Bulviniai sklindžiai

Ingridientai:
0,5 kg šviežių bulvių,
1 kiaušinis,
maltų pipirų,
džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijo lapelių,
2 šaukštai miltų,
druskos,
50 g džiovintų grybų,
1 svogūnas,
aliejaus.
Gaminimas
Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tarkius sudedame ant tankaus sieto ir perliejame šalto vandenio srove, po to nuvarviname ir nuspaudžiame per retą audeklą. Įmušame kiaušinį, įberiame maltų pipirų, džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijų lapelių, pasūdome ir gerai išmaišome Džiovintus grybus nuplauname, išverdame, smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje kartu su nuluptais smulkiais kubeliais supjaustytais svogūnais, į įkaitintą keptuvėje aliejų dedame po šaukštą paruoštos bulvių masės, palyginame paviršių, ant viršaus uždedame po šaukštelį džiovintų grybų įdaro, po to vėl užpilame šaukštu tarkuotų bulvių masės. Blynus apkepame iš abiejų pusių, iškeptus dedame į pakaitintą lėkštę ir karštus tiekiame į stalą. Valgome su grietine.

Pastabos: vietoj džiovintų grybų galime paruošti įdarą iš šviežių grybų: pievagrybių, kreivabudžių, bobausių ir kt.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!