Pangasijų suktinukai su ryžiais

Ingridientai:
2 porcijoms:

300 g pangasijų filė;
2 valg. š. austrių padažo;
žiupsnelis tarkuotos imbiero šaknies;
saujelė sezamų sėklų;
1 stiklinė ryžių;
½ citrinos sulčių;
2 valg.š.sviesto;
1 svogūnas;
½ saliero gumbo;
2 stiklinės apelsinų sulčių;
žiupsnelis cukraus ir druskos;
aliejaus kepimui.
Gaminimas
Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai, įtrinkite prieskonių mase, pagaminta iš austrių padažo, imbiero, citrinos sulčių, druskos ir cukraus. Apvoliokite sezamų sėklose ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.

Ryžius išvirkite, padėkite šiltai, kad neatauštų. Svogūną susmulkinkite, salierą sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite svieste, kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos. Į svogūnų ir salierų masę supilkite apelsinų sultis, jei reikia pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Viską sumaišykite su išvirtais ryžiais.

Pangasijų filė susukite susmeikite mediniu pagaliuku, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštuose riebaluose. Patiekite su ryžių bokšteliais (ryžius sudėkite į nedideles stiklinaites ar puodelius ir išverskite ant lėkštės). Puoškite tarkuota citrinos žievele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!