Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų

Ingridientai:

Juodųjų serbentų lapų,
vyšnios lapų,
jaunų krieno lapelių (geriau krieno gabaliukai),
krapų galvučių (geriau labiau prinokusių),
1 kartusis pipiras,
2 - 3 galvutės česnako

Vienam litrui vandens imame 2 nubrauktus šaukštus druskos

Gaminimas

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prieskonius išmesti), šį marinatą užvirinti ir užpilti agurkus.

Stiklainius sandariai uždaryti.

Šių agurkų skonis žiemą, kaip kaime ištrauktų iš bačkos, o patogumas, kad stiklainius galima laikyti ir šiltoje patalpoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

karolina 2010-09-13 22:09:16
Labai skanus agurkeliai, isbandziau, patiko, tik as del visa ko juos uzpyliau dukart karstu marinatu, del visa ko :)