25 rezultatų ieškant "tarkuotos"

Margos salotos

Sūrį ir nuluptus obuolius (be sėklalizdžių) supjaustyti nedideliais kūgeliais. jaunus mažus pievagrybius perpjauti pusiau ir šiek tiek patroškinti. Iš saldžiųjų pipirų išimti sėklynus, supjaustyti žiedais ir sumaišyti su mandarinų ar skersai perpjautomis apelsino skiltelėmis. I..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų ausytės

Sviestą trinti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. suberti miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilti citrinos sultis. tešlą gerai išmaišyti. Pirmąsias 9 tešlos porcijas šaukšteliu sukrėsti ant kepimo popieriaus. tešlos kauburėlius šiek tiek suploti, apibarstyti vaniliniu ..

Recepto vertinimas: 5

Džiovintų vaisių sriuba

Figas mirkyti 4 valandas, abrikosus – 30 minučuų, razinas užpilti romu. Tada visus vaisius sudėti i 1 litrą vandens, suberti gvazdikėlius, cinamoną ir virti. Praaušusią masę sutrinti, suberti žievelę, įdėti medaus ir dar kartą užvirti. Apibarstyti migdolų drožlėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškos salotos

Makaronus išvirti. Visas daržoves smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti česnakus ir imbierą. Tada sudėti likusias daržoves, grybus ir dar pakepti 2 minutes. Keptuvę nukelti nuo ugnies, supilti sijų padažą, sudėti makaronus ir viską išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir išmai..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su apelsinais

Supjaustytą filė sudėti į keptuvę, ant kiekvieno gabaliuko uždėti po ananaso gabalėlį, aplaistyti aliejumi, apiberti tarkuota živele, druska, pipirais, muskatu ir migdolais. Kepti 25 minutes orkaitėje. ! ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių saldainiai

Nulupti obuoliai smulkiai supjaustomi, užpilami keliais šaukštais vandens, citrinos ir apelsino sultimis, sudedamas cukrus, tarkuotos citrinos ir apelsino žievelės ir maišant verdama, kol sutirštėja (apie 30 minučių). Išvirusi masė sumaišoma su kapotais riešutais ir užtepama ant vafl..

Recepto vertinimas: 0

Australiškas vaisių tortas

Nuplauti, paruošti vaisiai, sviestas, cukrus ir prieskoniai sudedami į puodą, užpilami stikline vandens ir 10 min. paverdami. Gauta masė atvėsinama, sumaišoma su geriamąja soda, išplaktais kiaušiniais, miltais su išleistomis mielėmis ir viskas gerai išmaišoma. Į 20 cm skersmens torto..

Recepto vertinimas: 1

Duoninės spurgos

Į smulkiai sutarkuotą duoną sudėti stambiai tarkuotus obuolius, iki standžių putų išplaktus baltymus, vanilinį cukrų, truputį smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės. Viską suminkyti. Trynius išplakti su miltais. Iš duoninės masės formuoti apvalias, norimo dydžio spurgutes, jas apv..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Bakužė“

Paruošti skardą ir i ją įberti tarkuotos duonos sluoksnį, ant jo sudėti eilę stambiai tarkuotų obuolių, ant jų užbarstyti cukraus ir užpilti 2 išplaktus kiaušinius, Vėl berti duonos, dėti obuolių sluoksnį, cukraus, cinamono ir 2 išplaktus kiaušinius. Taip sluoksniuoti, kol bus s..

Recepto vertinimas: 0

Saldus vyniotinis

Sviestas išsukamas, supilamas kondensuotas pienas, kakavos milteliai ir citrinos sultys. Į Šią masę įberiama 200 g smulkintų sausainių, riešutai, plautos ir smulkintos razinos, mirkytos be kauliukų slyvos, citrinos žievelė. Viską išmaišius, sukrečiama ant riebalais patepto pergament..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos ketvirtėliai

Nuplautus vištienos ketvirtadalius ištepkite paprikos padažu ir 30 minučių palaikykiite šaldytuve. Apelsinus nuplikykite ir perpjaukite perpus. Vieną pusę supjaustykite griežinėliais. Kitos pusės žievelę sutarkuokite. Iš abiejų pusių išspauskite sultis. Vištieną gerai ištepkite..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta su kilkėmis ir citrina

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi ir suberiami į šaltą vandenį. Verdant pamaišoma. Kai kruopos suminkštės, pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašinukais arba tirpintu sviestu. ..

Recepto vertinimas: 0

Šilkinė košė su kruopomis

Miežinės kruopos užpilamos šiltu vandeniu. Išmirkusios išverdamos vandenyje. Baigiant virti pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir maišoma, kad neprisviltų. Valgoma su spirgučiais. ..

Recepto vertinimas: 3

Trapios tešlos pyragas su kriaušėmis

Miltus išsijoti ant stalo ir išmaišyti su citrinos žievelėmis, muskatu, druska. Į vidurį suberti cukrų. Padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Sviestą supjaustyti ir išdėlioti aplink kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greita..

Recepto vertinimas: 2

Pyragaičiai su varške ir slyvomis

Iš miltų, sviesto, druskos ir vandens užminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį, patepti aliejumi, dubenyje uždengti rankšluosčiu ir palikti valandai. Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę ištrinti su cukrumi, kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Duonos ir manų apkepas su vyšniomis

Į verdantį pieną sudėti kapotus riešutus, margariną, kruopas, cukrų, druską ir virinti. Šiek tiek atvėsinti, įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą duoną. Vyšnias be kauliukų išmaišyti su šia mase ir sudėti į riebalais išteptą formą. Kepti orkaitėje. ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies filė su sezamais ir mangų padažu

Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome 3 cm dydžio kubeliais. Imbierą, laimo sultis ir žievelę sumaišome su žuvimi ir paliekame 20 minučių pastovėti. Svogūnus ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Mangą nulupame, išimame kauliuką, o minkštimą supjaustome kubel..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. D..

Recepto vertinimas: 1

Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)

26 cm skersmens formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir apibarstykite miltais, perteklių nupurtykite. Migdolus nuplikykite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir sumalkite. Vanilės ankštį įpjaukite ir iškrapštykite šerdį. Ankšties neišmeskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temp..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių tortas su vyno kremu

Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti..

Recepto vertinimas: 0

KOPŪSTŲ MALTINUKAI

Kopusta supjaustyti stambiais gabalais, isvirti pasudytame vandenyje. Istraukus nuvarvinti vandeni, sumalti mesmale ir nuspausti skysti (kaip ruosiant cepelinus nusunkiamos tarkuotos bulves). Suberti virtus ryzius, pabarstyti druskos, pipiru, supilti dziuveselius, imusti kiausini ir isminkyti. Sufor..

Recepto vertinimas: 0

BULVINIAI VEDARAI

Nuskustos bulves sutarkuojamos. Lasinukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogunais. Jais uzpilamos tarkuotos bulves, suberiamas mairunas, pasudoma. Viskas gerai sumaisoma. Zarnos gerai isvalomos , istrinamos druska ir kapotu cesnaku, isplaunamos ir nekietai prikemsamos. Skard..

Recepto vertinimas: 4

UPĖTAKIS SU BRAŠKĖMIS

Zuvis apslakstyti apelsinu sultimis ir palikti pastoveti apie 20 min. Braskes nuplauti ir nuvarvinti. 300 g uogu sutrinti, sudeti cukraus pudra, apelsino zievele, muskato riesuti ir ziupsneli druskos. Sudeti i karsciui atsparu inda, kurio dugnas ir sieneles pries tai buvo isteptos 1 saukstu sviesto...

Recepto vertinimas: 0

Salotos su apelsinais

Salotas suplesome, nulupame apelsina, manga. Visas susmulkintas darzoves ir vaisius sumaisome dubenyje, dedame i lekste, uzpilame padazu...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: tarkuotos