25 rezultatų ieškant "patiekalo"

Desertas Kūčia

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant suberti kviecius ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas kastinys

Žemaitiškas kastinys - lengvas valgis iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Valgytas dažniausiai pasninkų ir talkų dienomis su karštomis bulvėmis ar duona.Į molinį dubenį sudedamas sviestas, šaukštas grietinės ir, įstačius į karštą vandenį, sukama mediniu šaukštu. Kiek pa..

Recepto vertinimas: 3

Keptas kalakutas

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją. Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti te..

Recepto vertinimas: 3

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Lenkiškas padažas

Kiaušinius išvirkite, sutrinkite. Sviestą ištirpdykite, sudėkite sutrintus kiaušinius, pamaišykite. Pagardinkite druska, citrinos rūgštimi, kapotomis petražolėmis ir išmaišykite. Toks padažas tinka prie žuvies patiekalų. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Margas pyragas

Kiauinius suplakti mikseriu su cukrumi . Paskui viską sudėti ir dar kartą išplakti . Puse teslos supiltiį skardą ,į likusią sudėti kakavą. Išplakus užpilti ant viršaus . Kepti 30 min. ant 180 laipsnių ...

Recepto vertinimas: 4

Garsusis Šilutės šokoladinis pyragaitis

Biskvitui išmaišyti persijotus miltus su maltais migdolais, alyvų aliejumi ir tryniais. Atskirai su cukrumi kietai suplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą plonu sluoksniu supilti į kepimo popieriumi išteptą skardą ir kepti 250? 5 minutes. Kas nemoka kepti biskvito, gal..

Recepto vertinimas: 5

Mini pagardukas

Grietine sukresti i dubeni, uzberti cukraus(pagal skoni) ir viska suplakti. Misiniu apglaistyti varske ir papuosti tresnemis...

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos troškinys"SMALSUOLIS"

Mesa supjaustoma lazdelemis,pabarstoma prieskoniais,apvoliojama krakmole ir pakepame su riebalais.Apkepus mesai,dedama supjaustyta lazdelemis paprika,ananasai,marinuoti agurkai.Pilamos ananasu,marinuotu agurku sultys,truputi patroskinama,uzdengus keptuve.Pabaigoje dedami pomidorai ir pomidoru padaz..

Recepto vertinimas: 3

Paelja su žuvimi ir jūros gėrybėmis

Perplautus ryžius suberti į puodą, užpilti vandeniu (kad vos apsemtų) ir virti. Kai ryžiai išbrinks, keliskart įpilti skysčio iš konservų dėžutės ir virti toliau.Žuvies filė supjaustyti mažais gabaliukais ir pakepinti, po to išvirtus ryžius sudėti į keptuvę ir sumaišyti su mi..

Recepto vertinimas: 1

Napoleonas

isminkyti tesla,padalinti i9-10 dalis.kocioti blynus ir kepti.kremas:kondens.piena isvirti,sviesta islydyti.ir sumaisyti su kond.pienu.gautus blynus pertepti kremu ir apibarstyti graikiskais riesutais...

Recepto vertinimas: 5

Tinginys šiek tiek kitaip

Sausainių kepimas:sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta pomidorų ir grietinės padaže [guliašas]

Mėsą supjaustyti 20-30g. sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintame svieste. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipirais, įdėti pomidorų tyrės. Kiek vėliau įpilti karšto vandens ir uždengus troškinti, kol mėsa pasidarys minkštesnė. Padažui atskirai pakepinti svogūnus ir mi..

Recepto vertinimas: 0

Tinginys

Sausainius sutrupinti, sviesta išlyditi-išmaisyti kakava ir kondensuota piena. kiek pravesus užpilti gauta mase sausainiu. ..

Recepto vertinimas: 3

Šviežių daržovių salotos su kalafiorais ir saldrūgščiu alyvų aliejaus užpilu

Į užkandinę lėkštę kalvele sudėkite 40g suplėšytų Aisbergo salotų, 30g suplėšytų raudonų salotų (Lolla Rossa), burokine tarka užtarkuokite 15g morkų, jas apibarstykite 40g kalafiorų žiedynų (žalius kalafiorų žiedynus laikykite pamerktus parūgštintame vandenyje) apdėliokit..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Žemuogių pievelė“

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą lai..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka ,,Salpronės" aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix'as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais ..

Recepto vertinimas: 0

Žąsis su obuoliais ir razinomis

4kg žąsį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite 50g druskos, išmaišytos su 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų ir 2g džiovintų mairūnų ir palikite parai. 1kg obuolių nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius, išmaišykite su 100 g nuplautų..

Recepto vertinimas: 0

SALSA (aštrus padažas)

Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra - kokio tik norite). Tuomet supjaustykite svogūną labai smulkiais gabalėliais (mažesniais nei pomidorą). Laiškinį svogųną supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabalėlius ir galiausiai susmulkinti kalaindrą. Visk..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų serbentų uogienė

Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..

Recepto vertinimas: 1

Konservuoti aguročiai

Receptas skirtas 1L stiklainiui. Agurotį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 60 ml aliejaus. Sutrintus česnakus sumaišykite su smulkintais žalumynais. Į stiklainių dugnus sudėkite česnako mišinį, druską, supilkite 60 ml aliejaus ir 50 ml acto. Supilkite pakepintus aguročius, kiek ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti saldžiarūgščiai grybai

Nuvalytus grybus pavirkite 15 min., iškoškite ir sudėkite į stiklainius. Morkas supjaustykite. Užvirkite 0,5 litro vandens, sudėkite i jį morkas, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus ir virkite 5 min., tada į verdantį vandenį sudėkite krapus, supilkite actą, palaukite, kol užvirs ir ..

Recepto vertinimas: 3

Vistienos sriuba

Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate,..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su bananais

Į miltus, cukrų, vanilinį cukrų įpilame vandens ir viską išmaišome. Bananus susmulkiname kubeliais ir taip pat įdedame i tešlą. Viską išmaišome, užberiame razinas ir kepame orkaitėje 30-40 min, vidutinėje temperatūroje. Skanaus ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: patiekalo