25 rezultatų ieškant "uogien"

VAISIŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS

Uogiene uzpilama verdanciu vandeniu ir pavirinama 3-5 min. Jeigu tirsciai nesuverda, perkosiam ir vel uzverdame. I perkosta verdanti skysti pilamos manu kruopos, pavirinam kol sutirsteja. Mase atausinama iki 30-50 laipsniu ir plakama, kol susidaro putos. Putesiai patiekiami su cukrumi ir uogiene...

Recepto vertinimas: 3

ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIŲ SULTIMIS

Uogas perrenkame, surusiuojame i dideles ir mazas. Smulkias sutriname medine trintuve, suberiame cukru ir gerai ismaisome. I tyre suberiame sveikas zemuoges ir paliekame 7-8 val. Uogiene kaitiname ant silpnos ugnies. Kai uogiene uzverda nuimame ja nuo ugnies, supilame sultis ir gerai ismaisome. Uogi..

Recepto vertinimas: 0

UOGIENĖ " ASORTI"

Uogas perrinkti ir isplauti. Uogas sudedame i inda, kuriame virsime ir uzpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. pastoveti. Paskui uogas uzverdame ir nukeliame nuo ugnies, palaukiame kol truputi atves. Tada vel verdame uogiene, tik ant labai silpnos ugnies, kol uogos pasidarys skaidrios, bet neissileidus..

Recepto vertinimas: 0

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

Vysnias nuplauti ir isimti kauliukus. I cukru supilti citrinu sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol prades tirsteti sirupas. Tada sudedame tarkuota citrinos zievele ir vysnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai uzverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvesiname, paskui dar uzverdame du kartus. ..

Recepto vertinimas: 4

NEKTARINŲ UOGIENĖ

Nektarinus nuplauti, isimti kauliukus ir supjaustyti ketvirciais. Tada nektarinus dedame i orkaite ir kepame apie 40 min. ikaitintoje iki 130C. Paskui pertrinti per sieteli. Imbiero sakni apskutame, sutarkuojame. Imbiera labai trumpai pakepiname 2 saukstuose cukraus ir 2 saukstuose vandens. Imbiera ..

Recepto vertinimas: 2

BULGARIŠKA ARBŪZŲ ŽIEVELIŲ UOGIENĖ

Nuo zieveliu nupjaunama tamsioji, kieta dalis. Tada baltoji zieveles dalis nuplaunama vandenyje ir supjaustoma kubeliais. Sudedame juos i vandeni ir truputi paverdame, kol pradeda suminksteti. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, idedame citrinos rugsties. Isirupa sudedame apvirusias zieveles ir ..

Recepto vertinimas: 5

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)

Riesutus uzpilti saltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keiciant vandeni 2-3 kartus per diena. Paskiau riesutus palaikyti 2 paras kalkiu vandenyje, maisnat 4-5 kartus per diena. Po to riesutus perplauti svariu saltu vandeniu ir zieveleje padaryti kelias skylutes ir vel dviem parom uzmirkyti i salta sva..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ UOGIENĖ

Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, atvesiname ir uzpilame ant uogu. Kita diena sirupa nupilame, uzverdame, atvesiname iki 40 C temperaturos ir vel uzpilame ant uogu. Trecia diena sirupa nupilame, uzverdame ir karsta uzpilame ant uogu. Po to uogas kelias minutes paviriname, sukreciame i paruostu..

Recepto vertinimas: 2

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ

Uogas nuplauname ir ileidziame su sieteliu i karsta (70-80 C) vandeni, palaikome 2-3 minutes, kad suminkstetu odele. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, juo uzpilame uogas ir verdame, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirsteja. Uogiene verdant nugraibome putas. Atvesusia uogiene sudedam..

Recepto vertinimas: 0

ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ

Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..

Recepto vertinimas: 3

Su cukrumi trintos mėlynės

Uogas paruosti kaip kompotui. Sausas uogas sutrinti mikseriu ar sumalti mesmale. Placiame emaliuotame dubenyje mase sumaisyti su cukrumi ir palikti kelioms valandoms pastoveti retkarciais pamaisant mediniu saukstu, kad visiskai istirptu cukrus. Uogiene supilstyti i sausus, iskaitintus stiklainius, p..

Recepto vertinimas: 4

Mėlynių uogienė 2

Is cukraus ir vandens isvirti sirupa. I verdanti sirupa berti nuplautas melynes porcijomis. Suberus paskutine uogu porcija, virti 5-7 min. ir 8-10 vai. palaikyti. Atvesinus virti ant silpnos ugnies, kol uogiene sutirstes iki reikiamo tirstumo (kai uogienes lasas ant lekstes islaiko savo forma). Kars..

Recepto vertinimas: 3

Žemuogių uogienė

Zemuoges perrenkame, sudedame i dubeni (emaliuota arba molini), apslakstome spiritu, pabarstome cukrumi (100 g) ir laikome per nakti vesioje patalpoje. Is 400 g cukraus ir vandens isverdame sirupa. I karsta sirupa suberiame uogas ir uzverdame. Kai uzverda, inda nukeliame nuo virykles, nugraibome put..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų uogienė su citrinomis

Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vesioje vietoje, kol issiskirs sultys. Cukinijas uzvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 vai. vesioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, suberus likusi cukru, vel uzvirinti ir le..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir morkų uogienė

Cukinija nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruostas cukinijas uzpilti cukrumi, parugstinti citrinu rugstimi ir palaikyti, kol issiskirs sultys. Tuomet uzvirti, ir, sumazinus ugni, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti rupia trintuve, sudeti i puoda, ip..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė

Cukinijas ir obuolius nulupti, pasalinti seklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis. Paruostus produktus uzpilti cukrumi ir palaikyti 6 8 vai. Tuomet uzvirinti ir vel palaikyti per nakti. Issiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol ju turis sumazes trecdaliu. Karstas..

Recepto vertinimas: 3

Aktinidijų ir kaukazinių slyvaičių uogienė

Isrinkti gerai sunokusias slyvaites, isimti kauliukus. Aktinidijas imti nevisiskai prinokusias, nuskabyti vaiskocius. Paruostas aktinidijas ir slyvaites sumaisyti su cukrumi ir palaikyti saltoje vietoje 10-12 vai. Issiskyrusias sultis nupilti, uzvirinti ir karstas uzpilti ant uogu bei slyvaiciu misi..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų uogienė

Ne visai sunokusias, bet pradejusias minksteti uogas nuplauti, nuskabyti ziedsoscius ir kotelius. Is vandens ir cukraus paruosti sirupa. Tuomet karstu sirupu uzpilti aktinidijas ir palaikyti 6-8 vai. Uogoms prisigerus sirupo, virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Pries baigiant virti suberti vanili..

Recepto vertinimas: 3

Svarainių uogienė

Nuplautus svarainius supjaustyti griezineliais, isimti seklaiizdzius ir pasaldintame vandenyje (1 l vandens 100 g cukraus) plikyti 5-8 min. Is vandens, kuriame buvo plikomi svarainiai, ir 800 g cukraus isvirti sirupa, pakaitinti iki virimo (bet neuzvirinti), sudeti svarainius ir 4-5 vai. palaikyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė I

Rojaus obuoliukus su vaiskociais blansiruoti 95 C vandenyje 10 min. Saltame vandenyje atvesintus obuoliukus sudeti i karsta sirupa, paruosta is recepte nurodytu produktu. Sirupe obuoliukus laikyti 7-8 vai. Po to letai virti 20-25 min., kelis kartus nutraukiant virima ir uogiene atvesinant. Kai obuol..

Recepto vertinimas: 4

Rojaus obuoliukų uogienė II

Rojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskociu, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, uzpilti karstu vandeniu ir letai virti 5 min. Tuomet juos atvesinti saltu vandeniu.Is recepte nurodytu produktu isvirti sirupa, sudeti gvazdikelius. I karsta sirupa sudeti blansiruotus obuoliukus ir laikyti jame 9-10..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė III

Is vandens ir 300 g cukraus isvirti sirupa. Sirupa atvesinti iki 75-80 C ir uzpilti ant verdanciame vandenyje 7-8 min. blansiruotu obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti, suberti 300 g cukraus, uzvirti ir atausinti iki 80 C, uzpilti ant obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti trecia karta, sudeti likus..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė I

Sedulas perrinkti, nuplauti, nuimti vaiskocius, 5 min. blansiruoti karstame vandenyje (80 C), po to staigiai atsaldyti saltame vandenyje. Leisti vandeniui nuvarveti, vaisius supilti i verdanti sirupa, uzvirti ir virti 15 min. Po to nukelti nuo ugnies. Taip kartoti 4-5 kartus, kol uogiene isvirs...

Recepto vertinimas: 0

AVIEČIŲ UOGIENĖ

Uogas sudeti i emaliuota puoda, berti 800 g cukraus ir laikyti vesioje vietoje apie 8 val. Susidariusias sultis nupilti ir jose kaitinant istirpinti likusi cukru. Sirupa atvesinti, i ji supilti uogas ir letai virti, kol uogiene sutirstes. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus ir uzbaryti...

Recepto vertinimas: 3

SLYVŲ IR OBUOLIŲ UOGIENĖ

Obuolius nulupti ir isimti seklas, supjaustyti. Isimti slyvu kauliukus. Viska apibarstyti cukrumi ir palaikyti 8 val. kambario temperaturoje. Po to viska virti apie 20 min. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus...

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: uogien