25 rezultatų ieškant "didelis"

Kumpio ir porų kremas

Kumpį supjaustykite juostelėmis, porą nuplaukite ir susmulkinkite, obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kumpį pakepkite riebaluose su poru ir obuolio kubeliais. Sumuškite kiaušinius. Sumaišykite miltus su pienu ir sudėkite į kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Šalta, aštri daržovių sriuba

Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulk..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Švilpikai

Bulves nuplauti, išvirti su lupenomis ir ataušinti. Nulupti ir sumalti mėsmale. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinius, išminkyti. Iš tešlos formuoti ilgus tešlos volelius, kuriuos supjaustyti mažais gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje, sudėtus į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Kalakutas

Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų Pilveliui prikimšti reikės: Slyvas apšlakstykite romu arba brendžiu, sudėkite kaparėlius. Šio įdaro prikimškite kalakuto pilvelį, sut..

Recepto vertinimas: 5

Karpis

Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite por?i valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno. Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūn..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su svogūnų įdaru

Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min. kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės. Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas. Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų. Troškinkite..

Recepto vertinimas: 1

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su obuoliais ir šokoladu (Skirmantės) (foto)

Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebal..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, k..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su marinuota žvėriena

Kruopščiai nuplaukite kiškį ir supjaustykite didesniais gabalėliais, pjaustykite atsargiai, kad neliktų kauliukų atplaišų. Į stiklinį ar keraminį indą su vandeniu ir actu sudėkite mėsos gabalėlius, uždenkite indą maisto produktų plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. ..

Recepto vertinimas: 0

Kario padažas

Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Citrusinės salotos su avokadu ir jogurtu

Sudėkite salotas į didelį dubenį. Nulupkite apelsiną, greipfrutą sykiu su plėvelėmis ir suskaidykite riekelėmis bei sudėkite į dubenį. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Supjaustytą avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, kad nep..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su bulvėmis ir kopūstais

Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite bulves ir pakepkite kol suminkštės ir įgaus rusvai auksinį atspalvį (8-10 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Suberkite ryžius ir pake..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su prieskoninėmis žolelėmis ir putpelių kiaušiniais

Sudėkite putpelių kiaušinius į mažą puodą su šaltu vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite dar 2 min. Kiaušinius atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir perpjaukite perpus. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir salierus. Pak..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių apkepas

Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus- labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves sluoksniais į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min., kol daržovės suminkštės. ..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

FARŠU ĮDARYTOS PAPRIKOS

Nupjaunamas papriku drutgalis, isimamos seklos ir pertvaros. Paprikos isplaunamos, vidus pasudomas. Svogunas ir cesnakas nulupami ir susmulkinami. Pievagrybiai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi reziukais. Aliejus ikaitinamas. Svogunai ir cesnakai kepinami, kol pasidaro skaidrus. Tada i keptuve sud..

Recepto vertinimas: 3

DARŽOVIŲ APKEPAS

Nuplaukite ir supjaustykite darzoves griezineliais, o svogunus - labai plonais ziedelias.Suberkite darzoves paeiliui i skarda ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu suriu.Kepkite 200 laipsniu karstumo orkaiteje 20-25 min., kol darzoves suminkstes. Patiekite su kumpiu arba gri..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKOS SALOTOS

Pekino kopusta, paprikas ir agurka supjausyti lazdelemis, pomidorus, kriauses, suri ir krabu lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaisyti, suberti alyvuoges.Valgant kiekvienas sau pagal skoni uzsipila alyvu aliejaus ir uzsispaudzia citrinos sulciu. (Laura Galkinaite)..

Recepto vertinimas: 2

RYŽIAIS ĮDARYTA PAPRIKA

Papriku virsu nupjauti ir isvalyti vidu. Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 7 min. Supjaustyta svoguna pakepinti 100 g sviesto, po to suberti ryzius, stambiai sutarkuotas morkas, susmulkintus pomidorus, petrazoles. Pasudyti. Pakepti apie 10 min. Idara atvesinti ir juo prikimsti paprikas...

Recepto vertinimas: 4

Silkės apkepas su raugintais kopūstais

Susmulkinta svoguna apkepame keptuveje su aliejumi. I puoda dedame kopustus, svoguna, grybus, cukraus, druskos, ipilame truputi vandens ir troskiname. I skarda ipilame keleta saukstu aliejaus, sudedame supjaustytas virtas bulves, uzdedame troskintus kopustus (grybus supjaustome atskirai), nuvalytas ..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų salotos

Baklazanus ir morkas supjaustyti siaudeliais, svogunus pusziedziais, sudeti pipirus, sviesta, supilti vandeni, troskinti keptuveje, 20 min. pamaisant, valgyti su virtom bulvem. (julija)..

Recepto vertinimas: 5

KROATIŠKA PETRAŽOLIŲ SRIUBA

Visas darzoves smulkiai supjaustyti. Keptuveje istirpinti sviesta ir pakepinti darzoves. Pakepintas darzoves supilti i karsta darzoviu sultini, pasudyti ir papipirinti. Virti ant silpnos ugnies, kol darzoves suminkstes. Viska sutrintri smulkintuve, supilti atgal i puoda. Sudeti zalumynus ir grietin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: didelis