25 rezultatų ieškant "galime"

Raugintų agurkų sriuba

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..

Recepto vertinimas: 3

Kumpio suktinukai su sūriu

Pievagrybių griežinėlius pakepinti su sviestu ir išgriebti. Į karštus riebalus suberti miltus, pagardinti baltuoju vynu bei grietine ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti prieskoniais. Sukrėsti pakepintus pievagrybius, įmušti kiaušinę, suberti sūrį...

Recepto vertinimas: 0

Žaliosios salotos su šprotais

Salotų lapus suplėšome ir sudedame į užkandines lėkštutes. Ant salotų lapų dedame recepte nurodytus produktus: šprotus, svogūnus, bulves, agurkus, pomidorus. Supjaustyti juos galime norima forma. Taip paruoštas salotas užpilame mišrainės padažu. ..

Recepto vertinimas: 0

Kuskusas su daržovėmis

Išverdame kuskusą , paprastai ant dežutės būna nurodyta, kaip virti. Tuo metu apkepame keptuvėje smulkiai supjaustytas daržoves įkaitintame aliejuje. Kai daržovės apkepa suberiame išvirtą kuskusą , suberiame česnaką, baziliką, druską , pipirus ir gerai išmaišome. Dar kelias ..

Recepto vertinimas: 4

Saldainiai su imbieru

Šokoladą ištirpiname ir praaušiname. Imbiero gabaliukus suberiame į šokolado tyrę ir maišome, kol aplips. Tada dedame į padėklą, kad sustingtų. Sandariame inde šaldytuve galime laikyti net mėnesį. ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos

Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą duben..

Recepto vertinimas: 0

Greitas šašlykų paruošimo būdas

Paruoštus šašlykus užpilame mineraliniu, įspaudžiame citrina, sudedame prieskonius, svogūną grežinėliais sudedame, pasūdome ir papipiriname. Viską gerai rankomis pamaigome ir už valandos jau galime kepti. ..

Recepto vertinimas: 3

Burokėlių salotos su bananais ir putpelių kiaušiniais

Salotoms tinka virti arba žali burokėliai. Burokėlius nuplauname (jeigu į salotas dėsime virtus - išverdame), nulupame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Virtus burokėlius galime sutarkuoti stambia tarka, žalius - smulkia tarka. Bananus nulupame, supjaustome plonomis riekelėmis..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena

1. Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val., kol mėsa pasidaro minkšta. Išvirtą sultinį perkošiame. Vištie..

Recepto vertinimas: 5

Kreivabudžių sriuba su naminiais lakštiniais

Iš miltų, vandens ir sviesto užminkome tešlč, po to plonai iškočiojame ant lentos ir truputį leidžiame padžiūti, kad lengviau būtų pjaustyti. Apdžiųvusią tešlą supjaustome plonomis juostelėmis. Supjaustytus lakštinius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame, kol la..

Recepto vertinimas: 0

Trapios tešlos pyragas su varške

Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2..

Recepto vertinimas: 4

Kokosiniai rutuliukai (Ramintos)

Sumaišome kondensuotą pieną su kokoso drožlėmis (šiek tiek stambesniųjų drožlių galime atidėti apvoliojimui). Pagaminus tešlą reikia iškarto gaminti rutuliukus, nes ji stovėdama stingsta ir sunkiau padaryti gražios formos rutuliuką. Rankomis formuojame rutuliukus, į kiekvieno rut..

Recepto vertinimas: 5

OBUOLIAI PLIKYTOJE TEŠLOJE

Piena uzviriname su sviestu, laipsniskai nuolat maisydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu saukstu ismaisome vientisa tesla, imusdamos po viena kiausini. Obuolius nulupame, pasaliname seklalizdzius, ju vietas uzpildome uogiene ir idedame i kaitrai atsparu inda. Obuolius ..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos kotletai karališkai

I farsa sudedame ismirkytas razinas, kiausinius, vegeta, pipirus, dziuvesius ir pakepintas aliejuje paprikas. Viska gerai ismaisome ir 10 minuciu paliekame saltai pastoveti. Per ta laika krabus apvyniojame rukytos sonines griezineliais. Is farso mases formuojame rutulius, ir po valiai istumiame po k..

Recepto vertinimas: 1

KIAULIENOS KEPSNIAI SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

Kiaulienos nugarines gabaliukus ismusame, pabarstome prieskoniais, uzdedame idaro ir susukame lelijos forma. Susegame mediniu smeigtuku. Kepame orkaiteje 10 minuciu 200 C temperaturoje.Ruosiame Idara: slyvas susmulkiname ir sumaisome su tarkuotu suriu ir kiausiniu. Kepsniui kepant, issiskiria sultys..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių kremas

Produktus sudedame i plakimo inda ir plakame mikseriu, kol mase pabala ir laiko forma. Isplake galime imaisyti susmulkintu riesutu. Krema sudedame i desertinius indelius, papuosiame obuoliu skiltelemis, obuoliu tyre, melisos lapeliu. Krema tuoj pat patiekiame. Jei krema valgysime veliau, isplakus i ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų agurkų sriuba su kazlėkais

I 2 l verdancio, mazai pasudyto vandens sudedame nuvalytus kazlekus. Jiems apvirus sudedame kubeliais supjaustyta svoguna, susmulkinta kopusta ir sutarkuota morka. Suberiame kubeliais supjaustytas bulves. Baigiant virti sudedame supjaustytus agurkus. Sriuba galime paskaninti lauru lapais...

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių salotos su riešutų padažu

Smulkiai supjaustome kriauses. Fermentini suri supjaustome kubeliais. Kriauses, suri ir riesutus sudedame i uzkandines lekstutes. Padazui sumalame riesutus ir sumaisome su majonezu, grietine, salieru lapais bei druska. Padaza dedame ant salotu. Jo virsu galime papuosti susmulkintaissalieru lapais...

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su baltuoju vynu

Ziedini kopusta supjaustome ziedais, pamerkiame i pasudyta vandeni 10 min., gerai nuplauname. Keptuveje su aliejumi pakepiname susmulkinta svoguna, idedame kopustus ir supyle 1 stiklineje vandens istirpinta sultinio kubeli, uzdenge troskiname, kol kopustai suminksteja. Iberiame prieskoniu. Supilame ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynukai su ryžiais

Virtas bulves sumalame ir sumaišome su kiaušinių plakiniu, ryžiais, prieskoniais bei miltais. Iš tešlos formuojame blynukus, apvoliojame miltuose ir kepame orkaitėje.Blynukus galime valgyti vienus su grietine arba prie mėsos...

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skys..

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzų dribsnių rutuliukai

Šokoladą sulaužome gabaliukais ir ištirpiname inde, įstatytame j karštą vandenį. Į ištirpusį šokoladą supilame sirupą ir po truputį įmaišome dribsnius. Šaukštu formuojame rutuliukus, dedame į popierines formeles ir įstatome į šaldytuvą. Prieš tai galime apibarstyti įvairių..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su slyvų marmeladu

Mieles išleidžiame šiltame piene, įberiame 50 g miltų, išmaišome, apibarstome miltais, uždengiame ir pastatome kilti šiltoje vietoje. Ištirpiname sviestą. Užmaišome tešla iš likusių produktų. Maišome, kol tešla nelips prie indo sienelių. Tešlą uždengiame ir paliekame 20 min. k..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su raugintais agurkais

•Į verdantį vandeni sudedame į 4 dalis supjaustytus grybus, po keleto minučių žuvies gabalus ir verdame ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudedame susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdedame keletą pipiru grūdelių, laurų lapą, druskos. Sriuba verdame dar 20..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: galime