Putpelės su citrina ir šalavijo lapeliais

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 valg. š alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. citrinos sulčių;
½ arb. š. sutarkuotos citrinos žievelės;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai;
4 išdarinėtos putpelės;
1 valg. š. susmulkinto šalavijo (ir dar šiek tiek lapelių papuošimui);
¼ vištienos sultinio.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir trumpai iš abiejų pusių apkepinkite putpeles kartu su susmulkintais šalavijo lapeliais. Sudėkite putpeles į kepimo skardą.

Į keptuvę sudėkite citrinos sulčių ir prieskonių mišinį, supilkite vištienos sultinį, įkaitinkite iki virimo ir 1 min. maišydami patroškinkite, kol skysčio kiekis šiek tiek sumažės. Gautą padažą užpilkite ant paukštienos ir 20-25 min. kepkite orkaitėje. Patiekdami apibarstykite šalavijo lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!