25 rezultatų ieškant "vaisiai"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Vaisių salotos su mango padažu

1. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Vieną vaisių smulkiai supjaustome ir sutriname. Išspaustas apelsinų sultis supilame į mango tyrę, suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa vienalytė. Padažą perkošiame ir dedame į šaldytuvą. 2. Išgremžiame nektarino, persikų ir slyv..

Recepto vertinimas: 5

Baklažanų ir cukinijų suktinukai

Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai į 8 ½ - 1 cm storio riekeles. Patepkite alyvų aliejumi ir pabarstykite prieskoniais. Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, sutrinkite sūrį. Išmaišykite visus įdaro ingredientus. Jeigu ruošiatės patiekti žuvį ar mėsą, ją iškepki..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai su plakta grietinėle

Vaisiai nulupami ir supjaustomi skiltelėmis, uogos perrenkamos, nuplaunamos, didesnės uogos supjaustomos. Galima imti vienodos rūšies uogas ar vaisius arba sudaryti mišinius. Paruošiama keliais būdais. 1. Vaisiai apibarstomi cukrumi,’ sudedami vainiku į plokščią lėkštę. Į vidų kūg..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai šokolade

Vaisiai nulupami ir supjaustomi. Puode ištirpinamas sviestas, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, neduodant užvirti. Išmaišyta šiltame piene kakava supilama į puodą ir maišant užvirinama. Kiek pavirinus, dalimis supilamas krakmolas, smarkiai išsukama ir dar pakaitinama. Nuėmus nuo ..

Recepto vertinimas: 0

Australiškas vaisių tortas

Nuplauti, paruošti vaisiai, sviestas, cukrus ir prieskoniai sudedami į puodą, užpilami stikline vandens ir 10 min. paverdami. Gauta masė atvėsinama, sumaišoma su geriamąja soda, išplaktais kiaušiniais, miltais su išleistomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Į 20 cm skersmens torto..

Recepto vertinimas: 1

Abrikosų pudingas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Formą (20cm) pyragams kepti ištepkite tirpintu sviestu. Į formą sudėkite pusę abrikosų. Apibarstykite puse cukraus pudros ir puse turimų džiūvėsėlių užpilkite pusę stiklinės tirpinto sviesto ir pusę sulčių. Tą patį padarykite ir su likus..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių mišinys su cukrumi

Nulupti obuoliai ir kriaušės supjaustomi šiaudeliais, slyvos perplaunamos pusiau, išimami kauleliai. Vaisiai sumaišomi, sluoksniais pabarstant miltiniu cukrumi, kapotais riešutais ir pašlakstant vynu. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos silkės su vaisiais

Į pailgą pusdubenį sudedamos supjaustytos silkės, ant jų eilute uždedama griežinėliais pjaustyta citrina, aplink išdėstomi sirupe virti vaisiai. Sirupui vynas su cukrumi užvirinamas, sudedamos uogos, skiltelėmis supjaustyti obuoliai ir ant silpnos ugnies pavirinama, kol vaisiai suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių uogienė

Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens -- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vais..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas. ..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira su vaisiais

Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai ir duona nukošiami, skysčiai sumaišomi, suberiamas cukrus, sudedamos su cukrum ištrintos mielės, išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti. Įrū..

Recepto vertinimas: 0

Čigonas (vaisinis plokštainis)

Viskas, išskiriant vaisius, dubenyje gerai išsukama. Vaisiai nuplikomi verdančiu vandeniu, iš slyvų išimami kauliukai. Visi vaisiai smulkiai supjaustomi, apibarstomi cinamonu ir, sudėjus į tešlą, sumaišoma, kad vienodai pasiskirstytų. Tešla sudedama į pergamentu išklotą ir riebalai..

Recepto vertinimas: 0

Pieniška Želė

Pieną užvirti su sutrupinta vanilės lazdele, želatiną suberti į šaltą vandenį ir pašildyti, kad ištirptų. Trynius sutrinti su cukrumi ir maišant įpilti juos į pieną, sumaišytą su želatina. Supilti į formą išimamu dugnu, leisti ataušti ir įdėti į šaldytuvą. Sultis sumai..

Recepto vertinimas: 4

Kokteilis "Asorti"

Sudedame vaisius supjaustytus kubeliais. Pilame gėrimus eilės tvarka. Šampaną supilti prieš pateikiant. Pateikiant reikalingas šaukštelis ar smeigtukas vaisiams bei uogoms. Pateikiamas didelio pločio taurėse ir geriamas per šiaudelį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 1

Jogurtinė žėlė (Violetos)

1. Į dubenį supilti jogurtą. 2. Į jogurtą supilti želė. 3. Gerai išmaišyti. 4. Įdėti į mikrobangų krosnelę ir pakaitinti. 5. Išimti ir vėl išmaišyti. 6. Kartoti 4 ir 5 punktus kol jogurtinis mišinys bus vientisas. Karstumo- karštas paliesti. 7. Supilti į indėlius ir kitą die..

Recepto vertinimas: 5

Vaisiai drebučiuose

Nulupti ir susmulkinti obuoliai bei kriaušės 10 min. pavirinami parūgštintame vandenyje. Virimo pabaigoje sudedamos susmulkintos slyvos ir uogos. Į atvėsintą, nukoštą nuovirą sudedama ištirpinta želatina, cukrus ir šiuo mišiniu užpilami formelėse sudėti vaisiai bei uogos. Gaut..

Recepto vertinimas: 0

GARSTYČIŲ PADAŽAS

Smulkiai supjaustykite svoguna ir, subere i puoda su aliejumi, trumpai pakaitinkite. Suberkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus vaisius, supilkite vyna, darzoviu sultini ir pasudykite. Virkite neuzdengta apie 10 min., kol vaisiai suminkstes. Sutrinkite padaza ir patiekite karsta arba salta.Padazas..

Recepto vertinimas: 0

FOLIJOJE KEPTI VAISIAI

Grietinele isplakti su 2 saukstais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi.Kriauses nulupti, perpjauti pusiau su visu koteliu, isskobti seklalizdzius.Obuolius nulupti ir supjaus-tyti kubeliais.Slyvas perpjauti pusiau ir isimti kauliukus.Aliuminio folija sukarpyti dideliais kvadra-tais.Kiekvieno vidine..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAI PLIKYTOJE TEŠLOJE

Piena uzviriname su sviestu, laipsniskai nuolat maisydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu saukstu ismaisome vientisa tesla, imusdamos po viena kiausini. Obuolius nulupame, pasaliname seklalizdzius, ju vietas uzpildome uogiene ir idedame i kaitrai atsparu inda. Obuolius ..

Recepto vertinimas: 0

Girti vaisiai

Arbuzo vidu isskobti. Supjaustyti kubeliais vaisius ir juos sudeti i arbuzo zieve. Apipilti alkoholiniu gerimu ir palaikyti pora valandu. Papuosti metos sakelemis ir tuomet galima skanauti. (Aushrine)..

Recepto vertinimas: 5

Skani košė

Isvirti paprasta aviziniu dripsniu kose su cukrumi. Kose papuosti vaisiai ir patiekti silta su apelsinu sultimis. Skanaus. (austeja)..

Recepto vertinimas: 1

Vaisiai su vaniliniu kremu

Krakmola ismaisykite su keliais saukstais salto pieno. Likusi piena uzvirkite, sudekite cukru, vanilini cukru, krakmola ir maisydami virkite, kol uzvirs. Siek tiek atvesinkite, imuskite tryni ir plakite ant garu, kol pasidarys kremas. Tada atsaldykite ir uzpilkite vaisiu ir uogas.skanaus:) (Migle)..

Recepto vertinimas: 0

Skanus pusrytis

Kiausinius isplakti su cukrumi.Vaisius nulupti, isimti seklas ir supjaustyti kubeliais.Sokoladini sviesta ideti i ikaitinta keptuve, kad istirptu, tada suberti uogas ir vaisius i keptuve, palukti kol apkeps.Kai vaisiai kau apkepe ant ju supilkite suplaktus kiausinius, palaukite kol iskeps (kaip kiau..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vaisiai