Silkės mielinėje tešloje


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

1.6 - 8 mažos silkės,
2.200 g. salierų,
3.10 g. lašinių.
4.Tešlai: 500 g. miltų,
5.1 šaukštas margarino,
6.1 stiklinė pieno,
7.25 g. mielių, druskos. 

Gaminimas:

Miltai, margarinas, druska išminkomi, pienas išplakamas su mielėmis, supilami miltai, užmaišoma tešla ir paliekama 1 valandai šiltai, kad pakiltų.

Silkėms išimami kaulai. Lašiniai ir salierai smulkiai supjaustomi ir pakepinami, kol salierai suminkštėja. Į silkių vidų įdedama lašinių ir salierų masės, ir silkės suvožiamos.

Iškilusi tešla plonai iškočiojama ir perpjaunama pusiau. Skarda išklojama dalimi tešlos, ant jos guldomos įdarytos silkės, paliekant tarp jų 2 - 3 cm tarpus ir uždengiamos likusia tešla. Tešla tarp silkių lengvai prispaudžiama. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje,kol aprausvėja. Kepinys atšaldomas ir supjaustomas išilgai. Kepsneliai sudedami į plokščią lėkštę ir paduodami su salotomis. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!