25 rezultatų ieškant "didelis"

Sūrio ir brokolių omletas

Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (..

Recepto vertinimas: 0

Kumpio ir porų kremas

Kumpį supjaustykite juostelėmis, porą nuplaukite ir susmulkinkite, obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kumpį pakepkite riebaluose su poru ir obuolio kubeliais. Sumuškite kiaušinius. Sumaišykite miltus su pienu ir sudėkite į kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies ir bulvių užkepėlė

I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutas

Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų Pilveliui prikimšti reikės: Slyvas apšlakstykite romu arba brendžiu, sudėkite kaparėlius. Šio įdaro prikimškite kalakuto pilvelį, sut..

Recepto vertinimas: 5

File kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į fajansinį ar stiklinį indą, įpilti vyno ir 2--3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti i..

Recepto vertinimas: 0

Karpis

Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite por?i valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno. Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūn..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija su brokoliais

Baklažaną supjaustykite išilgai. Minkštimą suvilgykite alyvų aliejumi, apibarstykite česnaku. Troškinkite orkaitėje 30 minučių perpjauta dalimi į viršų. Šaukštu išimkite baklažano minkštimą ir jį gerai sutrinkite. Lazanijos lakštus 10 minučių virkite pasūdytame vandeny..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su svogūnų įdaru

Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min. kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės. Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas. Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų. Troškinkite..

Recepto vertinimas: 1

Blyneliai su obuoliais ir šokoladu (Skirmantės) (foto)

Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmušti kiaušinį, supilti tirpintą sviestą bei pieną ir išmaišyti iki vienalytės masės. Obuolį nulupti ir sutarkuoti. Šokoladą susmulkinti mažais gabaliukais. Įmaišyti į tešlą. Kepti įkaitintoje keptuvėje be riebal..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su graikinių riešutų pasta

Į didelį puodą pasūdyto verdančio vandens sudėkite spagečius ir virkite apie 12 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Kol verda spagečiai, smulkintuvu susmulkinkite baziliką, česnaką, graikinius ir kedro riešutus, po truputį įpildami aliejaus. Sudėkite į mažą indą. Įmaišykite..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, k..

Recepto vertinimas: 0

Kario padažas

Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Citrusinės salotos su avokadu ir jogurtu

Sudėkite salotas į didelį dubenį. Nulupkite apelsiną, greipfrutą sykiu su plėvelėmis ir suskaidykite riekelėmis bei sudėkite į dubenį. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Supjaustytą avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, kad nep..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su šampanu ir kalendra

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite šampaną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 5 min.). Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite s..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su bulvėmis ir kopūstais

Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite bulves ir pakepkite kol suminkštės ir įgaus rusvai auksinį atspalvį (8-10 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Suberkite ryžius ir pake..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių apkepas

Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus- labai plonais žiedeliais. Suberkite daržoves sluoksniais į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min., kol daržovės suminkštės. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis kepalėlis

Miltus suberti į puodą ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Jame iš šiek tiek miltų, mielių, 3 valg. š. cukraus ir 200 ml drungno pieno paruošti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais ir uždengus palaikyti 20 min., kad pakiltų. Į indą su įmaišalu ir miltais suberti likusį c..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ APKEPAS

Nuplaukite ir supjaustykite darzoves griezineliais, o svogunus - labai plonais ziedelias.Suberkite darzoves paeiliui i skarda ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu suriu.Kepkite 200 laipsniu karstumo orkaiteje 20-25 min., kol darzoves suminkstes. Patiekite su kumpiu arba gri..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKOS SALOTOS

Pekino kopusta, paprikas ir agurka supjausyti lazdelemis, pomidorus, kriauses, suri ir krabu lazdeles stambiais kubeliais. Viska sumaisyti, suberti alyvuoges.Valgant kiekvienas sau pagal skoni uzsipila alyvu aliejaus ir uzsispaudzia citrinos sulciu. (Laura Galkinaite)..

Recepto vertinimas: 2

OBUOLIŲ IR VIŠTIENOS UŽKANDIS SU MOLIŪGŲ SĖKLOMIS

Obuoli nuvalome, padaliname i tris dalis, isimame seklalizdzius ir verdame vyne 2 min. Isimame. Vistienos, sumaisytos su sviestu ir majonezu, pridedame i obuoliu vidu. Apdeliojame moliugu seklomis...

Recepto vertinimas: 0

RYŽIAIS ĮDARYTA PAPRIKA

Papriku virsu nupjauti ir isvalyti vidu. Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 7 min. Supjaustyta svoguna pakepinti 100 g sviesto, po to suberti ryzius, stambiai sutarkuotas morkas, susmulkintus pomidorus, petrazoles. Pasudyti. Pakepti apie 10 min. Idara atvesinti ir juo prikimsti paprikas...

Recepto vertinimas: 4

Baklažanų salotos

Baklazanus ir morkas supjaustyti siaudeliais, svogunus pusziedziais, sudeti pipirus, sviesta, supilti vandeni, troskinti keptuveje, 20 min. pamaisant, valgyti su virtom bulvem. (julija)..

Recepto vertinimas: 5

KROATIŠKA PETRAŽOLIŲ SRIUBA

Visas darzoves smulkiai supjaustyti. Keptuveje istirpinti sviesta ir pakepinti darzoves. Pakepintas darzoves supilti i karsta darzoviu sultini, pasudyti ir papipirinti. Virti ant silpnos ugnies, kol darzoves suminkstes. Viska sutrintri smulkintuve, supilti atgal i puoda. Sudeti zalumynus ir grietin..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: didelis