25 rezultatų ieškant "lydyto"

Sūriu įdaryti baklažanai

Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį. Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įber..

Recepto vertinimas: 0

Ryžių apkepas su varške

Išvirtą birią ryžių košę su razinomis ataušinkite iki 70, sudėkite pertrintą varškę, mažame vandens kiekyje ištirpintą vanilinį cukrų. Kiaušinio baltymą gerai išplakite, plakdami įberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Košę dėkite į skardą ne storesniu kaip 3,5 cm ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti vištienos maltiniai

Maltos mėsos masei naudojami visi raumenys. Mėsą nulupkite nuo kaulų ir du kartus sumalkite su piene išmirkytu ir išspaustu pyragu. Dar kartą permalę, dėkite sviesto, druskos ir išminkykite. Iš masės darykite nedidelius maltinukus, apvoliokite džiuvėsėliais ir iškepkite įkaitintame..

Recepto vertinimas: 0

Kepti varškėčiai

Pertrintą per sietelį varškę pasūdykite, įdėkite su cukrum ištrinto kiaušinio, sausai pakepintų ir ataušintų miltų ir gerai išminkykite. Po to iškočiokite 5 – 6 cm skersmens volelius ir pjaukite 1,5 cm storumo paplotėlius, kuriuos apvoliokite miltais iš abiejų pusių ir apkepkit..

Recepto vertinimas: 1

Saldūs sumuštiniai su sūriu ir vaisiais

1 būdas. Duona aptepama sviestu, ant jo uždedama aštraus tarkuoto sūrio (galima žaliojo), o ant viršaus - saldintame vandenyje išvirtų vaisių ir riešutų. 2 būdas. Ant duonos dedama lydyto sūrio arba sviesto su sūriu, sumaišyto su riešutais, o ant viršaus - saldintame vandenyje išv..

Recepto vertinimas: 0

Sūriu įdaryti baklažanai

Baklažanai nuplaunami, vaiskočiai nupjaunami, įpjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos sėklos. Po to baklažanai 5 minutėms įleidžiami į verdantį pasūdytą vandenį ir išverčiami į sietelį arba kiaurasamtį.Įdarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, įberi..

Recepto vertinimas: 0

Tinginėlių sriuba

Kopūstą supjaustome nedideliais gabalėliais. Morkas nulupame ir smulkiname kubeliais. Iš paprikos išimame sėklas, pjaustome šiaudeliais. Į verdantį vandenį sudedame supjaustytas daržoves, šparagines pupeles, žirnelius ir verdame kol suminkštės. Apytiksliai apie 15 minučių. Tada į..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdų seniai

Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su antgaliu mielinei tešlai iš pradžių mažiausiu, paskuividutiniu greičiu tešlą maišykite 5 min. Tešlą pastatykite šiltai, kol jo..

Recepto vertinimas: 4

Kepta lydeka

Paruošta lydeka nusausinama, įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska, sudedama į keptuvą su įkaitintu sviestu, užpilama grietinės, miltų, citrinos sulčių mišiniu ir kepama orkaitėje ar krosnyje kartkartėmis palaistant sultimis. Iškepta lydeka dedama į pusdubenį nepjaustyt..

Recepto vertinimas: 5

Keptas lynas

Paruoštas ir nusausintas lynas supjaustomas gabaliukais, pasūdomas, pavoliojamas miltuose ir kepamas aliejuje ar svieste, kol gražiai parusvės. Patiekiamas su raugintais kopūstais, krienais, žalių daržovių salotomis...

Recepto vertinimas: 5

Sumuštinukai su sūriu ir riešutais

Duoną aptepame sviestu, supjaustome į 4 dalis ir paskrudiname. Sūrį sumaišome su riešutais. Su dviem šaukšteliais iš sūrio masės formuojame rutuliukus ir apvoliojame juos petražolėse. Sūrio rutuliukus dedame ant duonos skrebučių. Pastabos: Žemės riešutus galima pakeisti ..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas mėsos kepsnys

Mėsos faršą sumaišyti su šiek tiek grietinės, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių. Paprikas su svogūnu apkepinti. Atskirai pakepint išvirtus grybus (pievagrybių virti nereik). Į pailgą kepimo formą dėti sluoksnį mėsos faršo, ant jo sukrėsti paprikas su svogūnais. Užbarstyti..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinių sriuba su lydytu sūriu

Duonos riekeles apkepiname svieste, uždedame ant viršaus plonus lydyto sūrio kvadratėlius ir dar pakepiname. Į lėkštes dedame po 2 apkepintas duonos riekeles su sūriu, ant kiekvienos riekelės atsargiai įmušame po kiaušinį, užpilame labai karštu sultiniu ir tiekiame į stalą. Puoši..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų užkandis (Ramunės)

Dešreles susmulkiname griežinėliais, pakepiname. Toliau sudedame susmulkintus agurkus. Juos taip pat apkepame. Po keletos minučių į keptuvę įdedame keletą šaukštų grietinės, majonezo, susmulkintų česnakų pagal skonį. Kai padažas jau pagamintas, nukeliame nuo viryklės ir ant vir..

Recepto vertinimas: 0

Varškės ir serbentų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros. Išplakti lydytą sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir druską. Po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti varškę, grietinėlę ir pudingo miltelius. Tešlą 1 cm storio sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi išklotos s..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas pyragas su varške

Įdarui varškę ištrinkite su išplaktais kiaušiniais, sviestu, pakaitintu medumi ir cukrumi. Įberkite druskos ir nutarkuotą citrinos žievelę. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite masę, atvėsinkite ir padalykite į vienodas dalis, priklausomai nuo kepimo formos skersmens. Kiekvi..

Recepto vertinimas: 4

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Drezdeno kiaušinių pyragas

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlyje šaukštu padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su nedideliu kiekiu cukraus bei 75 ml drungno pieno, pilti į įdubimą ir, įbėrus truputį miltų, padaryti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais. Įmaišalą palaikyti 10 min., kad pakiltų, tada..

Recepto vertinimas: 2

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su aguonomis

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

TRINTA BROKOLIŲ SRIUBA

Brokolius isplauti, nuvarvinti ir virti sultinyje apie 20 min. (jei saldyti pakaks 10 min.). Brokolius issemti ir istrinti per sieteli arba susmulkinti mikseriu iki vientisos mases. Trintus brokolius vel supilt i sultini, kuriame jie vire. Sudeti likusius ingridientus, gerai ismaisyti ir uzvirti. Sr..

Recepto vertinimas: 3

BULVIŲ - CUKINIJŲ APKEPAS

Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griezineliais. Supjaustyti ratukais desra, viska sudeti sluoksniais i riebalais istepta forma. Isplakti grietinele. I grietinele sudeti tarkuota lydyta suri, druska, pipirus, muskato riesuto. Viska uzpilti ant virsaus. Kepti orkaiteje 40-45 min. 200C t..

Recepto vertinimas: 3

KIAUŠINIAI SU PIEVAGRYBIAIS, GRIETINE IR SŪRIU

Su pakepintais svogunais istroskinami smulkiai supjaustyti pievagrybiai. Troskinant jie pasudomi ir papipirinami (skystys beveik visas isgarinamas). Kietai isvirti kiausiniai (4) nulupami ir supjaustomi griezineliais. Pievagrybiai ir kiausiniai isdeliojami i sviestu isteptas formeles, uzpilami pasud..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krutineles suktinukai

Krutinele supjaustome i 4 dalis kuo ploniau ir didesniais kepsneliais. Mesa pabarstome prieskoniais. Morka sutarkuojame kuo smulkesnia tarka, svoguna smulkiai supjaustome taip pat ir petazoles.darzoves pakepiname ant sviesto 5 minutes. Pakepintas darzoves sudedame i inda su kumpiu ar saliami ir suri..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: lydyto