Grietininiai sausainiai


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

250 g margarino,
1 stiklinė rūgščios grietinės,
500 g miltų,
1 citrinos sultys ir žievelė,
0,5 kiaušinio paviršiui aptepti,
100 g kristalinio cukraus paviršiui apibarstyti.

Gaminimas:

Viską, išskyrus paviršiui apibarstyti skirtus priedus, šaltame kambaryje skubiai suminkykite. Tešlą palikite per naktį arba nors porai valandų šaltame kambaryje. Po to ją iškočiokite 5 – 6 mm storio lakštais, stiklinėle išspauskite apskritus arba kitokios formos sausainėlius, jų paviršių patepkite kiaušiniu ir apibarstykite druska su trintais kmynais arba cukrumi ir kapotais riešutais, arba tik kristaliniu cukrumi.
Sausainėlius kepkite 20 minučių karštoje krosnyje. Šie sausainėliai, ypač su kmynais, labai tinka prie alaus. Skanaus

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!