25 rezultatų ieškant "grietin"

TIRŠTOJI ŽUVIENĖ

Zuvi su prieskoniais isvirti. Kai isverda, zuvi su prieskoniais permalti per mesmale arba gerai sutrinti. Svieste pakepinti miltus, paskui supilti grietine, viska ismaisyti ir sumaisyti su zuvies mase. Viska maisant pamazu supilti sultini, kuriame vire. Tuomet dar uzverdame ir patiekiame su sklindzi..

Recepto vertinimas: 0

BROKOLIŲ SRIŪBA

Porus supjaustyti griezineliais ir pakepinti svieste. I verdanti sultini sudeti kvadrateliais supjaustytas bulves, griezineliais supjaustyta morka. Joms pavirus, sudeti supjaustytus brokolius, kvadrateliais supjaustyta saliera ir porus. Baigiant virti, sudeti nuluptus, supjaustytus pomidorus arba su..

Recepto vertinimas: 0

PORŲ SRIUBA SU DEŠRELĖMIS

Puseje sultinio isverdami porai, kitoje puseje - bulves. Viskas sumaisoma. Supilama grietine, sumaisyta su riebaluose pakepintais miltais, suberiamos griezineliais supjaustytos desreles. Dar syki uzvirinama...

Recepto vertinimas: 0

KAROSAS SU GRIETINĖLE

Grietinele praskieskite vandeniu, pasudykite, sudekite zuvi, darzoviu sakneles, lauro lapa ir troskinkite. Zuviai issitroskinus, i sultini iberkite truputi miltu, o uzvirine - susmilkintu petrazoliu lapeliu, kapariu ir supilkite grietine. Isimta zuvi dekite i lekste. Citrina nulupkite, supjaustykite..

Recepto vertinimas: 0

RUSIŠKAI PATAISYTA SILKĖ

Supjaustykite silke gabaliukais ir graziai sudeliokite i lekste. Sudekite kubeliais supjaustytus burokelius bei agurkus, kiausiniu skilteles ir kaparius.Supilkite grietine i atskira indeli ir patiekite prie silkes...

Recepto vertinimas: 5

LYDEKA SU SŪRIU IR SVOGŪNAIS

Iseme stubura, zuvi supjaustykite 3 pirstu storio gabalais, pasudykite. Prikaistytuvyje istirpine 100 g sviesto, sudekite smuikiai supjaustytus svogunus, zuvi ir kepkite. Svieste pakepinkite miltus ir maisydami supilkite grietine. Padaza supilkite i gilu vandeni. Is zuvies isimkite kaulus, apvolioki..

Recepto vertinimas: 0

KMYNŲ PADAŽAS

Kmynai uzplikomi verdanciu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iskosiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedziami kmynu nuoviru, supilama grietine, sudedami prieskoniai. Dar syki pakaitinama, bet neuzvirinama.Tinka prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS

I svieste pakepintus miltus supilkite zuvies sultini ir 10 min. pavirinkite. Supyle vyna, grybu nuovyra, citrinos sultis, ibere druskos, ismaisykite ir perkoskite. Uzkaite sudekite virtus smulkiai supiaustytus pievagrybius. Dar karta uzvirine, padaza supilkite i isplaktus kiausiniu trynius, supilkit..

Recepto vertinimas: 1

SVOGŪNŲ PADAŽAS

Svogunu ropeles virkite vandenyje 20 min. Vandeni nupilkite, supilkite grietine ir dar 10 min. pavirinkite. Isvirtus svogunus pertrinkite pro sieteli, sudekite isplaktus kiausiniu trynius. Padaza paskaninkite druska, maltais pipirais, trupuciu citrinos sulciu...

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIS KREMAS SU BANANAIS

Sokolada sulauzyti gabaleliais ir ipylus pieno pakaitinti ant ugnies, kol issilydys.I varske deti kiausiniu trynius, suberti cukru ir gerai issukti. I grietine suberti vanilini cukru ir iki purumo isplakti.Nuo citrinos nutarkuoti zievele, isspausti sultis i varske. Sudeti grietine ir supilti sokolad..

Recepto vertinimas: 0

ŽELĖ TORTAS

Isplakame grietine su cukrumi. Zelatina isbrinkiname ir istirpdome.Kiausiniu baltymus isplakame iki purumo. Isplaktus baltymus, grietine irzelatina sumaisome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Darkarta sumaisome. Visa mase supilame i inda. Pastatome saltai, kad sustingtu.Po to puosiam..

Recepto vertinimas: 0

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

Tryniai istrinami su cukrumi, sudedamas istirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrustos aguonos. Viska gerai issukus, dedama grietine, truputis druskos, miltai ir uzminkoma tesla (jei ji bus labai kieta, reikia ipilti truputi pieno). Baigiant tesla minkyti, iberiama prieskoniu (vanilino, malto cinamon..

Recepto vertinimas: 4

TORTAS "ŠVELNUMAS''

Kondensuotas pienas, kiausiniai ir miltai gerai ismaisomi. Soda uzgesinama actu ir sudedama itesla. Gerai ismaisome. Tesla padaliname i trys dalis ir is kiekvienos dalies iskepame po apskritima. Kremui grietine isplakame su cukrumi. Pertepame apskritimus. Puosiame kokoso drozlemis...

Recepto vertinimas: 4

PYRAGAS SU PUPELĖMIS

I miltus, sumaisytus su kepimo milteliais, sudeti margarina, grietine, cukru, imusti kiausini ir kapoti tol, kol neliks sausu miltu. Suminkyti tesla, iskocioti ir deti i riebalais patepta skarda. Kepti 20-35 min. Iskepta plokstaini atvesinti ir aptepti dzemu. 12 val. mirkytas pupeles nuvarvinti, uzp..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI SVOGŪNAI II

Svogunus nulupame ir sudedame i verdanti pasudyta vandeni, verdame. Kai svogunai beveik suminkstes, isgriebiame ir nupjauname virsuneles. Vidu isskobiame. Isskobta turini supjaustome ir pakepiname svieste, sudedame grietine. Rukyta desra supjaustome smulkiais kubeliais, sudedame smulkintas petrazole..

Recepto vertinimas: 0

TUNO KEPSNYS

Atitirpiname tuna, pabarstome prieskoniais, ikaitiname keptuve, ipilame aliejaus, Kepame kiekviena tuno puse po 1 minute. Apverte kepsni, sudedame grietine, suberiame Vegeta ir supjaustytus agurkus. Troskiname 2 min. Tiekiame su ryziais ir citrina bei alyvuogemis...

Recepto vertinimas: 3

RIEBUS PADAŽAS

Piena, kiausiniu trynius ir sviesta geraiismaisome, inda statome i didesni inda su karstu vandeniu ir maisydami kaitiname, kol padazas sutirsteja. Nuolat maisydami supilame acta, citrinu sultis ir alieju, iberiame druskos, pipiru, smulkinto raudonelio. Tiekdami imaisome plakta grietine...

Recepto vertinimas: 0

Miestiečių tortas

Margarina istirpiname su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, imusame trynius ir nuolat maisydami po truputi pilame miltus, sumaisytus su kepimo milteliais bei kakava. Tuomet supilame piena ir iki standziu putu suplaktus baltymus. Tesla sukreciame i sviestu patepta tortine ir kepame 170-200 C tempera..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti šparaginiai žirniai

Nuplauname ankstis ir paverdame pasudytame vandenyje. Tuomet i puoda ipilame 0,5 stiklines pasudyto vandens, imetame sviesta, sudedame grietine, ankstis ir troskiname. Baigiant troskinti suberiame susmulkintus krapus. Taip paruostas ankstis galima valgyti su virtomis svieziomis bulvemis arba duona...

Recepto vertinimas: 5

Šparaginių pupelių troškinys su makaronais

Sparagines pupeles nuplauname, nupjauname anksciu galiukus, supjaustome i 2-3 dalis ir isverdame pasudytame vandenyje. Makaronus atskirai nuo pupeliu taip pat isverdame pasudytame vandenyje, isplauname. Susmulkintus svogunus pakepame keptuveje su sviestu, idedame susmulkinta sultinio kubeli, pupeles..

Recepto vertinimas: 4

OBUOLIŲ PLOKŠTAINIS

Issukti riebalus iki purios mases, supilti grietine. Kiausinius su cukrumi isplakti, kaitinant iki 40 C temp. vandens voneleje. Persijoti miltus, sumaisyti su soda, suberti i tesla. Issukti, sukresti i paruosta forma.Kepti 10 -12 min, 170- 180 C temp. Apkepusi plokstaini atsargiai istraukti, ant vir..

Recepto vertinimas: 0

Čirvyniai blynai

I miltus imusti kiausinius, gerai ismaisyti, tada pilti piena, suberti cukru, sudet grietine ir vanilina. Tesla reikia gerai ismaisyt, kad nebutu jokiu gumuleliu. Tada specialia keptuve reikia ikaitinti ir joje kepama...

Recepto vertinimas: 3

Naminis šokoladas

I puoda sudeti kakava ir sviesta. Palaukti kol uzvirs. Visa laika maisyti, kad neprisviltu. Kai kakava istirps sudeti cukru ir grietine. Ir vel viska virti ir maisyti. Virti tol, kol prades tirsteti. Palaukti kol ataus. Sudeti i indelius ir palaikyti kol sustings. O tada jau skanauti. Skanaus!!!!! ..

Recepto vertinimas: 2

Silkė su kiaušiniais

Silke isvalome, isimame kaulus, supjaustome nedideliais gabaleliais ir sudedame i lekste. Ant virsaus supilame grietine sumaisyta su majonezu ir uztarkuojame isvirtus kiausinius. (Iraida)..

Recepto vertinimas: 5

Bailey's cofee

Daroma i taure. Puse taures pripilti karsto vandens, iberti tirpia kava, ismaisyti, supilti Baileys, ismaisyti. Ant virsaus dviem saukstais uzdeti grietinele. Viena sauksta laikyti apvertus ir prispaudus prie vidinio taures krastelio ir kito piltu grietinele ant pirmojo apversto. Tuomet grietine lik..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: grietin