UogienÄ—s, uogienä—s receptai
ÄŒia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai uogienä—s. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimÄ… prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padÄ—s kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/uogienes/2
Nevisiskai prinokusias uogas nuplauti isvalyti nuo seklu. Puseles perplauti salto vandens srove, kad neliktu pukeliu, sudeti i dubeni, apibarstyti 500g cukrumi, apslakstyti degtine ir 5 val saltai palaikyti. Is likusio cukraus ir vandens paruosti sirupa ir kol dar karstas uzpilti uogas. Dar palai..
Recepto vertinimas:
Nuplautus vaisius 5-6 min. pakaitinti 80-95 C temperaturoje. Isgriebtus is vandens atvesinti saltu vandeniu. Vandeni nuvarvinti ir uogas uzpilti cukrumi. Palaikyti 6-8 vai. vesioje vietoje. 5-6 min. pavirti ir vel palaikyti 6-8 vai. Tai kartoti du kartus.Isvirta karsta mase sukresti i stiklainius ir..
Recepto vertinimas:
Nektarinus nuplauti, isimti kauliukus ir supjaustyti ketvirciais. Tada nektarinus dedame i orkaite ir kepame apie 40 min. ikaitintoje iki 130C. Paskui pertrinti per sieteli. Imbiero sakni apskutame, sutarkuojame. Imbiera labai trumpai pakepiname 2 saukstuose cukraus ir 2 saukstuose vandens. Imbiera ..
Recepto vertinimas:
Cukinijų uogienė su citrinomis
Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to puodą nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vė..
Recepto vertinimas:
SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS SU CHALVA IR UOGIENE
Chalva pertrinti, sudeti prieskonius, plakta grietinele, ismaisyti. I desertini inda deti sluoksni chalvos, tarkuotos duonos ir uogienes. Taip pakartoti kelis kartus (virsutinis sluoksnis turi buti duonos). Papuosti plakta grietinele ir uogiene...
Recepto vertinimas:
ParuoÅ¡kite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir iÅ¡imkite kauliukus. Ant paruoÅ¡tų vyÅ¡nių užpilkite karÅ¡tÄ… sirupÄ… ir vandens, cukraus, apelsino žievelÄ—s ir palikite nakÄiai kambario temperatÅ«roje. KitÄ… dienÄ… nupiltÄ… sirupÄ… užvirinkite ir jau kiek pravÄ—susį..
Recepto vertinimas:
Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ..
Recepto vertinimas:
Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrÄ… verdanÄio vandens, pavirkite 15 min., nukoÅ¡kite, į skystymÄ… supilkite cukrų ir dar virkite apie valandÄ…. Po to iÅ¡spauskite citrinÄ…. SkystymÄ… supilkite į indÄ… ir atÅ¡aldykite. ..
Recepto vertinimas:
Is vandens ir 300 g cukraus isvirti sirupa. Sirupa atvesinti iki 75-80 C ir uzpilti ant verdanciame vandenyje 7-8 min. blansiruotu obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti, suberti 300 g cukraus, uzvirti ir atausinti iki 80 C, uzpilti ant obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti trecia karta, sudeti likus..
Recepto vertinimas:
Uogas nuplauti, apdziovinti. Melynes sudeti i inda, kuriame virsime ir pastatome virti ant silpnos ugnies. Po truputi supilame cukru. Kai uzverda, verdame dar apie 30 min. Paskui supilstome i stiklainius ir pasterizuojame verdanciame vandenyje: puslitriniai stiklainiai - 10 min., litriniai - 15 min...
Recepto vertinimas:
Rojaus obuoliukus su vaiskociais blansiruoti 95 C vandenyje 10 min. Saltame vandenyje atvesintus obuoliukus sudeti i karsta sirupa, paruosta is recepte nurodytu produktu. Sirupe obuoliukus laikyti 7-8 vai. Po to letai virti 20-25 min., kelis kartus nutraukiant virima ir uogiene atvesinant. Kai obuol..
Recepto vertinimas:
Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apden..
Recepto vertinimas:
Kriaušių kubelių uogienė (Ramunės)
Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių k..
Recepto vertinimas:
CukinijÄ… nulupti, iÅ¡imti sÄ—klas su jas gaubianÄiu minkÅ¡timu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. ParuoÅ¡tas cukinijas užpilti cukrumi, parÅ«gÅ¡tinti citrinų rÅ«gÅ¡timi ir palaikyti, kol iÅ¡siskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti stambia ta..
Recepto vertinimas:
Gervuogių uogienė su žemuogėmis (Ramunės)
IÅ¡ vandens ir cukraus iÅ¡verdame sirupÄ…. Ä® jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogÄ—s ims blizgÄ—ti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.KarÅ¡tÄ… uogienÄ™ supilame į iÅ¡kaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.UogienÄ..
Recepto vertinimas:
Sumaisyti miltus, cukru ir druska, juos visus ismaisyti su pienu, kad iseitu homogeniska mase. Po to pirmiausia imaisyti kiausinius, o po to - skysta, bet nekarsta sviesta. Palikti 20 min. isbrinkti. Tesla po valgomaji sauksta vis deti i keptuve, leisti teslai kiek issileisti ir kepti tol, kol teslo..
Recepto vertinimas:
Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..
Recepto vertinimas:
Raudonųjų serbentų uogienė
Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..
Recepto vertinimas:
Šokoladiniai keksiukai su abrikosų uogiene
Šokoladą ištirpiname su sviestu. Kitame dubenėlyje išsukametrynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atvėsusią šokolado masę sumaišome su kiaušinių mase, įpilame balzamo. Maišydami dalimis supilame išsijotus miltus su kepimomilteliais ir išplaktus baltymus. Tešlą sudedame į aliejum..
Recepto vertinimas:
Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..
Recepto vertinimas:
Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, atvesiname ir uzpilame ant uogu. Kita diena sirupa nupilame, uzverdame, atvesiname iki 40 C temperaturos ir vel uzpilame ant uogu. Trecia diena sirupa nupilame, uzverdame ir karsta uzpilame ant uogu. Po to uogas kelias minutes paviriname, sukreciame i paruostu..
Recepto vertinimas:
Suplaktą grietinėlę sumaišyti su uogomis. Supilti šiltame vandenyje ištirpintą želatiną ir išmaišius viską supilti į formą ir leisti pastovėti šaltoje vietoje. Skanaus! ..
Recepto vertinimas:
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir pakaitinami (neužvirinant), kol jie suminkštės. Išgriebti iš sirupo obuoliai sudedami į gražią lė..
Recepto vertinimas:
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..
Recepto vertinimas:
Žalios bulvÄ—s sutarkuojamos, suberiami miltai, įmuÅ¡ami kiauÅ¡iniai, pasÅ«domÄ… ir viskas gerai sumaiÅ¡oma. TeÅ¡la plonu sluoksniu kreÄiama į riebalais iÅ¡teptÄ… keptuvÄ™ ir kepama orkaitÄ—je. IÅ¡kepus kiekvienas plokÅ¡tainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..
Recepto vertinimas: