25 rezultatų ieškant "patiekalo"

Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona

Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų mušami kiaušiniai. Kiaušinienė pasūdoma ir kepama, kol iškeps kiaušiniai. Skanaus! Šaltinis: baltasispyragas.lt ..

Recepto vertinimas: 5

Trapus pyragas

Sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, dedame miltus ir druską. Mieles sumaišome su pienu, duodame truputi joms pakilti, tada sudedameį tešlą. Visą masę sudedame ant skardos, galima dėti varskę arba džemą. Tada darome trupinį ant pyrago viršaus: sviestą suminkome rankomis su ..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena (prancūziška virtuvė)

Vištą išvirkite kartu su prieskoninėmis daržovėmis. Padažui sviestą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, suberkite miltus ir atskieskite sultiniu. Pavirinus padažą perkoškite, atvėsinkite, įplakite trynį, supilkite grietinėlę, pasūdykite ir supilkite išmirkytą ..

Recepto vertinimas: 4

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Kraujiniai (dzūkiški) blynai

Supilti kefyrą, kraują, miltus, sodą, druską. Viską gerai išmaišyti, kad tešla būtų grietinės tirštumo, ir kepti blynus keptuvėje su įkaitintu aliejumi arba taukais. Iškepę blynai įgauna tamsų atspalvį.Day.lt ..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir virtų bulvių bandelės

Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias ..

Recepto vertinimas: 0

Tikras itališkas Tiramisu

Kiaušinius gerai nupluname su šiltu vandeniu ir muilu (aš taip darau, kadangi kiaušiniai bus naudojami nevirti). Maskaponę sumaišome su kiaušiniais, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį. Ta..

Recepto vertinimas: 4

Omaras su kalvadosu

Įkaitinkite orkaitę, specialiu peiliu perskelkite omarus pusiau, išvalykite vidurius, puseles aptepkite 50 g sviesto, druska, pipirais ir sudėkite į troškintuvą, užpilkite šlakeliu vandens. Virkite 10-15 min., pašlakstydami sultimis. Atsargiai užpilkite kalvadosu, (pasistenkite pilti ne ..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškos bandelės

Dubenyje susmulkinkite mieles ir supilkite vandenį, sirupą bei margariną, įberkite druskos. Pamaišykite, kad įsitikintumėte jog mielės ištirpo. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite tešlą, kol ji nebelips prie dubens dugno. Apdenkite tešlą ir palikite ją pastovėti 30 minučių, ka..

Recepto vertinimas: 4

Trapūs žagarėliai

Sviestą, cukrų ir druską gerai išsukti. Sukant po vieną įmušti kiaušinius, suberti vitrinos žievelę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska, supilti romą. Tešlą gerai išminkyti. Iškočioti ploną 20x50 cm dydžio lakštą. Peiliu supjaustyti 2,5 pločio ir 10 cm ilgio ju..

Recepto vertinimas: 1

Sicilijos salotos

Makaronai išverdami ir perplaunami šaltu vaneniu. Dešrelės supjaustomos siauromis juostelėmis, sumaišomos su makaronais ir pasūdomos. Majonezas, pomidorų tyrė, garstyčios ir citrinos sultys suplakami ir užpilami ant salotų. ..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniškosios krevečių salotos

Nulupkite krevetes, uodegas palikite sveikas. Pašalinkite žarnyną. Nuo apelsinų galų iki minkštimo nupjaukite žievelę. Aštriu mažu peiliu, rankose sukdami apelsiną, nupjaukite žievelę (pjaukite tokio storumo žievelę, kad kartu pašalintumėte ir baltą minkštą posluoksnį, truputį..

Recepto vertinimas: 0

Morkų pyragas

Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais..

Recepto vertinimas: 0

Traškioje bandelėje kepta kriaušė su razinų karamele

100g sluoksniuotos tešlos atpjaukite kvadratu, ant jos dėkite konservuotos kriaušės puselę (100g), ją apibarstykite 10g cukraus, išmaišyto su 0,5g maltų cinamonų, uždėkite 5g sviesto (suprantama tik naminio) ir iš tešlos suformuokite kapšelį. Kiaušinio trynį su trupučiu vandens ..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai blynai

VYSKA IDEDU PADARAU TESLA KAI ISKEPU DEDU KA NORIU ..

Recepto vertinimas: 1

ŠACHMATINIS TORTAS

Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi, kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais balty..

Recepto vertinimas: 0

Morengų tortas

Paruošimas: Labai kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min. Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepki..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sklindžiai

160g pakepintų pievagrybių, 90g pakepintų svogūnų, 60g pakepintų morkų sumalkite, išmaišykite su 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejuje kepti nedidelius delno dydžio apvalius sklindžius, sausinimo popieriumi nusausin..

Recepto vertinimas: 0

Greipfrutų su šampanu šerbetas

Iš raudonų greipfrutų išspauskite 80g sunkos, išplakite su 20g cukraus, 24g saldaus putojančio gėrimo ,,Romeo" muskatinis", ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas dvi valandas pamaišant šakute, kad susidarytų maži ledų kristalai. Patiekiant, šerbetą dėkite į vazelę, papuoškite 10g..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų uogienė

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Žemuogių uogienė

Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25--30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitin..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti špinatai

Užvirinkite vandenį su citrinos rūgštimi, druska, sudėkite špinatus ir pavirkite 2 min. Po to juos išgriebkite, supjaustykite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite nuoviru. Stiklainius sustatykite į puodus su vandeniu ir kaitinkite 50 min. Po to užsukite dangtelius. ..

Recepto vertinimas: 5

Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai

Prieskoniai nurodyti 1 L stiklainiui. Jei gaminsite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai jų padauginkite. Marinatui reikės: 1 L vandens, 120 ml acto, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukstai cukraus. Pomidorus su prieskoniais sudėkite į stiklainį ir užpilkite juos virtu marinatu. Stiklainius su..

Recepto vertinimas: 4

MARINUOTI GRYBAI

Grybus nuvalyti, gerai nuplauti kelis kartus, kiaurasamtyje nuvarvinti. Didesnius grybus supjaustyti per pusę arba į keturias dalis. Grybus sudėti į puodą ir virti apie 30 min. Tada vėl į kiaurasamtį, nuvarvinti. Vėl į puodą su vandeniu, sudėti visus prieskonius, actą pačioj pabaigoj ..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena kinietiškai (satay)

Vištienos krūtinėlę supjaustyti 1 cm pločio juostelėm. Skystą medų, sojos padažą, susmulkintus česnakus ir prieskonius sumaišyti, kas mėgsta aštriau gali įdėti daugiau pipirų ar net čili. Visą šį marinatą užpilti ant vištienos juostelių ir palaikyti mažiausiai 3 valandas. ..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: patiekalo