25 rezultatų ieškant "dienas"

Burokėlių gira

Burokėlius nuvalyti, supjaustyti. Duonos riekeles apskrudinti orkaitėje, sumaišyti su burokėliais, užpilti šiltu vandeniu. Laikyti šiltoje vietoje 2-3 dienas. Ši gira gali būti vartojama ruošiant maistą. ..

Recepto vertinimas: 0

Kmynų gira

Ruginę duoną supjaustyti mažais gabalėliais, išdžiovinti. Užplikius verdančiu vandeniu palaikyti 3-4 valandas ir nukošti. Supilti mieles, cukrų, kmynus ir 2-3 dienas laikyti šiltoje (18-25 C) patalpoje. Vėliau iki vartojimo laikyti vėsioje vietoje. ..

Recepto vertinimas: 3

Obuolių gira

Obuolius nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, sudėti į indą (geriausiai į emaliuotą), užpilti šaltu vandeniu ir užvirti. Puodą nukaisti ir palaikyti 2-3 valandas, kol pritrauks. Nuovirą perkošti (geriausiai per marlę), sudėti cukrų ir medų, mieles, cinamoną, uždengti (rankš..

Recepto vertinimas: 0

Platelių dešra

Mėsą supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir palaikyti 2-3 dienas. Po to ją sumalti, dėti prieskonius, cukrų, spiritą ir gerai išminkyti. Sukimšus masę į žarnas palaikyti parą, po to išrūkyti: iš pradžių apie 2 dienas šaltais dūmais, o paskui 2 dienas - karštais. Dešras galima i..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena su kilkėmis ir citrina

Į mėsa prismaigstyti plonai pjaustytų lašinukų. Kilkes susmulkinti, sumaišyti su citrinos žievele, petražolėmis ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą ir 1 – 2 dienas palaikyti šaltai. Paskui nuvalyti prieskonius, pakepinti. Tada įpilti vyno, vandens ir troškinti. Troškinant įdėti jau na..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota jautiena

Vandenyje pavirinti prieskonius, įdėti acto, vyno ir ataušinti. Mėsą sudėti į marinatą ir palaikyti šaltai 4 dienas. Tada išimti iš marinato ir kepti aliejuje. Pasūdyti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą, kuriame troškinosi mėsa įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirin..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių uogų gaivinantis gėrimas

Nuplautas uogas ir pusę razinų užplikykite karštu vandeniu ir pridengus drobule palaikykite 3 dienas. Po to perpilkite į emaliuotą puodą, 1 valandą pavirkite, perkoškite. Į virinį supilkite su 2 litrais vandens ištirpintas cukrus. Gėrimą atvėsinkite supilkite į butelius, įdėkite p..

Recepto vertinimas: 0

Mėtų gira

Mėtos užplikomos verdančiu vandeniu, suberiamas cukrus, citrinos rūgštis, uždengiama ir laikoma 8 valandas. Perkošus sudedamos mielės ir paliekama rūgti. Paruošta gira paskaninama tarkuota žievele ir 2 - 3 dienas palaikoma buteliukuose. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sulčių gira

Į sultis supilamas virintas atvėsintas vanduo. Mielės ištrinamos su cukrumi, išmaišomos su virintu vandeniu ir tada viskas supilama į sultis. Suberiamas likęs cukrus, išmaišoma ir 12 - 16 valandų rauginama. Išrūgus gira supilama į buteliukus ir dar palaikoma 2 - 3 dienas. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviška eglė

Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1--1,5 cm storio lakšta..

Recepto vertinimas: 4

Prismaigstytas šernienos kepsnys

Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais ir kadagio uogomis, ataušinti, pridėti acto ir krienų. Pagamintą marinatą sudėti mėsą ir 2-4 dienas laikyti šaltoje vietoje. Retkarčiais pavartyti. Išimtą iš marinato mėsą nusausinti, keliose vietose įpjauti išilgai raumen..

Recepto vertinimas: 4

Kaubojų kepsnys

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grot..

Recepto vertinimas: 3

Virta jautiena su krienų padažu

Mėsą (šoninę, mentę arba krūtininę) įdėti į karštą vandenį, greit užvirinti, nugraibius putas, sudėti druską, petražolės šaknį ir toliau virti ant mažos ugnies. Išvirusią mėsą išimti iš sultinio, supjaustyti skersai raumenų griežinėliais. Patiekti 'su virtomis daržov..

Recepto vertinimas: 0

Liežuvio užkandis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas susmulkintais pipirais, lauro lapeliais, česnakais, druska, cukrumi, lengvai paslegiamas ir laikomas šaltoje patalpoje 7-8 dienas. Po to verdamas pasūdytame vandenyje su prieskoniais 2-3val. Išviręs liežuvis dar karštas nulupamas (pašalinamas balta..

Recepto vertinimas: 0

Rūkytas ungurys

Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būd..

Recepto vertinimas: 1

Lydytas sūris

Į varškę įberiama kmynų, druskos ir laikoma šiltai 2—3 dienas. Paskui į ją supilamas tirpintas sviestas ir kaitinama maišant, kol pasidaro vientisa masė. Po to sudedami išplakti tryniai, gerai išmaišoma, sukrečiama į riebalais išteptą indą ir laikoma šaltai, kad neišsiskirtų..

Recepto vertinimas: 0

Lapienė

Burokėlių kotai su lapais supjaustomi nedideliais gabalėliais, įdedama duonos plutelė, apiplikoma ir parauginama 2—3 dienas. Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sudedamos nedideliais gabalėliais supjaustytos bulvės, po keleto minučių —..

Recepto vertinimas: 0

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Apynių gira

Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupil..

Recepto vertinimas: 0

ŽVĖRIENA SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS

Zverienoje peiliu padarome ipjovas ir prikaisome cesnako. Uzpilame vynu, apelsinu sultimis, sudedame stambiai pjaustytus svogunus, cesnakus, citrinu zievele, garstycias ir visus likusius prieskonius. Marinuojame tris dienas. Isimame is marinato, aptepame paruostu misiniu ir apkepame is visu pusiu. U..

Recepto vertinimas: 0

BRAŠKIŲ ŠERBETAS

Cukru uzpilti viena stikline vandens, uzvirti ir atvesinti. Braskes, apelsinu sultys ir tarkuota zievele sutrinama iki vientisos mases. Nuolat plakant, plona srovele supilti sirupa. Gauta mase supilti i stiklini inda ir saldyti 3 valandas, kas 30 min. viska suplakant. Saldiklyje serbeta galima laiky..

Recepto vertinimas: 0

Užkandėlė su cukinijomis I

Pries 3-4 dienas pamarinuoti agurkus. Tuomet juos nulupti, perpjauti isilgai i 4-6 dalis ir supjaustyti plonais griezineliais. Obuolius supjaustyti skiltelemis, pasalinti seklalizdzius ir pakaitinti. Morkas sutarkuoti burokine trintuve ir kaitinti 10-1 5 min. Svogunus smulkiai supjaustyti ir pakepin..

Recepto vertinimas: 5

Marinuotos trešnės

Viena stikline tresniu lapu supjaustyti juostelemis, uzpilti 300 ml karsto vandens ir 2-3 min. virti uzdengtame inde. Po to palikti pastoveti 2-3 vai. siltoje vietoje. Tuomet nukosti. Paruostas tresnes, isemus kauliukus, sudeti i stiklaini, apibarstyti cukrumi ir uzpilti parugstinta vysniu lapu trau..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti patisonai

Jaunus 4-7 cm skersmens patisonus nuplauti ir sluoksniuojant su prieskoniais sudeti i rauginimui skirta inda. Druska istirpinti saltame vandenyje, uzpilti ant patiso-nu ir paslegti. Pirmasias 1-2 dienas laikyti 18-20 C temperaturoje, veliau 0-4 C.Irugusius patisonus laikyti 0C. Ant surymo pavirsiaus..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sūris II

Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelemis, isimti seklalizdzius, sudeti i emaliuota inda, uzberti cukrumi, sukresti ir palikti kambario temperaturoje 10-12 vai. Kita diena sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad isgaruotu dalis vandens. Tuomet i verdanti skysti suberti obuolius ir virti ant si..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: dienas