25 rezultatų ieškant "uogas"

Krokų sriuba su vaisiais

1. Užvirinkite visus ingredientus, išskyrus vasius ir uogas. Padėkite į šaldytuvą. Valgykite šaltą. 2. Prieš valgydami į sriubą sudėkite vaisių gabalėlius ir (arba) uogas. Šaltinis : http://www.dansukker.com ..

Recepto vertinimas: 0

Ledų desertas su uogomis

Į dubenį suberti nuplautus raudonuosius serbentus ir avietes . Apibarstyti cukraus pudra , supilti grietinėlę , uždengti ir palikti 1-2 h. Išmirkusias uogas kartu su išsiskyrusiomis sultimis supilti į puodą ir virti ant mažos ugnies kol suminkštės . Išvirusias uogas ištrint..

Recepto vertinimas: 5

Naminių vynuogių kompotas žiemai

Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų uogienė

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su vyno kremu

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 90 g cukraus. Toliau sukdami, suberiame miltus. 2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą. 3. Supilame tešlą į riebalais pateptą stačiakampę skardelę ir kepame 220° C karštumo..

Recepto vertinimas: 0

Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išo..

Recepto vertinimas: 0

Saldi vidurvasario sriuba

Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų ledai

Uogas nuplauname, suberiame ant virtuvinio rankšluoščio, nusausiname. 6 šakeles padedame į šaldytuvą. Nuo ktų šakelių nuskabome uogas. Į sultis suberiame cukrų užviriname. Maišydami suberiame uogas. Sumažiname kaitrą ir pridengę verdame 5 minutes. Likusias sveikas uogas sumaigome ..

Recepto vertinimas: 0

Grietinėlės ledai su uogomis

Uogas (jeigu šviežios) perrenkame, nuplauname. Uogas (jeigu šaldytos) atitirpiname. Želatiną išbrinkiname. Į pieną įdedame šafranų, pašildome. Želatiną ištirpiname piene, pasaldiname. Maišydami po šaukštelį sudedame grietinėlę. Tada įdedame smulkinto imbiero, įpilame sirupo...

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

Juodųjų serbentų kompotas (Ramunės)

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus išti..

Recepto vertinimas: 0

UOGIENĖ " ASORTI"

Uogas perrinkti ir isplauti. Uogas sudedame i inda, kuriame virsime ir uzpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. pastoveti. Paskui uogas uzverdame ir nukeliame nuo ugnies, palaukiame kol truputi atves. Tada vel verdame uogiene, tik ant labai silpnos ugnies, kol uogos pasidarys skaidrios, bet neissileidus..

Recepto vertinimas: 0

ERŠKĖTROŽIŲ UOGIENĖ

Nevisiskai prinokusias uogas nuplauti isvalyti nuo seklu. Puseles perplauti salto vandens srove, kad neliktu pukeliu, sudeti i dubeni, apibarstyti 500g cukrumi, apslakstyti degtine ir 5 val saltai palaikyti. Is likusio cukraus ir vandens paruosti sirupa ir kol dar karstas uzpilti uogas. Dar palai..

Recepto vertinimas: 2

ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ

Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..

Recepto vertinimas: 3

Mėlynių kompotas

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas. Isvirti sirupa, juo uzpilti uogas. Pasterizuoti 80 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l - 25-30 min...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Su cukrumi trintos mėlynės

Uogas paruosti kaip kompotui. Sausas uogas sutrinti mikseriu ar sumalti mesmale. Placiame emaliuotame dubenyje mase sumaisyti su cukrumi ir palikti kelioms valandoms pastoveti retkarciais pamaisant mediniu saukstu, kad visiskai istirptu cukrus. Uogiene supilstyti i sausus, iskaitintus stiklainius, p..

Recepto vertinimas: 4

Mėlynių sultys

Uogas paruosti kaip kompotui. Geriausiai sultis gaminti sulciapuodyje. Supiltas uogas apibarstyti cukrumi, kad geriau issiskirtu sultys. Pripildytus sulciu butelius tuoj pat sandariai uzkimsti ir atvesinti. Sultis laikyti tamsioje, vesioje ir sausoje patalpoje...

Recepto vertinimas: 1

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Saldžioji vėduoklė''

Sausainius sumalame. Sviestą išsukame su kondensuotu pienu, citrinos žievele ir sultimis. Sumaišome su kokosais ir sausainiais. Į mažą tortinę formelę sukreččiame masę, iššlyginame paviršių ir 30 min. paliekame šaltai. Uogas nuplauname ir sumalame. Suplakame pasaldintą grietinėlę..

Recepto vertinimas: 0

Vytintos aktinidijos

Nevisiskai subrendusias, bet pradejusias minksteti aktinidijas uzpilti 350-400 g cukraus ir laikyti per nakti (9-10 vai.) kambario temperaturoje. Susidariusias sultis nupilti ir is ju paruosti sirupa - 300 g cukraus ir 250 g sulciu. Uogas uzpilti sirupu ir kaitinti 80 C temperaturoje 7-8 min. Pakait..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

AVIEČIŲ UOGIENĖ

Uogas sudeti i emaliuota puoda, berti 800 g cukraus ir laikyti vesioje vietoje apie 8 val. Susidariusias sultis nupilti ir jose kaitinant istirpinti likusi cukru. Sirupa atvesinti, i ji supilti uogas ir letai virti, kol uogiene sutirstes. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus ir uzbaryti...

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: uogas