25 rezultatų ieškant "porcijos"

Imbieriniai ledai

1. Nedideliame inde ant mažos ugnies pašildykite džiną. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite kristalizuoto imbiero gabaliukus. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 1 valandai. 2. Įmaišykite džino mišinį į ledus. Sudėkite į 20x10 cm indą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą iki..

Recepto vertinimas: 0

Ryžiai su slyvomis

Slyvas nuplauti, džiovintas 30 min pamirkyti virintame vandenyje, paskui išvirti nedideliame kiekyje su 1-2 šaukštais cukraus ir nukošti. Ryžius nuplauti, užpilti pienu ir vandeniu (1,5 stiklinės), sudėti sviestą, pasūdyti ir virti 20 min. Tada suberti 2 šaukštus cukraus, pusę vanilin..

Recepto vertinimas: 0

Rytietiškai paruošti ryžių makaronai

Išvirkite ryžių makaronus ir gerai nuvarvinkite. Pakaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite. Sukrėskite makaronus į lėkštes, į vidurį prikraukite daržovių ir užpilkite šaukštą padažo. Likusi padažą patiekite atskirame indelyje. Papuoškite pat..

Recepto vertinimas: 0

Plikytas žiedas

1. Tešlą, paruoštą pagal plikytos tešlos gaminimo technologiją, dedame 23 cm skersmens apskritimu, nupieštu ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos. Kepame 200° C karštumo orkaitėje 40 minučių. 2. Žiedą perpjauname išilgai. aukštu išimame neiškepusią tešlą...

Recepto vertinimas: 0

Bretoniškas pyragas

1. Razinas nuplauname ir išmirkome rome. 2. Miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir paplaktus kiaušinius išmaišome mediniu šaukštu. Po truputį supilame šaltą pieną, o pabaigoje sudedame razinas. 3. Gilų, karščiui atsparų indą patepame riebalais. Supilame į jį tešlą ir kep..

Recepto vertinimas: 0

"Šalta boba" su uogomis

Kiaušinių baltymus su cukrumi gerai išplakti inde, įstatytame į šilto vandens vonelę. razinas pabrinkinti rome. Trynius su cukrumi ir 250ml šilto vandens gerai išmaišyti. Tada plakti iki purumo indelyje, įstatytame šilto vandens vonelėje. Po to maišant šildyti, laikant indą šalto ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su rūkyta lašiša

Nuvalyti ir supjaustyti kubeliai bulves, svogūną, porą, morką. Daržoves apkepinti sviese, pasūdyti, suberti pipirus, užpilti sultiniu ir apie 20 min virti ant mažos ugnies. Daržoves su sultiniu suplakti maišikliu ar pertrinti per sietelį. Rūgštynes su grietinėle irgi suplakti. Šią ..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su alyvuogėmis ir ančiuviais

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 5 minutes pakepinkite svogūną ir paprikas. • Sudėkite česnaką ir ančiuvius ir kepkite apie 5 minutes ant mažos ugnies, trindami ančiuvius šakute, kol jie išsileis aliejuje. Įmaišykite pomidorus ir pakaitinkite apie 15 minučių. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Ziti su graikinių riešutų pasta ir sūriu

Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 14 minučių. Nukoškite makaronus į rėtį, virš didelio patiekimui skirto indo taip, kad karštas vanduo sušildytų indą. Išpilkite karštą vandenį, iššluostykite indą ir dėkite į jį vieną trečiąją makaronų ..

Recepto vertinimas: 2

Lietiniai su riešutais ir vaisių padažu (Jūratės)

1. Miltus gerai išmaišyti su pienu, įmušti kiaušinius, įberti cukrasu, druskos ir palikti 30min pastovėti. 2. Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Išsiskyrusias sultis užpilti ant skiltelių, apibarstyti cukrumi ir padėti į šalį. 3. Nedidelėje keptuvėje išlydyti 1 v..

Recepto vertinimas: 5

Krevečių salotos su obuoliais

Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su medumi ir kefyru, pasūdyti, įberti prieskonių ir išmaišyti. Krevetes suberti į sietelį. Kai atšils, perpilti šaltu vandeniu. Obuolius supjaustyti kūbeliais, salierus - griežinėliais, cikoriją - juostelėmis. Migdolus smulkiai sukapoti. Visus..

Recepto vertinimas: 0

Mocarelos sūris su slyvavaisiais pomidorais

Mocarelos sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite skersai į 6 storas riekeles. Nulupkite agurką ir smulkiai supjaustykite. Sutaisykite acto ir aliejaus užpilo iš alyvuogių aliejaus ir raudonojo vyno acto su baziliku ir česnaku. Į atskiras lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Viduržemio kraštų salotos

Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspau..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų ir moliuskų salotos

Prieš virdami kruopščiai paruoškite ir išvalykite moliuskus (žiūrėti jūros gėrybės). Česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į didelį prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite pusę askaloninių česnakų ir įberkite daug pipirų. Užvirinkite ir virkite 2 minutes ant..

Recepto vertinimas: 0

Saldi vidurvasario sriuba

Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių sriuba

Į puodą sudedame vyšnias, įpilame vandenį, vyną, įberiame cukraus, įdedame cinamonų lazdelę. Užviriname ir, sumažinę kaitrą, verdame 25-30 minučių, kol vyšnios pasidaro minkštos. Nuimame nuo kaitvietės. Įpilame migdolų esensijos. Dubenyje sumaišome keletą šaukštų grie..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių desertas su duona ir medumi

Nutarkuojame duonos plutą. Duoną susmulkiname ir sugrūdame. Jos trupinius sumaišome su šaukštu medaus, cinamonais ir likeriu. Vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. sumaišome su šaukštu medaus. Grietinėlę išplakame su likusiu medumi. Į keturis desertinius indelius s..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių desertas

Į keptuvę sudedame sviestą ir vynuoges, įpilame citrinų sulčių, įberiame cukraus. nustatome mažą kaitrą ir kepame apie 3 minutes nuolat maišydami. Įpilame vaisių likerio ir gerai sumaišome. Desertą tiekiame karštą arba šaltą. Tiekiame su citrinu šerbetu, vaisiniu jogurtu ..

Recepto vertinimas: 0

RYTIETIŠKAI PARUOŠTI RYŽIŲ MAKARONAI

Isvirkite ryziu makaronus ir gerai nuvarvinkite.Pakaitinkite riebalus keptuveje, suberkite susmulkintas darzoves ir pakepinkite.Sukreskite makaronus i lekstes, i viduri prikraukite darzoviu ir uzpilkite sauksta padazo. Likusi padaza patiekite atskirame indelyje.Papuoskite patiekala sezamu seklomis i..

Recepto vertinimas: 0

SMULKINTŲ BANANŲ PYRAGAS

Ledus istraukti is saldiklio ir leisti patyzti. Bananus supjaustyti mazdaug 1cm didzio gabaliukais (kad nepajuostu galima apslakstyti citrinos sultimis). Sokolada istirpinti su slakeliu pieno. I patyzusius ledus sudeti banano gabaliukus ir gerai ismaisyti. Ant kiekvienos porcijos uzlieti sokolada. G..

Recepto vertinimas: 5

KARŠTAS ŠOKOLADAS

I inda kavai virti supilti grietinele, kakava ir cukru. Pakaitinti iki uzvirimo, nuimti nuo ugnis ir tada ideti sviesto. Tuomet pastatyti ant virykles silpnos ugnies ir virti 1 - 1,5 min. nuolat maisant...

Recepto vertinimas: 4

Troškintos krevetės

Supjaustykite krevetes i keturias dalis, ant silpnos ugnies istirpdykite puse sviesto, nugraibykite atsiradusias putas.Supilkite i puoda visas krevetes, muskata, druska bei raudonuosius pipirus ir truputi pasildykite, bet neuzvirinkite. Supilstykite kreveciu ir sviesto misini i keturis indelius ir p..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų cikorijų salotos

Kelis cikoriju lapus paliekame salotoms papuosti, o kitus supjaustome plonomis juostelemis. Tada jas nuplauname ir gerai nuvarviname vandeni. Paprikas irgi supjaustome plonomis juostelemis. Cesnaku skilteles supjaustome plonais griezineliais. Paruosiame padaza. Labai smulkiai supjaustome svoguna ir ..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto filė su tunu bei majonezu

Kalakuto file be odeles isverdame vandenyje su vynu bei prieskoninemis darzovemis. Verdame ant mazos ugnies, o isvirusia atvesiname tame paciame sultinyje. Paruosiame padaza. Grietinele suplakame su citrinu sultimis. Majoneząa, grietinęe, sutrintaą tuaną, ančciuvįi (nebūutinai) paskaniname dr..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių kokteilis su greipfrutais

Greipfruta perpjauname per puse. Isimame minkstima ir supjaustome mazais gabaliukais. Taip pat mazais gabaliukais supjaustome sparagus. Greipfrutus ir sparagus sumaisome su krevetemis. Viska uzpilame padazu ir ismaisome. Salotas sudedame i isskaptuoto greipfruto puseles. Papuosiame krapais. Patiekia..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: porcijos