25 rezultatų ieškant "vaisiai"

Šaldyti vaisiai

1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, supilkite juos į indą ir lengvai suplakite. Suplakę jais aptepkite vaisius (patiekalams aptepti naudojamu teptuku) ir sudėkite juos ant popieriumi išklotų grotelių. 2. Užberkite ant vaisių gana storą sluoksnį cukraus. Geriausia, kad būtų ..

Recepto vertinimas: 1

Vaisių salotos

Varškė, pienas, cukrus ir sirupas ištrinami, kol gaunama vienalytė masė. Obuoliai ir kriaušės supjaustomi. Iš slyvų išimami kauliukai ir jos supjaustomos. Vaisiai sudedami į paruoštą padažą ir išmaišoma. Patiekiant užpilama sirupu. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Tortas-Vaisutis

Biskvito kepimas: Atskirti trynius nuo baltymu, baltymus su trupučiu druskos plakti, palaipsiui suberti 150 gr cukraus ir suplakti iki standžių putų. Trynius suplakti su 150 gr cukraus sudėtiį išplaktus baltymus ir sumaišyti. Suberti kvietinius miltus, krakmolą ir išmaišyti. Kepti 190C ..

Recepto vertinimas: 0

Vasarėlė

Biskvito kepimas: Atskirti trynius nuo baltymu, baltymus su trupučiu druskos plakti, palaipsiui suberti 150 gr cukraus ir suplakti iki standžių putų. Trynius suplakti su 150 gr cukraus sudėti į išplaktus baltymus ir sumaišyti. Suberti kvietinius miltus, krakmolą ir išmaišyti. Kepti 190C ..

Recepto vertinimas: 4

Siurprizas (sumuštinis)

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių. Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustom..

Recepto vertinimas: 5

Vaisiai su plakta grietinėle

Vaisiai nulupami ir supjaustomi skiltelėmis, uogos perrenkamos, nuplaunamos, didesnės uogos supjaustomos. Galima imti vienodos rūšies uogas ar vaisius arba sudaryti mišinius. Paruošiama keliais būdais. 1. Vaisiai apibarstomi cukrumi,’ sudedami vainiku į plokščią lėkštę. Į vidų kūg..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai šokolade

Vaisiai nulupami ir supjaustomi. Puode ištirpinamas sviestas, supilamas cukrus ir maišant pakaitinama, neduodant užvirti. Išmaišyta šiltame piene kakava supilama į puodą ir maišant užvirinama. Kiek pavirinus, dalimis supilamas krakmolas, smarkiai išsukama ir dar pakaitinama. Nuėmus nuo ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos silkės su vaisiais

Į pailgą pusdubenį sudedamos supjaustytos silkės, ant jų eilute uždedama griežinėliais pjaustyta citrina, aplink išdėstomi sirupe virti vaisiai. Sirupui vynas su cukrumi užvirinamas, sudedamos uogos, skiltelėmis supjaustyti obuoliai ir ant silpnos ugnies pavirinama, kol vaisiai suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių uogienė

Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens -- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vais..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti pomidorai

Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse. Pirmiausia pomidorai surūšiuojami, kad induose būtų maždaug vienodo prinokimo ir vienodo dydžio. Pašalinami sumaigyti, nesveiki. Perrink..

Recepto vertinimas: 0

Džiovinti vaisiai su cinamonu

1. Į dubenį sudedame džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilame apelsinų sultis ir suberiame cinamoną. Vandens pilame tiek, kad apsemtų vaisius. 2. Užverdame. Arbatos pakelį išimame. Mišinį troškiname 15 minučių. Atvėsiname. Įlašiname keletą laš..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos vyniotinis

Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min paviri..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena

Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant m..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai nuplaunami šiltu vandeniu, užpilami šaltu ir iš lengvo verdama, kol vaisiai suminkštės. Tada išgriebiami į stiklinį dubenį, nuoviras su cukrumi bei prieskoniais pavirinamas, perkošiamas ir užpilamas ant vaisių. Kompotas patiekiamas atšaldytas. ..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira su vaisiais

Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai ir duona nukošiami, skysčiai sumaišomi, suberiamas cukrus, sudedamos su cukrum ištrintos mielės, išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti. Įrū..

Recepto vertinimas: 0

Čigonas (vaisinis plokštainis)

Viskas, išskiriant vaisius, dubenyje gerai išsukama. Vaisiai nuplikomi verdančiu vandeniu, iš slyvų išimami kauliukai. Visi vaisiai smulkiai supjaustomi, apibarstomi cinamonu ir, sudėjus į tešlą, sumaišoma, kad vienodai pasiskirstytų. Tešla sudedama į pergamentu išklotą ir riebalai..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinė žėlė (Violetos)

1. Į dubenį supilti jogurtą. 2. Į jogurtą supilti želė. 3. Gerai išmaišyti. 4. Įdėti į mikrobangų krosnelę ir pakaitinti. 5. Išimti ir vėl išmaišyti. 6. Kartoti 4 ir 5 punktus kol jogurtinis mišinys bus vientisas. Karstumo- karštas paliesti. 7. Supilti į indėlius ir kitą die..

Recepto vertinimas: 5

Vaisiai drebučiuose

Nulupti ir susmulkinti obuoliai bei kriaušės 10 min. pavirinami parūgštintame vandenyje. Virimo pabaigoje sudedamos susmulkintos slyvos ir uogos. Į atvėsintą, nukoštą nuovirą sudedama ištirpinta želatina, cukrus ir šiuo mišiniu užpilami formelėse sudėti vaisiai bei uogos. Gaut..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies salotos (Ensalada de pesado)

Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, perplėškite į kelias dalis ir gražiai išdėliokite keturiose lėkštėse. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Česnakų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Visus k..

Recepto vertinimas: 0

Uogos ir vaisiai su plakta grietinėle

Į grietinėlę suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir išplakame. Pastatę dubenėlį virš garų, ištirpiname šokoladą. Galima įpilti kelis lašus cukraus sirupo ar vandens. Apelsiną nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Visus komponentus sudedame į desertinę lėkštę. Apibar..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių ir kriaušių tyrė

Svarainius ir kriauses nuplauti, supjaustyti skiltelemis, isimti seklas bei seklalizdzius, ipilti 0,5 stiklines vandens ir virti, kol vaisiai issileis. Paskui suberti cukru ir virti nuolat maisant, kol mase prades tirsteti ir keisti spalva.Karsta mase supilstyti i svarius stiklainius ir uzdaryti met..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė II

Is stambiu, gerai prinokusiu sedulu isimti kauliukus, sudeti i dviguba marlini maiseli ir blansiruoti verdanciame vandenyje, po to is karto imerkiant i salta. Kartoti 2-3 kartus, kol vaisiai neteks aitraus skonio. Taip paruostus sedulos vaisius supilti i karsta cukraus sirupa ir virti, kol isvirs. B..

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai su vaniliniu kremu

Vaisius nuplauname, susmulkiname ir sudedame i taures. Uzpilame padazu, papuosiame melisos lapeliais. Padazui tryni, cukru, vanilini cukru, krakmola sumaisome, dalimis pilame piena irgerai maisydami kaitiname vandens voneleje, kol sutirstes. Atvesinta krema uzpilame ant vaisiu...

Recepto vertinimas: 0

Vaisiai su majonezu

Vaisius nuplauname, susmulkiname ir patiekiame sumaisytus arba nesumaisytus su majonezu. Tinka prie paukstienos, zuvies patiekalu, kepeneliu arba kaip uzkandis...

Recepto vertinimas: 1

Girti vaisiai

Arbuzo vidu isskobti. Supjaustyti kubeliais vaisius ir juos sudeti i arbuzo zieve. Apipilti alkoholiniu gerimu ir palaikyti pora valandu. Papuosti metos sakelemis ir tuomet galima skanauti. (Aushrine)..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: vaisiai