24 rezultatų ieškant "marinato"

Martini steikas

Paruoškite steikus: plokščiame inde sumaišykite visus ingredientus , išskyrus mėsą ir alyvuoges. Tada pamarinuokite steikus kambario temperatūroje apie 2 val. , kelis kartus apverskite. Išimkite steikus is marinato, tačiau marinato neišpilkite. Kepkite keptuvėje ar padėkite ant karšt..

Recepto vertinimas: 3

Keptas kalakutas

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6)°C patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais, įvynioti į foliją. Orkaitę įkaitinti iki 250°C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti te..

Recepto vertinimas: 3

Kepta žuvis marinate

Žuvį supjaustykite, apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltais ir kepkite aliejuje. Ataušintą dėkite į keramikinį indą, užpilkite marinatu ir palaikykite 3 – 4 valandas. Jei palaikysite ilgiau žuvis pasidarys minkštesnė. Marinatą nupilkite, pagardinkite druska, žuvį sudėki..

Recepto vertinimas: 2

Marinuota jautiena

Vandenyje pavirinti prieskonius, įdėti acto, vyno ir ataušinti. Mėsą sudėti į marinatą ir palaikyti šaltai 4 dienas. Tada išimti iš marinato ir kepti aliejuje. Pasūdyti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą, kuriame troškinosi mėsa įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirin..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota jautiena su lašinukais

Mėsą sudėti į dubenį ir apibarstyti prieskonių mišiniu, užpilti acto. Taip mėsą palaikyti 3 dienas. Tada prismaigstyti lašinukų, surišti. Po to pakepinti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą supilti vandenyje plaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, pakaitinti ir pe..

Recepto vertinimas: 0

Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės

1. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite į 4-8 skilteles, priklausomai nuo obuolių dydžio. 2. Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite supjaustytus obuolius į dubenį ir užpilkite šiltu marinatu. Palaikykite per naktį. Nup..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstai supjaustomi kvadratėliais. Nuo marinuotų obuolių ir bruknių nupilamas marinatas, į jį įdedama cinamono ir gvazdikėlių, paskui jis užverdamas, nukošiamas ir ataušinamas. Į indą dedami kopūstai, supjaustyti obuoliai, bruknės, cukrus, druska, aliejus, įpilama marinato, išma..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su pomidorų padažu

1. Sumaišykite visas sudedamąsias marinato dalis. Marinatą užvirinkite ir palikite jį atvėsti.2. Užpilkite marinatą ant silkės ir nakčiai palikite šaldytuve.3. Sumaišykite visas sudedamąsias padažo dalis. Išimkite silkę iš marinato ir supjaustykite ją 2-3 cm gabalėliais. Sudėkit..

Recepto vertinimas: 0

Kaubojų kepsnys

60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsa, Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus. Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti. Kepsnį ant grot..

Recepto vertinimas: 3

Anties paštetas su greipfrutų ir aviečių padažu

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą...

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, kepta ant iešmo

Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir 3 - 4 valandas palaikyti marinate iš citrinos sulčių, tarkuotų svogūnų, petražolės ir druskos. Kas pusvalandį pavartyti. Išimtus iš marinato vištienos gabalėlius suverti ant iešmo, patepti sviestu, sumaišytu su aštriu padažu, ir 12..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Marinuotos silkės plaktame padaže

Silkės nulupamos, kaulai išimami, sudedamos į pailgą indą ir užpilamos atšaldytu marinatu. Marinatui vandenyje išverdami griežinėliais supjaustyti svogūnai ir morkos. Supilamas actas, sudedami prieskoniai, supilamas aliejus ir pavirinama. Marinate silkės laikomos apie parą. Išimtos ..

Recepto vertinimas: 2

Silkė grietinės padaže

Silkės išmirkomos, išvalomos, išplaunamos, nulupamos, išimami kaulai ir palaikomos 2—3 val. marinate. Išimtos iš marinato supjaustomos įstrižais rėželiais, sudedamos į silkine ir užpilamos grietine, sumaišyta su smulkiai tarkuotu obuoliu. Puošiama petražolių šakelėmis ir r..

Recepto vertinimas: 0

Kepta marinuota veršiena

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas veršienos kumpis su obuoliais

Veršienos kumpis ar kumpio gabalas palaikomas šaltame marinate ar rūgusiame piene 2—3 val. Išimtas nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir kepamas orkaitėje pridėjus susmulkintų prieskoninių daržovių, truputį sviesto ar riebalų ir įpylus šiek t..

Recepto vertinimas: 2

Kepta aviena

Mėsa sudedama į dubenį, užpilama marinatu ir 1 — 2 dienas marinuojama. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pabarstoma druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant kepsnio sultimis. Išgaravus..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nupjauname mėsos plėveles. Mėsą nuplauname, nusausiname ir, kol gaminsime marinatą, įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į puodą sudedame visus marinatui skirtus produktus, pakaitiname, kol užverda, ir atvėsiname. Ant mėsos užpilame pravėsusio marinato ir palieka..

Recepto vertinimas: 5

Marinuota jautiena su razinomis

Petražolės šaknį ir morką nuskutame, nuplauname ir smulkiai supjaustome. Smulkiai supjaustome ir nuluptą svogūną. Paruoštus produktus dedame į puodą. Supilame vyną, actą, vandenį ir užverdame. Įberiame garstyčių sėklų, kalendrų ir mairūnų, įdedame laurų lapelių ir gvazdik..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su krevetėmis ir cukinijomis

šafraną sudėkite į vidutinio dydžio dubenėlį ir užpilkite karštu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Išspauskite citrinas. Česnaką nulupkite ir sukapokite. Citrinų sultis, česnaką, actą, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenėlį su šafranu. Pasūdykite ir išmaišykit..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su krevetėmis ir grybais

Į dubenį išspauskite dvi citrinas. Česnaką nulupkite ir stambiai sukapokite. Actą ir česnaką, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. Pasūdykite. Gerai išmaišykite, sutraiškykite kaparėlius, kad išskirtų kuo daugiau skonio. Paruoškite krevet..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė nugarinė

Marinatui skirtas morkas, svoguna ir saliera sutarkuojame siaudeliais, susmulkiname pora, petrazoles, idedame druskos, pipiru, mesos prieskoniu, sudedame i puoda, ipilame alaus ir uzviriname. Atvesiname uzdengtąa ir įi marinataą sudedame nugarinęe. Marinuojame per naktee03;į. IiiiiMeasą išsim..

Recepto vertinimas: 0

Sveikas zuvies receptas

Zuvies gabaliukus reikia pamirkyti marinate, paruostame is citrinu sulciu (galima lygiomis dalimis skiesti su vandeniu), pridejus svogunu, cesnaku, lauro lapeliu, kitu prieskoniu pagal skoni ir sezona, taciau ne gramo druskos (galite prideti ir druskos, bet tada jau nesiskaitys, kad sveikas zuvies r..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai

Mesa, dziuveselius, kiausinius ir prieskonius gerai isminkyti. Is marinato isgriebtus pievagrybius nusausinti ant popierinio ranksluoscio.Kiekviena pievagrybi aplipinti malta mesa ir suformuoti kuliukus, apvolioti miltuose ir virti aliejuje iki rusvumo.Patiekti saltus, papuostus rauginto agurko grie..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: marinato