25 rezultatų ieškant "patiekiant"

Kiniškos salotos lietuviškai

Morka, agurką ir mėsą supjaustyti plonais kvadratėliais arba šiaudeliais. Viską užpilti apelsino sultimis. Apšlakstyti sojų padažu ir aliejumi (kas mėgsta galima šiek tiek acto). Sudeti priekonius ir druska. Viską gerai išmaišyti. Leisti šiek tiek pastovėti šaldytuve. Prieš patie..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis kremas su bananais

Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir įpylus pieno pakaitinti ant ugnies, kol išsilydys. Į varškę dėti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Į grietinę suberti vanilinį cukrų ir iki purumo išplakti. Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, išspausti sultis į varškę. Sudėt..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vynuogėmis džemo patale

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su šparagais

Jogurtą supiltiį dubenį, sumaišyti su majonezu ir garstyčiomis. Pagardinti pipirais,pasūdyti. Suberti supjaustytus svogūnų laiškus. Nulupti dešrą ir svoguną. Obuolį, pomidorą, dešrą, svogūną supjaustyi šiaudeliais, šparagus perpjautiį tris dalis ir subertiį dubenelį. Salot..

Recepto vertinimas: 0

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Kepti baravykai grietinėje

Bulvės pjaustomos kubeliais ir kepamos riebaluose, kol beveik suminkštėja. Tada sudedami juostelėmis pjaustyti grybai ir kepami kol suminkštėja. Paskui pridedama svogūnų, pakepinama, pabarstoma miltais, dar pakepinama, pridedama pipirų, druskos, užpilama grietine ir pavirinama 5 -10 minu..

Recepto vertinimas: 2

Troškintos bulvės su grybais

Bulvės pjaustomo skubeliais, Apkepinamos riebaluose, pridedama pakepintų svogūnų su grybais, Pipirų, lauro lapelių, užpilama padažu ir troškinama, kol suminkštėja. Patiekiant bulves apibarstoma žalumynais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Tiramisu tortas

Išplakti trynius su cukrumi iki baltumo. Atsargiai įmaišyti sūrį (varškės masę) po vieną šaukštą. Atskirame inde išplakti baltymus iki putų. Viską atsargiai išmaišome. Pusė sausainių išmirkyti kavos likeryje.Sausainius išdėlioti formoje. Ant sausainių padengti pusė masės ..

Recepto vertinimas: 4

Kepsnys su pomidorais

Mėsą įtrinti druska, pipirais, suvynioti į foliją ir 24 valandas palaikyti šaldytuve. Paskui apkepinti aliejuje, tada dėti į indą ir 50 minučių kepti orkaitėje. Iškeptą mėsą suvynioti į foliją ir palaikyti orkaitėje. Kepsnio skystį supilti į keptuvę, sudėti nuplikytus pomidor..

Recepto vertinimas: 0

Silkių vyniotiniai "Rolmopsai"

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses. Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus - pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 min. P..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su baklažanais

Filė supjaustyti, apibarstyti druska, imbieru ir palikti 1 valanadai. Po to kepti aliejuje. Svogūnus ir česnaką supjaustyti. Baklažanus supajustyti, pasūdyti ir palikti 15 minučių pastovėti. Po to apkepti aliejuje, sudėti svogūnus su česnaku ir dar pakepti. Suberti cukrų, likusį imbie..

Recepto vertinimas: 0

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g virtų ryžių, juos apibarstykite 5g petražolių lapeliais, ant jų dėkite 200g menkės filė, ją apšlakstykite 10g citrinų sunkos, pagardinkite 1,5g druskos, 0,5g maltais juodaisiais pipirais ir 5g krapų šakelėmis. Tešlą gražiai užlankstyki..

Recepto vertinimas: 0

Greipfrutų su šampanu šerbetas

Iš raudonų greipfrutų išspauskite 80g sunkos, išplakite su 20g cukraus, 24g saldaus putojančio gėrimo ,,Romeo" muskatinis", ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas dvi valandas pamaišant šakute, kad susidarytų maži ledų kristalai. Patiekiant, šerbetą dėkite į vazelę, papuoškite 10g..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiški jautienos kukuliai

Jautiena sumalama mėsmale kartu su piene išmirkytu pyragu, sudedami supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, sugrūsti kmynai ir druska. Masė gerai išmaišoma ir daromi apvalūs kukuliai, užpilami karštu sultiniu ir ištroškinami. Patiekiant kukuliai sudedami į pusdubenį, apibarsto..

Recepto vertinimas: 5

Žemaitiški rageliai

Mėsa sumalama, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir gerai išmaišoma. Daromi paplotėliai, į kurių vidų dedama įdaro, susukama ragelio forma, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama dideliame riebalų kiekyje. Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami sv..

Recepto vertinimas: 4

Melioninis tortas

Tortinę ištepti aliejumi. Apskrudinti 100 g cukraus, įdėti truputį sviesto, javainius ir viską sumaišyti. Ištepti tortinės dugną ir palikti pastovėti. Nusunkti abrikosus. Pusę suplakti plaktuvu. 1/4 l. vandens sumaišyti su žele ir maišant truputį pakaitinti. Atšaldyti. Varškę su..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su žaliąja citrina

Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Želę sumaišyti su 1/4 l. šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Likus..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su morkomis

Morkas ir bulves smulkiai sutarkuoti. Svogūną supjaustyti kubeliais. Sudėti prieskonius. Keptuvėje ištirpdyti sviestą su aliejumi, sudėti tarkuotas daržoves ir kepti, kol apačia gražiai parus. Taip pat apkepti ir kitą pusę. Patiekiant pabarstyti petražolėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

"Šalta boba" su uogomis

Kiaušinių baltymus su cukrumi gerai išplakti inde, įstatytame į šilto vandens vonelę. razinas pabrinkinti rome. Trynius su cukrumi ir 250ml šilto vandens gerai išmaišyti. Tada plakti iki purumo indelyje, įstatytame šilto vandens vonelėje. Po to maišant šildyti, laikant indą šalto ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos su vaisiais (Ramunės)

Ananasą supjaustom nedideliais kubeliais, vynuoges - per pusę, kopūstus pasmulkiname. Viską sumaišome, užpilame jogurto, ananasų sulčių, aliejaus, pabarstome prieskoniais ir gerai išmaišome. Palaikome apie valandą. Prieš patiekiant, sudedame mandarinų skilteles, svogūno laiškus, da..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyni..

Recepto vertinimas: 5

Biskvitinis tortas su avietėmis

Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti..

Recepto vertinimas: 1

ĮDARYTA ANTIES KRŪTINĖLĖ

Krutineles truputi ismusti kirvuku, pasudyti, papipirinti. I vyna supilti sultis, ismaisyti ir uzpilti ant krutuneliu. Pastatyti porai valandu i saldytuva. Kepeneles isplauti, nuimti plevele, pakepti aliejuje. Kiausinius kietai isvirti. Keptas kepeneles, kiausinius, riesutus ir truputi salieru sumal..

Recepto vertinimas: 0

SLYVŲ KISIELIUS

Slyvas nuplauti, isimti kauliukus, sudeti i puoda, uzpilti vandeniu ir virti 5 min., tada pertrinti uogas per sieteli. Iberti cukraus, maisant uzvirinti, supilti saltame vandenyje isleista krakmola. Sutirstejusi kisieliu ispilstyti i desertinius indelius ir atsaldyti. Patiekiant ant virsaus galima u..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių pusryčiai

Perinkti dribsnius, uzpilti verdanciu vandeniu, uzdengti ir palikti nakciai. Supjaustyti vaisius kubeliais, sumaisyti su likusiais komponentais, leisti pries patiekiant pastoveti. Vaisiu derinys gali keistis pagal sezona ir skoni. (julija)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: patiekiant