25 rezultatų ieškant "citrinos"

Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne

Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišyda..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir obuolių salotos

Morkos sutarkuojamos smulkia, o obuoliai stambia tarka. Salotos pasūdomos, pabarstomos tarkuota citrinos žievele, užpilamos citrinos sultimis bei aliejumi ir gerai išmaišomos. ..

Recepto vertinimas: 5

Saldus vyniotinis

Sviestas išsukamas, supilamas kondensuotas pienas, kakavos milteliai ir citrinos sultys. Į Šią masę įberiama 200 g smulkintų sausainių, riešutai, plautos ir smulkintos razinos, mirkytos be kauliukų slyvos, citrinos žievelė. Viską išmaišius, sukrečiama ant riebalais patepto pergament..

Recepto vertinimas: 4

Veršienos muštiniai su citrinų ir apelsinų padažu

Veršieną supjaustyti, išmušti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir pekepinti aliejuje. Paskui 15 minučių patroškinti. Paruošti padažą: citrinos žievelę 6 minutes blanširuoti, paskui supjaustyti. Į rieblus keptuvėje supilti vermutą ir pavirinti. Sudėti citrinos žievelę, cit..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su citrina

Žuvį nuvalyti, perpjauti pusiau. Išplakti kiaušinio baltymus. Paruoštą kepti žuvį pavolioti miltuose, po to kiaušinio baltyme ir kepti aliejuje 10 minučių. Ant iškeptos žuvies užpilti šilto padažo, viršų papuošti citrinos žievelėmis, pjaustytais česnako lapais. Padažas: Į..

Recepto vertinimas: 0

Virti žuvų vyniotiniai su grybų padažu

Žuvies filė pasūdyti, apšlakstyti citrinos sultimis, suvynioti oda į viršų ir surišti siūlu. Vyniotinius 10 minučių virti vandenyje su aštriais prieskoniais, tada išgriebti ir nuimti siūlus. Nuvalytus šviežius grybus perpjauti pusiau arba nepjaustytus troškinti riebaluose. Kiek pat..

Recepto vertinimas: 0

Menkės troškinys su šparagais

Žuvį supjaustyti, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti 20 minučių pastovėti. Šparagus supjaustyti ir 15 minučių troškinti daržovių nuovire. Svogūną pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytus pievagrybius ir troškinti 15 minučių. Žuvį apibarstyti miltais, druska, pipirais ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Burokėlių kisielius

Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrumi, į jį supilamas burokėlių sultyse išleistas krakmolas ir užvirinama. Paskui supilamos citrinos sultys ir, jei dar reikia, įberiama truputis citrinos rūgšties. Pati..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviest..

Recepto vertinimas: 5

Putpelės su citrina ir šalavijo lapeliais

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir trumpai iš abiejų pusių apkepinkite putpeles kartu su susmulkinta..

Recepto vertinimas: 0

Šveicariškas citrinų tortas

Iš miltų, 150 g sviesto, cukraus pudros, kiaušinio bei citrinos žievelės suminkyti vientisą kietoką tešlą. Įvynioti į plėvelę ir 1 val. laikyti šaltai. Citrinas nuplauti karštu vandeniu ir nušluostyti. Vienos citrinos žievelę sutarkuoti, o dviejų- kiek įmanoma ploniau nulu..

Recepto vertinimas: 5

Mėgėjų tortas su baltuoju vynu

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užberti ant stalo arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, druską bei vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose. Pradedant nuo išor..

Recepto vertinimas: 0

Mielinis vainikas su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu šilto pieno padaryti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Likusį šiltą pieną kartu su išplaktu kiaušiniu, lydytu sviestu arba ..

Recepto vertinimas: 2

Pyragas su citrininiu įdaru

Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu. Įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai suminkyti trapią tešlą. Įdarui citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti. Paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Sviestą išlydyti ir kiek atvėsinti. Kiaušinius su..

Recepto vertinimas: 2

ARBATOS KREMAS SU RAZINOMIS

Razinas nuplauiti, nusausinti ir pamerkti 2 val. i roma. Arbatzoles uzplikyti verdanciu vandeniu ir palikti 5 min., kad istrauktu. Perkosius ispausti citrinos sulciu, iberti citrinos zieveles. Atvesinti.Arbatoje isbrinkinti zelatina, pakaitinti istacius i karsto vandens inda, kad zelatina issilestu...

Recepto vertinimas: 0

CITRINŲ PYRAGAS

Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, ileisti tryni, suberti cukru, ziupsneli druskos ir greitai uzminkyti trapia tesla. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir nusluostyti, paskui nutarkuoti zievele ir isspausti sultis. Kiausinius su cukrumi isplakti iki putu, po truputi pilant citrinos sultis...

Recepto vertinimas: 3

Mišrainė "Auksinė žuvelė"

Nulupame menkes oda, isimame kaulus irsusmulkiname zuvi. Kiausinius, svoguna ir fermentini suri supjaustome kubeliais. I dubeni suberiame zuvi, kiausinius, svoguno gabalelius, suri, zirnelius, nutarkuota citrinos zievele ir sumaisome su majonezu bei citrinos sultimis. Patiekdami galime papuosti citr..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pyragas su vynuogėmis

Teslai sviesta issukame su cukrumi. Po viena imaisome kiausinius, nutarkuota citrinos zievele ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Tesla sukreciame i sviestu patepta ziedo formos kepimo forma ir kepame 1 75-200 C temperaturos orkaiteje apie 30 min. Pyragąa atvesiname neišsimdami isš kepimo ..

Recepto vertinimas: 0

CITRININIAI LIEŽUVĖLIAI

Kiausinius isplakti su 60 g cukraus. Kitame dubenyje istrinti sviesta, citrinos zievele, imbiera ir likusi cukru. Orkaite ikaitinti iki 220 laipsniu. Palaipsniui i kiausinius sudeti sviesta ir miltus. Tesla deti ant kepimo popieriaus 6 cm ilgio juostelemis.Kepti orkaiteje apie 7 min. Po to atvesinti..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su sausainiais

Varškę sutrinti su cukrumi, sviestu, citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi, patarkuoti citrinos žievelės. Pamirkytus piene sausainius sudėti ant folijos. Ant sausainių uždėti pusę sutrintos varškės ir palyginti. Ant viršaus sudėti sausainius, varškę ir vėl sausainius. Paruošti ..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinis tortas su braškėmis

Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: citrinos