Keptas kalakutas su spanguolių uogiene ir bulvėmis


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Kalakutas
1 šaukštas sviesto
1 kg bulvių
druskos
1 kg spanguolių
1 kg cukraus
dviejų apelsinų žievelės
Gaminimas:

Paruošto kalakuto išorę ir vidų įtrinti druska ir palikti 2 valandoms. Suspausti krūtinkaulį, kad krūtinėlė taptų platesnė. Į kepimo skardoje įkaitintus riebalus dėti sviestu apteptą kalakutą, įpilti stiklinę vandens ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti kalakutą 2-3 valandas, dažnai jį apšlakstant atsiradusiu sultini ir pavartant. Jei reikia, įpilti vandens.

Bulves parinkti vienodo dydžio, nuskusti, suteikti joms statinaičių formą, sudėti į skardą, supilti nuo kalakuto likusius riebalus ir iškepti.

Uogienės paruošimas: į stiklinę vandens suberti cukrų, užvirinti, suberti perrinkti ir nuplautas spanguoles ir apvirtas plonomis juostelėmis supjaustytas apelsinų žieveles. Viską virti, kol sutirštės.

Patiekalą patiekti šiltą su keptomis bulvėmis ir spanguolių uogiene.

Šaltinis : arvikalakutai.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!