Putlieji sausainiai su riešutais

Ingridientai:
30 sausainiams

200g maltų lazdyno riešutų,
2 baltymų,
žiupsnelio druskos,
150g cukraus,
150g šokoladinio glajaus
(sausainiams puošti).
Gaminimas
1) Riešutus paskrudinti keptuvėje be riebalų.Baltymus su druska plakti iki standžių putų.Plakant po truputį berti cukrų.Plakimo šluostele atsargiai išmaišyti,skrudintus riešutus.
2) Skardą iškloti kepimo popieriumi.Baltymų masę pilti į konditerinį švirkštą dideliu antgaliu ir ant kepimo popieriumi išspausti nedidelius kauburėlius.Kauburėlius galima formuoti irdviem šaukštais.
3) Orkaitę kaitinti iki 175-200 laipsnių kepti 15-20 min. Sausainėlius išimti iš skardos ir ataušinti.
4) Riebų šokoladinįį glajų tirpinti inde,įįstatytameį į karšštąą vandįenį .Apatinęę sausainiųįį; dalį panardyti į glajų ir padėti,kad apdž&#ū382;iūtųų.
(simona)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!