Putpelės su citrina ir šalavijo lapeliais

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 valg. š alyvuogių aliejaus;
1 valg. š. citrinos sulčių;
½ arb. š. sutarkuotos citrinos žievelės;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
Druska ir šviežiai sumalti pipirai;
4 išdarinėtos putpelės;
1 valg. š. susmulkinto šalavijo (ir dar šiek tiek lapelių papuošimui);
¼ vištienos sultinio.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, sutarkuotą citrinos žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ir trumpai iš abiejų pusių apkepinkite putpeles kartu su susmulkintais šalavijo lapeliais. Sudėkite putpeles į kepimo skardą.

Į keptuvę sudėkite citrinos sulčių ir prieskonių mišinį, supilkite vištienos sultinį, įkaitinkite iki virimo ir 1 min. maišydami patroškinkite, kol skysčio kiekis šiek tiek sumažės. Gautą padažą užpilkite ant paukštienos ir 20-25 min. kepkite orkaitėje. Patiekdami apibarstykite šalavijo lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!