Trapios tešlos pyragas su kriaušėmis

Ingridientai:
Tešlai:
200 g miltų,
1,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
1/4 šaukštelio malto muskato,
žiupsnelis druskos,
75 g cukraus,
kiaušinis,
125 g sviesto.

Įdarui:
100 g kapotų migdolų,
4 kriaušės,
100 g cukraus,
4 šaukštai miltų,
2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės,
0,5 šaukštelio malto muskato,
2 šaukštai sviesto.
Gaminimas
Miltus išsijoti ant stalo ir išmaišyti su citrinos žievelėmis, muskatu, druska. Į vidurį suberti cukrų. Padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Sviestą supjaustyti ir išdėlioti aplink kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greitai išminkyti, kad nuo rankų riebalai neįšiltų (antraip pyragas nebus trapus). Iš tešlos suformuoti rutulį, jį įsukti į plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą. Iš atšalusios tešlos iškočioti apskritą 26-30 cm skersmens lakštą, dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Ant lakšto paskleisti migdolus.

Kriaušes nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Išmaišyti cukrų, miltus, citrinos žieveles ir muskatą. Pusę mišinio užbarstyti ant kriaušių riekelių, išmaišyti ir paskirstyti ant tešlos. Ant viršaus supilti likusią cukraus masę. Viršų apdėlioti sviesto gabaliukais.

Tešlos kraštus užlankstyti. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol įdaras išputos ir tešla gražiai parus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!