25 rezultatų ieškant "patiekalo"

Senovinė duonos sriuba

Pirmiausia reikia užvirinti vandenį ir įdėti kubeliais supjaustyta duoną. ją pavirus, perkošti. Perkoštą skystį, vėl užkaisti ir užvirus sudėti džiovintos duonos kubelius. Po to iškarto nuimti sriubą nuo ugnies ir leisti jai atvėsti. Atvėsus užbalinti grietine, įberti pagal sko..

Recepto vertinimas: 3

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Burokėliai prancūziškai

Nuvalyti burokėliai supjaustomi plonais grežinėliais ir aliejuje, užpylus raudonu vynu, pakaitinami. Pridedama su druska trintų česnakų ir maltų pipitų. Uždaryti sausai iki gelsvumo pakepintais miltais. ..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Saldūs blynai

Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi. Tuomet sudėti grietinę ir miltus ir viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštelį tešlos, kepti ant nedidelės ugnies. day.lt ..

Recepto vertinimas: 5

Grybai grietinės padaže

Įdėjus vieną šaukštą sviesto pakepinti sukapotą svogūną, kol paraus. Suberti miltus ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Supilti sultinį, virti kol užvirs. Suberti prieskonius, supilti grietinę, sudėti šiaudeliai supjaustytus grybus, sudėti likusį sviestą ir viską dar šiek tiek p..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų pyragas

1.Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos. 2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai išti..

Recepto vertinimas: 4

senas geras namelis

greietinele su cukraus pudra sudekite i viena inda ir imuskite kiusini.viska isplakite.paskiui ipilkite i inda ir pagardinkite vaisiais ..

Recepto vertinimas: 5

Ceviche su ananasų sultimis

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 v..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai II

Burokėlius nulupti ir stambiai sutarkuoti, agurkus, ridikėlius, svogūnus ir krapus supjaustyti. Įpilti kefyro (ir pieno). Pagal skonį iberti druskos, įdėti pusiau perpjautą kiaušinį. ..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviški barščiai

Rūkyto kumpio ar kitų rūkytų produktų sultinys iškošiamas ir į jį sudedamos šiaudeliais supjaustytos morkos, vėliau - šiaudeliais supjaustyti svogūnai. Kai morkos išvirs, sudedami šiaudeliais supjaustyti rauginti burokėliai. Kad spalva būtų gražesnė, įpilama pusė stiklinės ra..

Recepto vertinimas: 3

Sterkas su „Daumantų“ majonezo padažu

Sterkas supjaustomas gabalėliais. Žuvies gabalėlius pabarsčius druska, pipirais, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Sterkas apkepamas apie 5 min. Majonezo padažo gaminimui reikės pakaitinti puodelyje grietinėlę, sudėti ,,Daumantų" pusriebį majonezą, susmulk..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų suktinukai su riešutais

Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm) riekelėmis pabarstykite druska, sudėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 min. nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų riekeles apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepdami baklažanai sugeria ri..

Recepto vertinimas: 0

Akis

ant vienos sumustiniu duonos riekele uzpilkite zale kiausini o sukita sumustiniu duonos riekele labai greitai uzdeti ant virsaus.Ir iskepkite pagal savo skoni. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas Hermanas

Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..

Recepto vertinimas: 3

Tortas "Mozaika"

Sausainius sumalame mėsmale ir sumaišome su miltiniu cukrumi, minkštu sviestu bet 1 šaukštu citrinų sulčių. Sausainių masę sudedame į tortinę formą ir išlyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui. Geltoną, oranžinę ir žalią želė paruošiame, kaip nurodyta ant pakuoč..

Recepto vertinimas: 0

TORTAS SU BANANAIS IR ABRIKOSAIS

Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir su dalimi miltų suminkykite minkštą tešlą. Užberkite gabaliukais sukapotą sviestą, apžerkite likusiais miltais ir viską m..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir obuolių sklindžiai

160g nuvalytų ir tarkuotų morkų, 95g tarkuotų obuolių nusunkite, 60g pakepintų svogūnų išmaišykite su 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejuje kepti nedidelius delno dydžio apvalius sklindžius, sausinimo popieriumi nu..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai riešutų sausainiai

Į dubenį išsijokite 360g kvietinių miltų, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 200g cukraus, sudėkite vieno apelsino cedrą (tarkuotą geltoną odelę), 2,5g (pusę arbatinio šaukštelio) vanilės esencijos ir tiek pat kepimo miltelių. Sumaišykite ir įberkite 160g paskrudintų ir sukapotų..

Recepto vertinimas: 0

Bruknės savo sultyse

Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite verdančio vandens puode 15 min., po to užsukite dangtelius. ..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs rauginti agurkai

Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos. Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt vynuogių lapų (jie duos rūgšties), keletą skiltelių česnako, juodųjų serbentų lapų ir keturis čili pipiriukus (geriau šviežius, bet tinka ir džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos cukinijos su pomidorais

Sumalkite pomidorus, čili ir papriką. Cukiniją papjaustykite plonais pusžiedžiais. Į puodą sudėkite maltus pomidorus ir užvirinkite. Tada sudėkite cukiniją, ėpilkite cukraus, aliejaus, druskos ir virkite ant silpnos ugnies pusė valandos. Po to sudėkite smulkintus česnakus, įpilkite ..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyti pomidorai

Atrinkite nedidelius, dar neprinokusius, žalius pomidorus, juos nuplaukite ir nuvalykite, sudėkite į emaliuotą ar platmasinį indą sluoksniuodami su išvardintais prieskoniais. Užpilkite sūriu vandeniu, paslėkite, kad apsemtų ir po 2 ir daugiau savaičių pradėkite vartoti. ..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Makaronai su faršu 2

Faršą pakepinti aliejuje su nesmulkiai supjaustytu svogūnu,berti prieskonius pagal skonį.Faršas neturi sukepti i gabalą, jį reikia nuolat maišyti.Kai faršas šiek tiek apkepa, o svogūnas suminkštėja, dėti kubeliais supjaustytus agurkus ir pasmulkintus konservuotus pomidorus.Išvirtus m..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: patiekalo