25 rezultatų ieškant "alaus"

Alaus gira

Vandenį pašildyti, kad būtų kaip tik mielėm daugintis (neperkaitinti, daryti daugmaž drungną). Supilti alų, sudėti mieles, ištrintas su trupučiu cukraus. Pusę stiklinės cukraus padeginus (dėl spalvos) sudėti su likusiu cukrumi. Cukrų deginti nebūtina - galima įdėti tirpios kavos...

Recepto vertinimas: 3

Vokiška alaus sriuba

Svogūnus ir bulves supjaustyti kubeliais (7x7 mm). Svogūnus pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytas bulves, supilti sultinį, pavirti apie 15 min. Raugintus kopūstus susmulkinti, sudėti į sultinį su daržovėmis, suberti prieskonius, įpilti alaus ir virti, kol daržovės suminkštės. Sriub..

Recepto vertinimas: 0

Cukinija patale

Cukinija supjaustoma griežinėliais, apibarstoma prieskoniais. Iš alaus, kiaušinių , miltų ir prieskonių užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Į įkaitintą keptuvę dedame cukiniją pamirkytą tešloje ir apkepame iš abiejų pusių. Taip iškep..

Recepto vertinimas: 0

Krabų lazdelės alaus tešloje

Krabų lazdeles atšildome. Iš alaus, kiaušinių, miltų, prieskonių užmaišome grietinės tirštumo tešlą. Kiekviena krabų lazdelę panardiname į tešlą , apvoliojame tešloje ir dedame į įkaitintą keptuvę kepti. Apkepame iš abiejų pusių . Kepame kol gražiai apskrunda.&..

Recepto vertinimas: 4

Kalakutiena su alaus padažu

Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite stambiomis juostelėmis ir pabarstykite druska. Tuomet sudėkite į ištirpusį sviestą ir iškepkite. Mėsą laikykite šiltai. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, numazgokite ir supjaustykite dideliais šiaudeliais. Juos suberkite..

Recepto vertinimas: 0

Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje

Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkait..

Recepto vertinimas: 3

Plikytiniai prie alaus

Sviestą ir vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite. Įmaisykite miltus, sumaisytus su karkmolu. Maisykite, kol tesla atsoka nuo puodo sonų. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir greitai po vieną įmaisykite kiausinius. Konditeriniu svirkstu ant sviestiniu popierium isklotos skardos formuokite ..

Recepto vertinimas: 0

Holstein

Įdėkite cinamoną, supilkite citrinų sultis ir sudėkite žievelę, druską, razinas, 75 g cukraus. Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pasalinkite viduriukus ir supjaustykite griežinėliais. Nuolat maisydami užvirinkite sriubą. Sudėkite supjaustytus obuolius, supilkite alų ir..

Recepto vertinimas: 0

Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troskinti, kol alus isgaruos. Daržoves supjaustyti isilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.Pagaminti padažą is pieno, miltų ir sviesto. Istepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakstinių sluoksnį, a..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai, kepti alaus tešloje

Sudedame kiaušinį, įpilame 1 šaukštą aliejaus, miltus, pasūdome ir išmaišome. Maišydami supilame alų. Tešla turi būti tirštesnė už lietinių tešlą. Užmaišytą tešlą padedame 1 valandai į šaldytuvą. Kiaušinių baltymus išplakame iki putų ir prieš pat kepimą įmaišome ..

Recepto vertinimas: 0

Su alumi virtos kiaulienos dešrelės (Ramunės)

Į puodą įpilame 1 stiklinę vandens, užverdame. Tada sudedame dešreles, supilame alų ir sumažinę ugnį išverdame. Aliejuje iškepame kroketus. Jiems baigiant kepti į aliejų sudedame ketvirčiais supjaustytus svogūnus, pabarstome druska. Dešreles patiekiame karštas su bulviniais kroke..

Recepto vertinimas: 0

Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neu..

Recepto vertinimas: 0

Alaus spurgos su obuoliais

Alų, 200 ml vandens, miltus, trynius bei druską sumaišyti ir padaryti tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į paruoštą masę. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, labai smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tešlą. Riebalus įkaitinti. Šaukštu iš teš..

Recepto vertinimas: 0

Alaus marinatas šašlykams

Marinuoti mažiausiai 2 valandas. ..

Recepto vertinimas: 4

TIRŠTA ALAUS SRIUBA SU RYŽIAIS

Morkas nuskusti, nuplauti, supjaustyti. Alu sumaisyti su vandeniu ir jame isvirti morkas. Po to morkas isgriebti ir pertrinti per sieteli. Tame nuovire, kur vire morkos isvirti ryzius. Kai ryziai isvirs sudeti trintas morkas, ismaisyti, ideti sviesto ir apibarstyti cukrumi...

Recepto vertinimas: 0

PORAI SU DEŠRA ALAUS PADAŽE

Baltasias poru dalis 15 min. virti pasudytame vandenyje, Paskui isgriebti ir, vandeniui nuvarvejus, sudeti i riebalais istepta ugniai atsparu inda. Miltus pakepinti su sviestu, praskiesti alumi, pasudyti, paskaninti maltais pipirais ir nuolat maisant pakaitinti, kol uzvirs. Paruosta padaza uzpilti a..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS ALAUS TEŠLOJE

Is miltu, kiausinio trynio, alaus, aliejaus, trupucio druskos sumaisykite tesla. Baigdami maisyti, sudekite isplakta baltyma. Tesla turi buti grietines tirstumo. Gabalais supjaustyta zuvi (smulkme nepjaustyta) pabarstykite maltais pipirais, apslakstykite citrinos sultimis ir, apvolioje tesla, apie 5..

Recepto vertinimas: 3

ŽUVIES FILĖ ALAUS TEŠLOJE

Miltus ismaisyti su alumi ir dviem ziupsneliais druskos, tesla uzdengti ir palikti 20 min. pastoveti. Kiausinio tryni atskirti nuo baltymo. Baltyma isplakti. Tryni imaisyti i alaus tesla, po to sudeti ir atsargiai imaisyti isplaktus daltymus. File pasudyti, papipirinti ir apslakstyti citrinos sultim..

Recepto vertinimas: 5

KEPTI SŪRIO RUTULIUKAI

Trynys istrinamas su trupuciu druskos, suberiamas tarkuotas suris, pipirai ir sudedamas isplaktas baltymas. Mase sauksteliu leidziama i karsta alieju. Kepma, kol rutuliukai pasidaro gelsvai rusvi. Jie turi buti tusciaviduriai. Galima tiekti prie alaus...

Recepto vertinimas: 0

Šventinė nugarinė

Marinatui skirtas morkas, svoguna ir saliera sutarkuojame siaudeliais, susmulkiname pora, petrazoles, idedame druskos, pipiru, mesos prieskoniu, sudedame i puoda, ipilame alaus ir uzviriname. Atvesiname uzdengtąa ir įi marinataą sudedame nugarinęe. Marinuojame per naktee03;į. IiiiiMeasą išsim..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių ir alaus sriuba

I puoda supilame sultini, alu, idedame druskos, pipiru ir uzviriname. Kiausiniu trynius sumaisome su grietinele iri nuimta nuo virykles puoda maisydamisrovele pilame tryniu ir grietineles plakini. I karsta sriuba sudedame isplaktus baltymus, ismaisome, idedame susmulkintu petrazoliu. Patiekiame su a..

Recepto vertinimas: 0

Saldi alaus sriuba

I puoda supilame alu, piena, grietinele, cukru, razinas, truputi pasudome ir kaitiname. Tada ipilame krakmola, sumaisyta su trupuciu pieno ar vandens, uzviriname. Nukeliame nuo ugnies, idedame cinamono,palaikome keleta min. uzdengta. Patiekiame karsta su pakepintu batonu ardziuveseliais...

Recepto vertinimas: 5

Troškinta veršiena su salierais

Versienos gabalelius truputi pamusame, pabarstome prieskoniais ir apkepame keptuveje su sviestu. Apkepe mesa, i keptuve sudedame stambius saliero griezinelius ir juos taip pat apkepame.Mesa perlenkiame, i viduri idedame saliero griezinelius, susmeigiame mediniais smeigtukais, o ant virsaus uzdedame ..

Recepto vertinimas: 0

SKREBUČIAI SU PELĖSINIŲ SŪRIU

Rokforo suri sutrinti ir maisant po truputi supilti konjaka. Tada iberti muskato, pipiru. Kitame inde istrinti sviesta, kad butu minkstas ir dalimis sudeti i surio mase. Viska sumaisius suberti susmulkintus riesutus.Batona supjaustyti 1 cm storio riekelemis ir uztepti surio mases. Ant virsaus uzdeti..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena su salierais

Veršienos gabalėlius truputį pamušame, pabarstome prieskoniais ir apkepame keptuvėje su sviestu. Apkepę mėsą, į keptuvę sudedame stambius saliero griežinėlius ir juos taip pat apkepame.Mėsą perlenkiame, į vidurį įdedame saliero griežinėlius, susmeigiame mediniais smeigtukais, o an..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: alaus