15 rezultatų ieškant "skoniui"

Vaisių salotos su mango padažu

1. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Vieną vaisių smulkiai supjaustome ir sutriname. Išspaustas apelsinų sultis supilame į mango tyrę, suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa vienalytė. Padažą perkošiame ir dedame į šaldytuvą. 2. Išgremžiame nektarino, persikų ir slyv..

Recepto vertinimas: 5

Salotos su krevetėmis

1. Salotas nuplauname ir lapus išskirstome. „Iceberg” salotas supjaustome plonomis juostelėmis, o garbanotąsias suplėšome stambiomis skiautėmis. Salotas sudedame į lėkštes. 2. Kiaušinius nulupame ir perpjauname pusiau. Krevetes ir kiaušinių puseles dedame ant salotų. 3. Iš garstyči..

Recepto vertinimas: 4

Veršienos kepsnys su daržovėmis

1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje. 2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinės kepsnys su burgundišku padažu

1. Mėsa iš visų pusių negiliai įpjauname, įtriname druska ir pipirais. Skardoje įkaitiname aliejų ir 20 min. kepame mėsą orkaitėje. Paskui ja dedame į puodą, supilame kepimo metu išsiskyrusias sultis, uždengiame dangčiu ir troškiname. 2. Svogūnus supjaustome išilgai į keturias d..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos suktinukai su alyvomis

1. Ant kiekvieno veršienos eskalopo dedame pusiau sulenktą kumpio gabalėlį. Suktinuką susukame ir surišame virtuviniu siūlu. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame veršienos suktinukus su svogūnais. Pagardiname čiobreliais ir mairūnais, druska ir pipirais. Suberiame kubeliais pjausty..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti kiaulienos suktinukai

1. Nuo mėsos nupjauname riebalus. Filė perpjauname pusiau išilgai ir kiekvieną gabalą supjaustome griežinėliais. Jų iš viso turi būti 16. 2. Garstyčias sumaišome su pomidorų padažu, džiūvėsėliais, raudonėliais ir mairūnais, įberiame druskos ir pipirų. Kiaulienos griežinėlius..

Recepto vertinimas: 0

Kepta menkė

1.Žuvį nuplaunama ir nusausiname ant sugeriamo popieriaus. Mankę užpilame puse citrinų sulčių, pabarstome druska, pipirais ir 20 min. marinuojame. Įkaitiname orkaitę. 2.Alyvų aliejų sumaišome su likusiomis citrinų sultimis ir šiuo mišiniu patepame žuvį. Dvi citrinas supjaustome plo..

Recepto vertinimas: 2

Lašiša su šampano padažu

1. Lašišą nuplauname, nusausiname ant sugeriamojo popieriaus ir iš visų pusių pašlakstome citrinų sultimis. 2. Puode užviriname vandenį ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Smulkintą svogūną suberiame į puodą ir viriname 20 min. Supilame baltąjį vyną, sudedame žuvį ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Jūrų ešerys su pankoliais

1. Žuvį nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Vidų ir išorę pašlakstome citrinų sultimis. Truputį pasūdome, pabarstome pipirais. 2. Susmulkiname svogūną, lauro lapelį padalijame į keturias dalis. Svogūnais su lauro lapeliu įdarome ešerį. 3. Kepimo indą (jame ir pat..

Recepto vertinimas: 0

Plekšnės su vynuogėmis

1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC. 2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sv..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų ir paprikų tyrsriubė

1. Daržoves nuplauname, supjaustome (išskyrus puse paprikos) ir 3-4 min. kepiname alyvų aliejuje. 2. Sultinio kubelį ištirpiname vandenyje ir užviriname. Sudedame daržoves ir viriname 30 min. 3. Likusią puse paprikos labai smulkiai sukapojame (degtuko galvutės dydžio gabalėliais). 4. Sri..

Recepto vertinimas: 0

Ledai

1. Kiaušinių trynius išplakite kartu su sirupu. Įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų ingredientų. 2. Plakite kiaušinių baltymus tol, kol pasidarys putos. 3. Kitame inde suplakite grietinėlę. 4. Kiaušinių baltymus ir grietinėlę sumaišykite su išplaktais kiaušinių tryniais. ..

Recepto vertinimas: 0

Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais

1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

RYŽIŲ DESERTAS

Ryzius sudeti i sieteli ir gerai nuplauti, nuvarvinti vandeni. Su pienu, cukrumi, druska ir vanile virti apie 30 min. Ryziams leisti atausti. Pries patiekiant suplakti grietinele ir ryzius sumaisyti su migdolu gabaleliais (taip pat imaisyti viena nesusmulkinta migdola). Skoniui pagerinti ipilti seri..

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: skoniui