25 rezultatų ieškant "miltai"

Žemaitiškas meduolis

Tryniai gerai išsukami su cukrumi, supilamas medus, suberiami prieskoniai, miltai, soda, ir viskas išmaišoma. Sudėjus išplaktus baltymus, dar kartą atsargiai išmaišoma, supilama į formas ir kepama vidutinio karštumo krosnyje. ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas troškintos menkės kepsnys

4 asmenims Išmirkyta mėsa nusausinama, išimamas kaulas ir įtrinama pipirais bei cukrum. Vienas agurkas, nurodytas kiekis rūkyto kumpio, 1 morka, 1/2 petražolės supjaustomi pailgais trikampiais gabalėliais ir susmaigstomi į mėsą. keptuvėje su riebalais paspirginami svogūnai ir iš visų..

Recepto vertinimas: 0

Švilpikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai,supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių kepami įkaitintoje iki (400F) orkaitėje, kol gražiai pagels.(Apytikslė kepimo trukmė - 40-50 min.) Valgoma su ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio sausainiai

Miltai supilami ant lentos, sudedamas susmulkintas margarinas, suberiamą druska ir įpilama tiek pieno, kad susiminkytų tešla. Tešla plonai iškočiojamą, pabarstomą tarkuotu sūriu, sulenkiama voku, vėl iškočiojamą, pabarstomą ir t. t. Taip kartoti tris kartus. Paruošta tešla iškoči..

Recepto vertinimas: 0

Marcipaniniai trapus sausainiai

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 5

Silkės mielinėje tešloje

Miltai, margarinas, druska išminkomi, pienas išplakamas su mielėmis, supilami miltai, užmaišoma tešla ir paliekama 1 valandai šiltai, kad pakiltų. Silkėms išimami kaulai. Lašiniai ir salierai smulkiai supjaustomi ir pakepinami, kol salierai suminkštėja. Į silkių vidų įdedama laš..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti, sudėti į verdantį vandenį, apvirti, nusunkti. Praaušinti, įmušti kiaušinį, įberti brinkintų manų, miltų, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti. Su šaukštu dėti į keptuvę. Valgyti galima su grietine ar kitokiu padažu...

Recepto vertinimas: 4

Lengvi sausainiai

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Minkštą sviestą mikseriu išplakti iki purumo. Ant viršaus suberti cukrų, druską ir supilti kiaušinio baltymą. Plakti kol masė gerai išsimaišys. Suberti miltus ir mažiausiu greičiu plakti, kol nebesimat..

Recepto vertinimas: 4

Užspirginta bulvienė

Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis, sudedamos į šaltą vandenį ir išverdamos. Lašinukai supjaustomi kubiukais, paspirginami. Baigiant spirginti, suberiami miltai, dar pakepinama, supilama ant išvirusių bulvių, įdedamas lauro lapelis, pasūdomą ir dar trumpai paverdama. Valgoma, ..

Recepto vertinimas: 2

Bulvių maltinukai

Bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdomą. Gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Grybai nuplaunami ir 1—2..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su uogiene

Žalios bulvės sutarkuojamos, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdomą ir viskas gerai sumaišoma. Tešla plonu sluoksniu krečiama į riebalais išteptą keptuvę ir kepama orkaitėje. Iškepus kiekvienas plokštainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai krienų padaže

Duona supjaustoma nedideliais kubiukais ir apkepinama svieste. Kiaušiniai sudedami į verdantį vandenį ir 4—5 min verdami. Paskui išgriebiami, perpilami šaltu vandeniu ir nulupami. Į pakaitintą pusdubenį sudedama pakepinta duona, kiaušiniai, viskas užpilama krienų padažu ir apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Avižų kisielius

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1l. vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdoma, užvirinama ir..

Recepto vertinimas: 4

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), grietinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tirš..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Napoleonas"

Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, prideng..

Recepto vertinimas: 4

Kmynų padažas

Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min pakaitinami ir perkošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, supilama grietinė, paskaninama cukrumi bei druska ir dar truputį pakaitinama, bet neužvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis (kugelis)

I. Paruošimas Bulvės ir svogūnas sutarkuojami, nupilama dalis skysčio (kartais užplikoma pienu), įmušamas kiaušinis, subėriami miltai, pasūdoma ir gerai išmaišoma. Paruošta masė dedama į riebalais išteptą keptuvę ar skardą ir kepama orkaitėje arba krosnyje. Iškepus supjaus..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių maltinukai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Padažui grybai nuplaunami ir 1-2 v..

Recepto vertinimas: 0

Kakarikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma, išminkoma, iškočiojama ir krosnyje ar orkaitėje skardoje kepama sausai. Iškepus supjaustoma gabalais. Padažui aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos išbrinkti. Po to vanduo nupilamas, aguonos sutrinamos ar sum..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Pyragėliai su slyvomis

Į persijotus miltus suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sviestą ir kapokite, kol miltai sušoks. Suberkite cukraus pudrą, įdėkite trynį, įpilkite du šaukštelius šalto vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniojusi į foliją, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Par..

Recepto vertinimas: 0

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU SAULĖGRĄŽOMIS

Nuskabomi zali ziedinio kopusto lapai, patrumpinamas kotas ir plati galvute 20 minuciu panardinama i drungna vandeni, kad isplauktu galimi nesvarumai ir vabaliukai. Paskui kopustas uzpilamas svariu vandeniu ir 25 minutes verdamas ant mazos ugnies. Nupjaustomos tamszales poru lapu dalys ir sakneles, ..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ MALTINUKAI

Virtos bulves sumalamos mesmale, suberiami miltai, imusami kiausiniai, supilama grietine, pasudoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir is abieju pusiu apkepami ikaitintuose riebaluose. Valgoma su dziovintu grybu padazu.Padazas: grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi siltame va..

Recepto vertinimas: 0

KRAPŲ PADAŽAS

Svieste pakepinami miltai, atskiedziami saltu sultiniu ir pavirinama 10 min. Paskui supilamas kiausinio trynys, sutrintas su krapais; gardinama pipirais, druska.Vietoj krapu galima deti tarkuotu morku ir krapu misini...

Recepto vertinimas: 0

ŠVEDIŠKAS DESERTAS

4 kiausiniu baltymus isplakti su 120 g cukraus iki standziu putu. Sia mase supilti ant 70 g smulkintu ( beveik miltai) migdolu. Ismaisyti.Padalinti i dvi dalis.Kepti atskirai po 15 min ant sviestinio popieriaus, patepto sviestu ir pabarstyto miltais. Iskepus paplotelius palikti atvesti.Idaras: i 85 ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: miltai