25 rezultatų ieškant "didelis"

Pupelės, grybų ir rūkytos nugarinės padaže

Išmirkytas pupeles išvirti, kad neliktų nuoviro. Grybus supjaustyti gabalėliais, nugarinę — kubeliais ir troškinti su sviestu ir kapotu svogūnu. Baigiant troškinti, į troškinį sudėti kitus produktus ir prieskonius. Grybus sumaišyti su pupelėmis ir apibarstyti žalumynais. Patiekti su..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su grybais

Supjaustytus pievagrybius pakepinti (jei grybai džiovinti, prieš kepinant juos išvirti) su smulkintais svogūnais ir sumaišyti su ryžių ar miežių kruopų koše. Pagardinti druska ir pipirais. Į apvirtus kopūsto lapus dėti įdaro, suvynioti balandėlius ir apkepinti juos ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies užkepėlė

Žuvį supjaustyti gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Ryžius apvirti. Porus supjaustyti žiedeliais . Sūrį sutarkuoti. Žuvį pabarstyti žuvies prieskoniais. Kepimo indą sutepti alyvų aliejumi ir pabarstyti trupiniais. Dėti sluoksniais: morkos, žuvis , porai , ryži..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutas

Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų Pilveliui prikimšti reikės: Slyvas apšlakstykite romu arba brendžiu, sudėkite kaparėlius. Šio įdaro prikimškite kalakuto pilvelį, sut..

Recepto vertinimas: 5

Jautiena, troškinta arbatoje

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2--3 cm dydžio kubeliais, šiek tiek apkepinti aliejuje arba svieste, apibarstyti druska, pipirais, smulkiai supjaustytu česnaku ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Prižiūrėti, kad mėsa neprisviltų. Ji turi troškintis savo sultyse, be..

Recepto vertinimas: 0

Pjaustytas mėsos vyniotinis su įdaru

Vyniotiniui imti kuo storesnį mėsos gabalą. Iš jo aštriu peiliu išpjauti ploną (1 cm storio) platų gabalą, išmušti jį ir ant viršaus uždėti supjaustytų lašiniukų ir svogūnų. Įdarą apibarstyti prieskoniais. Mėsą kietai suvynioti, galą sudūrimo vietoje prismeigti kas 2 cm il..

Recepto vertinimas: 0

Ėriena su ryžiais indiškai

Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką - smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius visa tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudėti mėsos faršą ir pakepinti. Įmaišyti ryžius ir užpilti 1/2 l sūdyto vande..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su špinatais ir sūriu

Į didelį dubenį sudedame nuplautus špinatų lapus, įpilame truputį vandens. Pridengę verdame 2-3 minutes. Suverčiame špinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytą svogūną 5 minutes. Sudedame špinatus, smulkiai supja..

Recepto vertinimas: 4

Ant iešmų keptos daržovės

Papriką nuplauname, supjaustome į 4 dalis ir išimame sėklas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę. Nulupame svogūną ir supjaustome į 8 dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome skersai į 8 dalis. Pomidorus nuplauname, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir pašaliname ..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su obuoliais ir šokoladu (Skirmantės) (foto)

Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebal..

Recepto vertinimas: 0

Grikių miltų blynai (Skirmantės) (foto)

Viską gerai išmaišyti ir kepti svieste (svieste skaniau, bet galima ir aliejuje). ..

Recepto vertinimas: 5

Ciuricho pjausnys

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 0,5 cm pločio juostelėmis. Porcijomis apkepiname svieste ir išimame iš keptuvės. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje likusiame svieste. Mėsą sudedame prie svogūnų, pasūdome, pagardiname pipirais. Suberia..

Recepto vertinimas: 5

Kario padažas

Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Citrusinės salotos su avokadu ir jogurtu

Sudėkite salotas į didelį dubenį. Nulupkite apelsiną, greipfrutą sykiu su plėvelėmis ir suskaidykite riekelėmis bei sudėkite į dubenį. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Supjaustytą avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, kad nep..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su obuoliais ir cukinijomis

Obuolius sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinų sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite bulves, cukinijas, morkas ir pakepinkite 2 min. Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su paprikomis

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite paprikas ir pakepinkite, kol suminkštės (5-7 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruo..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių apkepas su svogūnais

Sviestu ištepkite kepimo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kiekvieną pabarstykite druska ir pipirais ir išdėliokite sluoksniais kepimo skardoje. Pieną sumaišykite su sultiniu, užpilkite ant bulvių..

Recepto vertinimas: 0

Daržovėmis įdarytas karpis (Vidos)

Karpį išdarinėjame, gerai išplauname, įtriname druska bei pipirais ir palaikome trumpiausiai valandą, ilgiausiai per naktį (kuo ilgiau, tuo geriau). Supjaustome svogūną griežinėliais ir sutarkuojame stambiai morkas. Viską pasūdome ir prikemšame karpį arba išklojame skardą, o ant v..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių apkepas

Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus- labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves sluoksniais į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min., kol daržovės suminkštės. ..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ APKEPAS

Nuplaukite ir supjaustykite darzoves griezineliais, o svogunus - labai plonais ziedelias.Suberkite darzoves paeiliui i skarda ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu suriu.Kepkite 200 laipsniu karstumo orkaiteje 20-25 min., kol darzoves suminkstes. Patiekite su kumpiu arba gri..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKOS SALOTOS

Pekino kopusta, paprikas ir agurka supjausyti lazdelemis, pomidorus, kriauses, suri ir krabu lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaisyti, suberti alyvuoges.Valgant kiekvienas sau pagal skoni uzsipila alyvu aliejaus ir uzsispaudzia citrinos sulciu. (Laura Galkinaite)..

Recepto vertinimas: 2

ŽELĖ TORTAS

Isplakame grietine su cukrumi. Zelatina isbrinkiname ir istirpdome.Kiausiniu baltymus isplakame iki purumo. Isplaktus baltymus, grietine irzelatina sumaisome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Darkarta sumaisome. Visa mase supilame i inda. Pastatome saltai, kad sustingtu.Po to puosiam..

Recepto vertinimas: 0

VAISINIS TORTAS

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 3

Baklažanų salotos

Baklazanus ir morkas supjaustyti siaudeliais, svogunus pusziedziais, sudeti pipirus, sviesta, supilti vandeni, troskinti keptuveje, 20 min. pamaisant, valgyti su virtom bulvem. (julija)..

Recepto vertinimas: 5

KROATIŠKA PETRAŽOLIŲ SRIUBA

Visas darzoves smulkiai supjaustyti. Keptuveje istirpinti sviesta ir pakepinti darzoves. Pakepintas darzoves supilti i karsta darzoviu sultini, pasudyti ir papipirinti. Virti ant silpnos ugnies, kol darzoves suminkstes. Viska sutrintri smulkintuve, supilti atgal i puoda. Sudeti zalumynus ir grietin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: didelis