23 rezultatų ieškant "lapo"
Lašišų suktinukai su pipirų padažu
Lašišą supjaustykite į 8 griežinėlius. Ant stalo padėkite 8 nuplautus kininio kopūsto lapus, ant kiekvieno lapo uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą ryžių ir po griežinėlį lašišos. Pridėkite šiek tiek druskos, pipirų ir uždenkite griežinėliu kumpio. Suvyniokite..
Recepto vertinimas:
Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame vandenyje. Lapkočius išmušti arba išpjauti. Ant kiekvieno kopūsto l..
Recepto vertinimas:

Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti cukraus, įdėti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti. Supilti pieną, šiek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai išplakti, kad neliktų nė gabalelio miltų. Įberti vanilinį cukrų, dar įdėti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ..
Recepto vertinimas:
Į išvirtą birią ryžių košę sudėti trintą varškę, jmušti kiaušinį, įberti druskos ir cukraus. Supilti grietinę ir išmaišyti. Kopūsto gūžę apvirti pasūdytame vandenyje. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėti paruošto įdaro, suvynioti, pavolioti miltuose ir pakepinti..
Recepto vertinimas:
Kopūstų lapus apvirti. Išvirtas bulves sugrūsti, šoninę ir svogūną smulkiai supjaustyti, sudėti nusunktą morkų tarkį, pagardinti prieskoniais, pasūdyti. Viską gerai išmaišyti, dėti ant kopūsto lapo, formuoti balandėlius ir 25-30 minučių troškinti vandenyje, kuriame ..
Recepto vertinimas:
Nuluptus ir nuplautus svogūnus supjaustykite labai smulkiai. Nuvalytas ir nuluptas daržoves supjaustykite kubeliais. Gabalėliais supjaustytą mėsą (arba faršą) apkepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Sudėkite mėsą į troškintuvą, išspauskite česnaką, suberkite svogūnus, pas..
Recepto vertinimas:
Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 minučių. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulk..
Recepto vertinimas:
Mielinis vyniotinis su aguonomis
Užminkyti tešlą iš 500 g miltų, 100 g pieno ir 4 g mielių. Paruošti įdarą: nuplauti stiklinę aguonų, apipilti verdančiu vandeniu. Išversti ant rėčio, perdėti ant lapo, padžiovinti orkaitėje, piestelėje sugrūsti su 1/2 stiklinės cukraus, įdėti 50 g medaus, 1 šaukštą grieti..
Recepto vertinimas:
Tradiciniai balandėliai su malta mėsa
Kopūsto gūžę apvirkite pasūdytame vandenyje arba pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Suminkštėjusius lapus nulupkite, storesnius lapkočius apipjaustykite. Maltą veršieną sumaišykite su virtais ryžiais, smulkintu svogūnu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipi..
Recepto vertinimas:
Baltymus ir žiupsnelį druskos suplakite. Plakant suberkite pusę kiekio cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite trynius. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite su mase. Dvi formas išklokite sviestiniu popieriumi. Ant kiekvieno lapo nupieškite 4 maždaug 13 cm skersmens apskritimus. Ant jų te..
Recepto vertinimas:
Sušis su lašišomis ir krevetėmis
Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min. Kol ryžiai vės, į nedidelį puodą suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir užvi..
Recepto vertinimas:
Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, s..
Recepto vertinimas:
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..
Recepto vertinimas:
Libanietiškas užkandis iš kviečių (Tabboulé)
Skaldytus kviečius nuplaukite 30 minučių prieš taisant patiekalą. Svogūnus, svogūnų laiškus, petražoles ir mėtas smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Kviečius, pomidorus ir smulkintas daržoves sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipir..
Recepto vertinimas:
Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su mor..
Recepto vertinimas:
Ekvadorietiškos kukurūzų bandelės (Homistas)
Šis patiekalas taisomas iš šviežių kukurūzų. Burbuolių lapus nuplaukite, nusausinkite. Kukurūzus sumalkite mėsmale, kad pasidarytų puri masė. Sudėkite sviestą, iki standžių putų išplaktą baltymą, trynį, pasūdykite, suberkite mieles. Paskiausiai sudėkite pertrintą varškę. ..
Recepto vertinimas:
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..
Recepto vertinimas:
Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..
Recepto vertinimas:
Pasudytame vandenyje isverdame kopusta, nuimame lapus, lapo sustorejima ispjauname. Smulkiai supjaustome svoguna ir ji apkepiname. I keptuve ipilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogunus sumaisome su morkomis, pasudome, ..
Recepto vertinimas:
Pakaitintame aliejuje troskinkite smulkiai supjaustytus svogunus, pora, cesnaka. Ant ju uzpilkite karsta mesos sultini su kavapniaisiais pipirais. Sudekite i keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapa, uzdenkite ir virkite apie 20 min. Pasudykite. Pavirine sudekite smulkiais gabaliukais supjaust..
Recepto vertinimas:
RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI
Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..
Recepto vertinimas:
Kremui sviesta issukame su plakta pasaldinta grietinele ir sumaisome su pertrinta per tinkleli varske bei vaniliniu cukrumi. Sausainius pamirkome piene. Ant folijos ar sviestinio popieriaus lapo dviem eilemis dedame sausainius. Juos aptepame kremu, i kuri ispaudziame vysnias. Tuomet tris kitas sausa..
Recepto vertinimas:
Susipjaustykime 100 g dešros ar kumpio, saujele pievagrybiu, baltąją dalį poro. Porą su pievagrybiais pakepinti ant sviesto. Į dubenį dedame dešros (kumpio), beriame ataušintą porą su pievagrybiais, smulkiai tarkuojame fermentinį sūrį, viską išmaišome. Plakikliu išplakame 2 kiauš..
Recepto vertinimas: