25 rezultatų ieškant "galime"

Kokosinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

Margariną ištriname su cukrumi ir kiaušiniu, supilame grietinę, suberiame kokoso drožles (3 šaukštelius paliekame), gerai išmaišome. Tešlą sukrečiame į margarinu išteptą ir likusiomis kokoso drožlėmis pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus sudedame citrinos sultimis pašlakstytas ..

Recepto vertinimas: 3

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną,česnaką.suberti manų kruopas,krakmolą,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti . Valgant karštus,užpilti mėgiamu padažu arba tiesiog grie..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių plokštainis su vištiena

Vištos šlaunelės perpjauname per sąnarį, įtriname druska bei pipirais ir palaikome 1 val. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir vėl gerai išmaišome...

Recepto vertinimas: 0

Padaže keptos paukštienos kulšelės

ant vištienos sudedame majonezą, paukštienos prieskonių, truputis druskos, aliejaus, smulkiai supjaustome česnaką, kmynų, tarkuotus obuolius. Vietoj tarkuotų obuolių galime įpilti ir obuolių sultis, ar cielus obuolius. Palaikius 1 val. šaunameį orkaitę kartu su cielom vid.dydžio ža..

Recepto vertinimas: 4

Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos

Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą duben..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų sriuba su frikadelėmis

Kopūstus nuvalome, nuplauname, nestambiai supjaustome ir 1-2 min. pakepiname ant stiprios ugnies. Mėsą nuvalome, nuplauname, supjaustome, kartu su nuluptu svogūnu sumalame mėsmale, į sumaltą mėsą įberiame imbiero, sukrečiame išplaktą kiaušinio baltymą, pasūdome, išmaišome ir form..

Recepto vertinimas: 1

Topinambų sriuba

Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min., kol suminkštėja ir truputį pagelsta. Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Duonos ir džiovintų vaisių su vyšnių uogiene

Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja. Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą. Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame. Po to supila..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai sklindžiai

Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tarkius sudedame ant tankaus sieto ir perliejame šalto vandenio srove, po to nuvarviname ir nuspaudžiame per retą audeklą. Įmušame kiaušinį, įberiame maltų pipirų, džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijų lapelių, pa..

Recepto vertinimas: 0

Kepta višta su citrina

Vištą nuplauname, nusausiname, įtriname iš vidaus ir iš išorės sviesto, prieskonių, susmulkintų česnakų mišiniu. Citriną subadome šakute ir įdedame į vištos vidų. Vištą dedame į išteptą sviestu arba aliejumi keptuvą, apšlakstome brendžiu, įpilame truputį verdančio vand..

Recepto vertinimas: 3

Dribsnių biskvitėliai

Didelėje keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame medų ir kaitiname, kol ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome dribsnius, saulėgrąžų sėklas ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotų kepimo lakštų formuojame dribsnių kauburėlius, palikdami tarp jų di..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai rutuliukai (Ramintos)

Sumaišome kondensuotą pieną su kokoso drožlėmis (šiek tiek stambesniųjų drožlių galime atidėti apvoliojimui). Pagaminus tešlą reikia iškarto gaminti rutuliukus, nes ji stovėdama stingsta ir sunkiau padaryti gražios formos rutuliuką. Rankomis formuojame rutuliukus, į kiekvieno rut..

Recepto vertinimas: 5

Kepsneliai su džiovintomis slyvomis

Slyvas gerai nuplauname ir užmerkiame. Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome griežinėliais. Mėsos griežinėlius išmušame, pabarstome prieskoniais ir druska. Paruoštą mėsą dedame į riebalais pateptą skardą ir kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 45 minut..

Recepto vertinimas: 0

Salotos ilgesniam laikymui (Ramlytės)

Kopūstus nuplauname ir smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir susmulkiname. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustome. Visas daržoves sumaišome. Pagardiname druska ir cukrumi, užpilame aliejumi bei actu ir apib..

Recepto vertinimas: 0

VIENGUNGIO PUSRYČIAI

Imusam kiausinius i keptuve ir uzberiame paprika. Po 5 min . galime valgyti. (Meslius)..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAI PLIKYTOJE TEŠLOJE

Piena uzviriname su sviestu, laipsniskai nuolat maisydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu saukstu ismaisome vientisa tesla, imusdamos po viena kiausini. Obuolius nulupame, pasaliname seklalizdzius, ju vietas uzpildome uogiene ir idedame i kaitrai atsparu inda. Obuolius ..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI SALDAINIAI SU IMBIERU

Sokolada istirpiname ir praausiname. Imbiero gabaliukus suberiame i sokolado tyre ir maisome , kol aplips. Tada dedame i padekla, kad sistingtu. Tokie saldainiai tinka prie kavos likerio. Sandariame inde saldytuve galime laikyti net menesi...

Recepto vertinimas: 3

KOKTEILIS "SAULĖLYDIS"

I auksta taure sudeti ledo gabaliukus ir supilti vysniu sirupa. Po to sauksteliu per taures sienele, atsargiai, kad nesusimaisytu supilti apelsinu sirupa. Taip pat atsargiai supilti ir degtine. Gausime grazu sluoksniuota kokteili, kurio taure galime papuosti apelsino griezineliu ir vysnia...

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės, pupelės ir lašiniai

Lasinius verdame apie 30 minuciu sudytame vandenyje (jei naudojami rukyti lasiniai, vandens nereikia sudyti). Pupeles sudedame i sultini, paskaniname druska, pipirais, pupeliu prieskoniais ir toliau verdame ant silpnos ugnies 20 minuciu. Sudedame nuluptas kriauses ir dar karta patroskiname 15 minuci..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliu pyragas

I dubeneli imusame kiausinius ir supilame stikline cukraus, plakame (mixeriu geriausiai) viska kol istirps cukrus. Dapilame stikline miltu ir plakame kol gausime tesla, kuria dar galime pagardint ziupsneliu aguonu seklu. Obuolius nulupame, supjaustome kubeliais ir isdeliojame keptuves dugne, kuris t..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis padažas su spirgučiais

Keptuve svariai isplauti ir ipilti truputi aliejaus. I ikaitusia keptuve deti smulkiai pjaustytus lasinukus, kepti kol apruduos, tada suberiame smulkiai pjaustyta svoguno pusele, kepame kol truputi pagels. Nereikia jaudintis, kad spirguciai sudegs, nes svogunas stabdo ju kepima. Tada dedame miltus, ..

Recepto vertinimas: 4

Mėsiškas padažas

I pakaitinta alieju sudedame gana smulkiai supjaustytus svogunus, pakepiname apie 5 min. ir dedame farsa bei apibarstome ji priekoniais (vegeta, pipirais ir kt.). Mazdaug po 30 min. galime piltu pomidoru padaza ir dar pakepinti apie 5-7 min. Sis padazas labai tinka prie ryziu ar makaronu. (giedre)..

Recepto vertinimas: 5

Kisieliaus desertas ''Dviese''

Is isvardintu produktu isverdame du kisielius: pieno ir vyno. Jei kisieliai skystoki, galime ideti daugiau krakmolo. Kisielius atvesiname. I desertines taures dedame sluoksni pieno kisieliaus ir ant virsaus vyno kisieliaus. Papuosiame susmulkintomis pistacijomis. Kisieliaus deserta valgome sauksteli..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynukai su ryžiais

Virtas bulves sumalame ir sumaisome su kiausiniu plakiniu, ryziais, prieskoniais bei miltais. Is teslos formuojame blynukus, apvoliojame miltuose ir kepame orkaiteje.Blynukus galime valgyti vienus su grietine arba prie mesos...

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Versienos kumpyje astriu peiliu ipjauname ''kisenele'', itriname druska, prieskoniais, susmulkintais cesnakais ir paliekame saltai per nakti.Svogunus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaisome su grietine ir paskanine druska bei pipirais patroskiname, kol isgaruoja susidares skystis. Piena sup..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: galime