, bet platokais gabaliukais, išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Paskui ruošiamas įdaras. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama juodos duonos džiūvėsėlių ar senos duonos trupinių, supjaustytų lašiniukų ar supjaustyto..

Recepto vertinimas: 0

Duonos apkepas su obuoliais

Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir pakaitinama, kol suminkštės. Forma arba ugniai atsparu..

Recepto vertinimas: 0

Varškės plokštainis

Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma. Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas lik..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gardumynas"

Grietinėlę ir cukraus pudrą plakti, kol pasidarys puri masė. Verdančiame vandenyje ištirpinti cukrų. Vandenį atšaldyti ir užpilti juo sumaltus juodos duonos džiūvėsius. Tada imti indą ir dėti į jį sluoksnį plaktos grietinėlės, sluoksnį išmirkytų džiūvėsių, sluoksnį uogi..

Recepto vertinimas: 0

Kepta duona su sūriu ir majonezu

Duonai Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais duoną, įkaitinti keptuvę su aliejumi ir iškepti duoną. Po to ištrinti česnaku ir pasūdyti. Padažui Smulkiai supjaustyti sūrį ir sumaišyti su majonezu. Prieš valgant duoną, ją apvolioti (pasimirkyti) paruoštame padaž..

Recepto vertinimas: 3

BUROKĖLIŲ RAUGINIMAS

Burokelai nulupami. I inda su zaliais burokeliais sudedamos juodos duonos pluteles ir uzpilame karstu (40-60C) vandeniu. Taip paruosti burokeliai pastatomi siltoje patalpoje 2-3 dienoms parugti...

Recepto vertinimas: 2

Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru

Farsa sumaisome su kiausinio plakiniu, duonos riekelems, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svoguno kubeliais.Idarui svieste pakepiname susmulkinta svoguna su voveraitemis, paskaniname druska, sumalame mesmale ir sumaisome su krakmolu.Formuojame maltinius idedami po sauksta idaro. Maltini..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su juodos duonos įdaru

Bulves sumalame, sumaisome su kiausiniais, krakmolu, paskaniname druska ir gerai isminkome. Idarui svoguna susmulkiname ir apkepame keptuveje su sviestu, pasudome, iberiame trupinius, keleta minuciu pakepame, atvesiname ir darome kukulius su juodos duonos idaru. Kukulius verdame 15 min. pasudytame v..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas su juodos duonos trupiniais

Varske sutriname, maisydami iberiame cukru bei vanilini cukru, idedame grietine, trynius, nutarkuota citrinos zievele, puses citrinos sultis, truputi druskos. Gerai ismaise, dalimis dedame miltus, sumaisytus su kepimo milteliais. Dalimis dedame ir plaktos grietineles (tai vieno, tai kito). Tada sude..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: juodos duonos