Apkepas su šviežiais vaisiais


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
65 g kruopų,
170 g pieno ar vandens,
10 g cukraus,
5 g sviesto,
0,5 kiaušinio,
60 g šviežių obuolių,
5 g grietinės,
5 g džiūvėsėlių,
75 g vaisių padažo,
druskos.

Gaminimas:

Piene arba vandenyje išvirta biri ryžių, sorų arba manų košė ataušinama iki 70 laipsnių, sudedamas cukrus, žalias kiaušinis ir išmaišoma. Pusė masės dedama į džiūvėsėliais pabarstytą skardą, išlyginama, ant viršaus sudedami 1 cm kubeliais supjaustyti žali nulupti vaisiai ir vėl uždengiama masės sluoksniu. Viršus sulyginamas, patepamas kiaušiniu, sumaišytu su grietine, ir kepama orkaitėje.

Tinka vartoti su:

Patiekiami valgyti su grietine arba saldžiu vaisių padažu. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!