Sausainiai su aviečių uogiene

Ingridientai:
380 g miltų;
125 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
250 g šalto sviesto;
100 g aviečių uogienės;
100 g cukraus pudros;
1 citrinos sultys;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai ištepti.
Gaminimas
Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Ant įdubimo kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir gerai suminkyti vientisą trapią tešlą. Uždengus 1 val. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlą perpjauti pusiau ir ant miltais pabarstytos lentos iškočioti ½ cm storio lakštą. Stikline arba formele išspausti 3 cm skersmens apskritimus. Likusią tešlą iškočioti ir vėl išspausti apskritimus. Taip daryti, kol susinaudos visa tešla. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos. Kepti apie 10-12 min. Ataušinti.

Pusę ataušusių sausainių aptepti uogiene ir ant jų uždėti neapteptus sausainius. Persijotą cukraus pudrą sumaišyti su 2 šaukštais karšto vandens ir citrinos sultimis. Šiuo glajumi aptepti sausainių paviršių. Palaukti, kol glajus visiškai sustings.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!