25 rezultatų ieškant "obuolys"

Sumuštinis Siurprizas

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių. Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustomi nedidelia..

Recepto vertinimas: 0

Žiedinių kopūstų salotos

Kopūstus nuplauname ir verdame iš pradžių atidengtame, po to - uždengtame puode, kol suminkštės. Išvirusius supjaustome (brokoliai valgomi su maždaug 10 cm ilgio lazdelėmis).Obuolį nuplauname ir grubiai sutarkuojame. Svogūną smulkiai supjaustome. Viską sumaišome (ir prieskonius). Pa..

Recepto vertinimas: 2

Mišriosios salotos

Virtos daržovės, obuolys ir kieti kiaušiniai supjaustomi kubeliais, supilamos pupelės, pridedama druskos, pipirų pagal skonį ir, užpylus padažu išmaišoma. Padažui grietinė sumaišoma su 2 šaukšteliais garstyčių. ..

Recepto vertinimas: 0

Ropinių salierų salotos

Salieras ir obuolys supjaustomi smulkiais kubeliais, morka - smulkiai sutarkuojama. Visos daržovės sumaišomos, apšlakstomos citrinos sultimis, sudedamos smulkiai supjaustytos slyvos, pasūdoma ir užpilama majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su bananais

Nuplautas salotas suplėšyti, bet nesuspausti. Morkas nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuluptus bananus supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Viską išmaišyti, paskaninti druska, trupučiu cukraus ir pipirais. supilti citrinos sultis. Alyvų aliej..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos mišrainė

Vištiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos išmirkomos ir supjaustomos ruoželiais. Viskas sumaišoma, apipilama majonezu, puošiama žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 1

Saldžioji mišrainė

Apskustas morkas ir burokėlį stambiai sutarkuoti. Obuolį aplupti ir supjaustyti kuo mažesniais kubeliais. Razinas nuplauti, užpilti vandeniu ir užvirinti, tuomet supilti citrinos sultis ir šiame skystyje atvėsinti. Paskui razinas išgriebti, truputi apdžiovinti ir sumaišyti su morkomis, b..

Recepto vertinimas: 0

Salotos „Sveikata“

Morkos ir obuolys sutarkuojami. Razinos 30 minučių brinkinamos šaltame vandenyje, tada sudedamos į morkų ir obuolių masę, supilamas aliejus, suberiamas cukrus. Viskas išmaišoma ir papuošiama petražolėmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptos kalakuto šlaunelės

Šlaunelės įtrinamos druska su pipirais, dedamos į įkaitintą aliejų ir apkepinamos orkaitėje. Paskui ant jų užpilama sultinio, sudedamas nuluptas, supjaustytas obuolys bei svogūnas ir uždengus troškinama 1 valandą. Ištroškintos šlaunelės išimamos, likęs padažas pertrinamas, įpi..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta arbatoje

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2--3 cm dydžio kubeliais, šiek tiek apkepinti aliejuje arba svieste, apibarstyti druska, pipirais, smulkiai supjaustytu česnaku ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Prižiūrėti, kad mėsa neprisviltų. Ji turi troškintis savo sultyse, be..

Recepto vertinimas: 0

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

Ivairių daržovių mišrainė

Kiekviena daržovių rūšis išverdama atskirai. Atšaldytos daržovės, virti kiaušiniai, nuluptas obuolys ir agurkas supjaustomi kubiukais, grybai — šiaudeliais. Daržovės sumaišomos, pasūdomos, sudedami prieskoniai ir apšlakstoma rūgštimi. Majonezas išplakamas su garstyčiomis, užp..

Recepto vertinimas: 5

Bulvių ir porų mišrainė

Virtos bulvės, porai, grybai, obuolys supjaustomi šiaudeliais. Pasūdoma, sumaišoma ir užpilama grietinės ir majonezo mišiniu. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų užkandis

Grybai nuplaunami, jei labai sūrūs, nuvirinami ir supjaustomi šiaudeliais. Bulvės supjaustomos kubiukais, obuolys stambiai sutarkuojamas, svogūnas supjaustomas griežinėliais ir pakepinamas aliejuje. Česnakas smulkiai sukapojamas ir su trupučiu cukraus ištrinamas, kad suminkštėtų. Visk..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Bulvės supjaustomos šiaudeliais ir išverdamos sultinyje arba vandenyje. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir paspirginami su supjaustytais lašinukais, įberiama truputis miltų, sudedamas margarinas ir supilama į sriubą. Obuolys stambiai sutarkuojamas, išmaišomas su grietin..

Recepto vertinimas: 0

Kapota silkė

Silkės išmirkomos, nulupamos, atskiriami kaulai, sukapojama, sudedami pyrago džiūvėsėliai, smulkiai supjaustytas ir aliejuje ar svieste pakepintas svogūnas, smulkiai sutarkuotas obuolys, vienas kietai virtas, susmulkintas kiaušinis ir sumaišoma. Iš gautos masės lėkštėje suformuojama ..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos mišrainė

Vištiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos išmirkomos ir supjaustomos ruoželiais. Viskas sumaišoma, apipilama majonezu, puošiama žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonieji gūžiniai kopūstai daniškai

Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių salotos su grybais (Jūratės)

Visų komponentų imti po lygiai. Obuolius, morkas, pomidorus, agurkus supjaustyti kubeliais, grybus - taip pat mažais gabalėliais. Svogūnus - smulkiai. Apšlakstyti 3proc. obuolių actu ir palikti 30min. Prieš patiekiant apibarstyti smulkintom petražolėm. Kas mėgsta, gali užpilti kitu mė..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių apkepas su mėsa ir grybais

Mėsos faršą sumaišyti su kapotais grybais ir smulkintu svogūnu. Likusias daržoves, išskyrus žirnius, sutarkuoti arba sumalti mėsmale, sumaišyti su pienu ar sultiniu ir prieskoniais. Kepimo skardą patepti riebalais, ant dugno dėti sluoksnį daržovių, ant jų grybus su mėsa ir svogūn..

Recepto vertinimas: 0

ANTIS ALUJE

Anti gerai ispalauti. Smulkiai supjaustyti obuoli, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svoguna, viska sudeti i ryzius ir gerai ismaisyti. Anti itrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riesutu ir baziliku. Tada i anti sudeti idara ir ja ideti i troskinimo inda. Tuomet supilti alu, alus t..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS MIŠRAINĖ

Vistiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos ismirkomos ir supjaustomos ruozeliais. Viskas sumaisoma, apipilama majonezu, puosiama zalumynais...

Recepto vertinimas: 0

ROPINIŲ SALIERŲ SALOTOS

Salieras ir obuolys supjaustomi smulkiais kubeliais, morka - smulkiai sutarkuojama. Visos darzoves sumaisomos, apslakstomos citrinos sultimis, sudedamos smulkiai supjaustytos slyvos, pasudoma ir uzpilama majonezu...

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINIS TRIUŠIENOS KEPSNYS SU BARAVYKAIS

Triusiena supjaustome vidutinio dydzio kubeliais. Kepame keptuveje 7 minutes, sudedame kubeliais pjaustytus baravykus ir morkas, suberiame prieskonius. Obuoli supjaustome griezineliais, supilame grietinele, citrinu sultis, uzviriname, sudedame dziovintas slyvas. Tiekiame su ryziais...

Recepto vertinimas: 0

Obuolys su vaniliniu padažu

Nuplaukite obuoli, isskaptuokite jo vidu ir 2 minutems idekite i parugstinta vandeni. Razinas, saulegrazas ir riesutus pakepinkite ikaitintoje keptuveje be riebalu, uzpilkite cukrumi ir gauta mase sudekite i obuolio vidu.Atskirkite kiausinio trynius, suplakite su vaniliniu cukrumi. Uzvirinkite piena..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: obuolys