25 rezultatų ieškant "dienas"

Obuolių gira

Obuolius nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į indą (geriausiai į emaliuotą), užpilti šaltu vandeniu ir užvirti. Puodą nukaisti ir palaikyti 2-3 valandas, kol pritrauks. Nuovirą perkošti (geriausiai per marlę), sudėti cukrų ir medų, mieles, cinamoną, uždengti (rankš..

Recepto vertinimas: 0

Platelių dešra

Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2-3 dienas. Po to ją sumalti, dėti prieskonius, cukrų, spiritą ir gerai išminkyti. Sukimšus masę į žarnas palaikyti parą, po to išrūkyti: iš pradžių apie 2 dienas šaltais dūmais, o paskui 2 dienas - karštais. Dešras galima i..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su kilkėmis ir citrina

Į mėsa prismaigstyti plonai pjaustytų lašinukų. Kilkes susmulkinti, sumaišyti su citrinos žievele, petražolėmis ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą ir 1 – 2 dienas palaikyti šaltai. Paskui nuvalyti prieskonius, pakepinti. Tada įpilti vyno, vandens ir troškinti. Troškinant įdėti jau na..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota jautiena

Vandenyje pavirinti prieskonius, įdėti acto, vyno ir ataušinti. Mėsą sudėti į marinatą ir palaikyti šaltai 4 dienas. Tada išimti iš marinato ir kepti aliejuje. Pasūdyti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą, kuriame troškinosi mėsa įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirin..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota jautiena su lašinukais

Mėsą sudėti į dubenį ir apibarstyti prieskonių mišiniu, užpilti acto. Taip mėsą palaikyti 3 dienas. Tada prismaigstyti lašinukų, surišti. Po to pakepinti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą supilti vandenyje plaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, pakaitinti ir pe..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena kepta ant iešmo

Mėsą supjaustyti, sudėti į indą kartu su prieskoniais, įpilti vyno ir palaikyti 3 dienas šaltai. Paskui suverti ant iešmo ir kepti. Patiekti su petražolių bei svogūnų salotomis. Svogūną supjaustyti, apibarstyti petražolėmis, įpilti acto, druskos, cukraus. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių uogų gaivinantis gėrimas

Nuplautas uogas ir pusę razinų užplikykite karštu vandeniu ir pridengus drobule palaikykite 3 dienas. Po to perpilkite į emaliuotą puodą, 1 valandą pavirkite, perkoškite. Į virinį supilkite su 2 litrais vandens ištirpintas cukrus. Gėrimą atvėsinkite supilkite į butelius, įdėkite p..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Prismaigstytas šernienos kepsnys

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumen..

Recepto vertinimas: 4

Kaubojų kepsnys

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grot..

Recepto vertinimas: 3

Virta jautiena su krienų padažu

Mėsą (šoninę, mentę arba krūtininę) įdėti į karštą vandenį, greit užvirinti, nugraibius putas, sudėti druską, petražolės šaknį ir toliau virti ant mažos ugnies. Išvirusią mėsą išimti iš sultinio, supjaustyti skersai raumenų griežinėliais. Patiekti 'su virtomis daržov..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

File kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į fajansinį ar stiklinį indą, įpilti vyno ir 2--3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti i..

Recepto vertinimas: 0

Rūkytas ungurys

Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būd..

Recepto vertinimas: 1

Lapienė

Burokėlių kotai su lapais supjaustomi nedideliais gabalėliais, įdedama duonos plutelė, apiplikoma ir parauginama 2—3 dienas. Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sudedamos nedideliais gabalėliais supjaustytos bulvės, po keleto minučių —..

Recepto vertinimas: 0

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Apynių gira

Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupil..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių gėrimas

Burokėliai nuplaunami, nuskutami, supjaustomi griežinėliais, užpilami virintu atšaldytu vandeniu, įmetama duonos plutelių ir parauginama 3 dienas. Prieš vartojant perkošiama, pasūdoma ir geriama prieš pietus arba vietoj sriubos. ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški migdolai

Aliejų įkaitiname keptuvėje ir maišydami jame pakepiname migdolus. Išgriebiame, suberiame ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių. Ataušusius migdolus suberiame į indą su dangteliu, apibarstome paprika, druska. Indą uždarome ir gerai pakratome ir padedame ša..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys su konservuotais moliūgais

Paruošti marinatą. Į vyną suberti kubeliais pjaustytas morkas, svogūną, griežinėliais - porų, įberti prieskonių. Veršieną 2 dienas mirkyti šaltame marimate. Po to mėsą apdžiovinti, įtrinti druska, maltais pipirais, truputį apkepti. Į foliją sudėti apkepintą veršieną, darž..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti patisonai

Jaunus 4-7 cm skersmens patisonus nuplauti ir sluoksniuojant su prieskoniais sudeti i rauginimui skirta inda. Druska istirpinti saltame vandenyje, uzpilti ant patiso-nu ir paslegti. Pirmasias 1-2 dienas laikyti 18-20 C temperaturoje, veliau 0-4 C.Irugusius patisonus laikyti 0C. Ant surymo pavirsiaus..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sūris II

Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelemis, isimti seklalizdzius, sudeti i emaliuota inda, uzberti cukrumi, sukresti ir palikti kambario temperaturoje 10-12 vai. Kita diena sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad isgaruotu dalis vandens. Tuomet i verdanti skysti suberti obuolius ir virti ant si..

Recepto vertinimas: 4

Marinuotos daržovių salotos II

Darzoves nuplauname ir smulkiai supjaustome. Marinatui skirtus produktus plakame puodelyje, kol istirpsta cukrus. Supjaustytas darzoves sudedame i puoda, uzpilame marinatu ir uzdengepaliekame per nakti kambario temperaturoje. Jei salotu is karto nesuvalgome, jas apie 4-5 dienas galima laikyti saltai..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: dienas