9 rezultatų ieškant "sumaltos"

Baklažanų ir morkų žalieji ikrai

Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nusku..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti ryžiai su mėsa

Imkite pusę nurodyto sviesto ir pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite česnaką ir dar truputį pakepinkite. Išimkite iš keptuvės. Kepenėlės ir kiaulieną pakepinkite 2-3 minutes. Kepamą kiaulieną susmulkinkite šakute. SUdėkite daržoves ir kepkite 2-3 minutes. Suber..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai ledai su aitriąja paprika

1. Į puodą įpilame 400ml vandens, suberiame cukrų, aitriąsias paprikas, pipirus, įdedame cinamono lazdeles, apelsino žieveles ir užviriname. Verdame 20 minučių. Paliekame pastovėti keletą minučių, paskui suberiame kakavą. Perkošiame ir atvėsiname. 2. Užverdame 200ml grietinė..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių pyragas

Kiaušinių tryniai, cukrus ir kakava sumaišoma, ištrinama iki purumo, sudedamos džiovintos gelteklės ar morkos (morkos ir gelteklės nuplaunamos, nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir padžiovinamos orkaitėje. Kad džiovinamos gelteklės nepajuostų, apšlakstomos citrinos sultimis), mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Viščiukas su graikiniais riešutais

Viščiuką itriname druska ir pipirais. Svogūnus, riešutus, slyvas sumalame mėsmale, įdedame šiek tiek druskos. Dalį sumaltos masės kemšame į viščiuko vidų. Viščiuką dedame į indą (geriau tinka su dangčiu) išteptą sviestu, į likusią sumaltą košę įpilame šiek tiek vanden..

Recepto vertinimas: 5

VIŠČIUKAS SU GRAIKIŠKAIS RIEŠUTAIS

Visciuka itriname druska ir pipirais. Svogunus, riesutus, slyvas sumalame mesmale, idedame siek tiek druskos. Dali sumaltos mases kemsame i visciuko vidu. Visciuka dedame i inda (geriau tinka su dangciu) istepta sviestu, i likusia sumalta kose ipilame siek tiek vandens ir apipilame visciuka. Kepame ..

Recepto vertinimas: 0

TAURUSIS MAJONEZAS

Tryni su druska suplakti iki baltumo, po laseli lasinti citrinu sultis ir kartu be paliovos plakti, o paskui, taip pat po truputi, porcijomis pilti alieju, visa laika plakant. Jei majonezas iseis pernelyg tirstas, po laseli ilasinama citrinu sulciu. I gatava majoneza sudeti prieskonius ir dar karta ..

Recepto vertinimas: 2

Šimtalapis

Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama į šešias dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno ga..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: sumaltos