Nekoloringas braškių pyragas [8 porcijos]

Ingridientai:
3 puodeliai supjaustytų šviežių braškių (Braškės ir žemuogės)
3 šaukštai cukraus
1,6 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,25 šaukštelio kepimo sodos (nugesintos)
3 šaukštai margarino
1 kiaušinis, suplaktas
0,5 puodelio pasukų arba lieso pieno
40 g mišinio desertų papuošimui (whipped dessert topping mix)
0,5 puodelio lieso pieno
Gaminimas
Sumaišykite braškes su 2 šaukštais cukraus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai arba iki 3 valandų.
Dubenyje sumaišykite miltus, 1 šaukštą cukraus, kepimo miltelių ir sodos. Peiliu įkapokite margariną į mišinį, kol susiformuos stambūs trupiniai. Sumaišykite kiaušinį ir pasukas. Supilkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
20 cm skersmens apvalią formą patepkite aliejumi. Miltuotomis rankomis įdėkite tešlą į formą.
Kepkite 230 C orkaitėje apie 10 minučių arba iki auksinės spalvos.
Palikite atvėsti formoje 10 minučių. Išimkite iš formos ir atvėsinkite arba patiekite šiltą.
Tuo tarpu, kol kepa pagrindas, paruoškite mišinį deserto papuošimui su liesu pienu, pagal ant pakelio rastus nurodymus.
Padalinkite pagrindą į 2 sluoksnius. Padėkite apatinį sluoksnį į lėkštę, kurioje patieksite. Uždėkite uogas (šiek tiek jų palikite papuošimui), tada kitą pagrindo sluoksnį. Šaukštu sudėkite dessert topping ir papuoškite likusiomis uogomis. (Gabriele)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!