Įdaryta antis

Ingridientai:
1 antis, 1 svogūnas,
2 vištų krūtinėlės (be odos),
50 g. susmulkintų petražolių,
150 g. virto rūkyto kumpio,
1 kiaušinis, 100 g. vištienos sultinio,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
50 g. brendžio arba nesaldaus vyno.
Gaminimas
Iš paruoštos anties atsargiai, nesugadindami odelės, išimame visus kaulus. Išpjaustome riebalus. Paukštieną įtriname druska, apšlakstome brendžiu arba vynu ir padedame į šaldytuvą. Vištų krūtinėles, nuplauname, nusausiname ir sumalame. Sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, petražoles, suberiame džiūvėsėlius, įmušame kiaušinį, įpilame vištienos sultinio ir gerai sumaišome. Mišinį sukemšame į antį, suvyniojame virvele arba storu siūlu, odą subadome šakute. Kepame 2-2,5 val. vidutinės temperatūros orkaitėje dažnai palaistydami padažu. Iškeptą antį 10-15 min. palaikome išjungtoje orkaitėje. Po to supjaustome ir sudedame į pakaitintą lėkštę. Tiekiame su keptais obuoliais, marinuotais vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!