25 rezultatų ieškant "litras"

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Vegan agurkienė

Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustykite. Daržoves kepinkite ant mažos ugnies, kol svogūnas taps permatomas, tuomet įdėkite susmulkintą česnaką, mairūną ir dar 1 min. pakepinkite. Į verdantį vandenį sudėkite išvirtas perlines kruopas, pakepintas daržoves,..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sriuba su svogūnais

Nuvalytus nuplautus grybus ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs ir šiek tiek paraus, įpilti sultinio, pavirinti, įdėti prieskonių. Kad sriuba būtų tirštesnė, troškinamus grybus galima pabarstyti miltais ir su sultiniu 10 minuči..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta grybų sriuba

Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su bulvėmis

Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, paga..

Recepto vertinimas: 0

Virtos kiaulių kojelės

Kiaulės kojeles išilgai perkirsti pusiau, užpilti šaltu vandeniu. Užvirinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti 2-2,5 valandos ant mažos ugnies. Po valandos pridėti druskos, prieskonių ir prieskoninių daržovių. Išvirusias kiaulių kojeles patiekti karštas su virtais žirniais arba ..

Recepto vertinimas: 0

Pasukų žiedas

Želatiną išbrinkinti, ištirpinti ir supilti į pasukas, įberti druskos ir smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Manau, kad česnakiuko pora skiltelių irgi neblogai būtų. Supilti į apvalią ( kekso) formą ( prieš tai patepus aliejumi) ir įdėti į šaldytuvą. Kai sustings, išversti ..

Recepto vertinimas: 0

Žėlė tortas

Jogurtą išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpdykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo ir sumaišykite su jogurtu bei ištirpinta želatina. Sudėkite mandarinų, apelsinų skilteles ir dar kartą viską sumaišykite. Masę supilkite į indą ir pastatykite šaltai,..

Recepto vertinimas: 4

Saldi bulvių krakmolo sriuba

Kiaušiniai išplakami, sudedamas krakmolas ir išminkoma kieta tešla. Iš jos padaromi maži rutulėliai, apvoliojami sausu krakmolu. Vanduo su pienu užvirinamas, įberiama truputis druskos ir pagal skonį cukraus, suberiami krakmolo rutulėliai, pamaišoma, truputį paverdama. Į kiekviena lė..

Recepto vertinimas: 0

Kukulienė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Virtos bulvės sumalamos mėsmale, įberiama druskos ir gerai išminkoma. Į vandenį supilamas pienas, užvirinama ir sudedami iš bulvių tešlos padaryti maži apvalūs kukuliai. Baigiant virti, pasūdomą. Kukulius galima išvirti va..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė su pienu

Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. Užvirus pasūdoma, sudedami lauro lapeliai. Bulvėms išvirus, smulkiai sutarkuojamos 1—2 žalios morkos, sudedamos į sriubą ir užbalinama pienu. Bulvienė skanesnė, j..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir pupelių sriuba su gelsve

Išbrinkintos pupelės verdamos litre vandens, kol pradės minkštėti. Paskui sudedamos supjaustytos bulvės. Kai bulvės išverda, įpilama 0,51 ar kiek daugiau karšto pieno, įberiama druskos ir žiupsnelis susmulkintų gelsvės lapelių. Užvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir kaliaropių sriuba

Į vandenį sudedamos kubiukais supjaustytos bulvės ir kaliaropės. Verdama ant silpnos ugnies, kol daržoves suminkštėja. Supilamas pienas, pasūdoma, įdedamas lauro lapelis. Pusėje stiklinės vandens išplakami miltai, supilama j sriubą ir užvirinama. Prieš valgant į sriubą sudedama sm..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir moliūgų sriuba

Moliūgas nulupamas, minkštimas be sėklų supjaustomas kubiukais, užpilamas 0,5l vandens ir verdamas. Kai moliūgas išverda, sudedamos stambiai tarkuotos bulvės, supilamas pienas, pasūdoma ir 10—15 min. verdama ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedama sviesto. ..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių kisielius

Iš perrinktų ir nuplautų sumaigytų uogų išspaudžiamos sultys. Liekanos užpilamos vandeniu ir pavirinamos su cukrumi bei prieskoniais. Perkošto nuoviro ir sulčių turi būti 1 litras. Nuoviras užvirinamas, supilamas išleistas krakmolas, užvirinama ir supilamos išspaustosios sultys...

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

Morkų ir jogurto sriuba

Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste. Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes. Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiška duona su lašinukais

Visus paminėtus ingredientus sukrėskite į puodą ir sumaišykite. Palikite 2 dienoms šiltoje vietoje. Ištraukę tešlą, perminkykite ir suformuokite į didelį kepalą ar keletą mažesnių. Kepkite orkaitėje 3 valandas. ..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių kompotas

Užvirti vandenį, supjaustytus obuolius, keleta gvazdikėlių ir apelsino žieveles suberti į puodą su verdančiu vandeniu. Įberti 3 šaukštus cukraus, pamašyti ir pavirti 10 minučių...

Recepto vertinimas: 4

Trauktinė

Vyna su prieskoniais uzvirti, leisti atvesti, supilti degtine, leisti para pastoveti ir galima vartoti, skanaus. (sigita)..

Recepto vertinimas: 0

Bananu pienas

Bananus smulkiai supjaustyti, suberti i gilu inda, supilti piena ir viska suplakti maisytuvu-kol pasidarys vientisa mase. Paskui ipilti jogurto ir dar siek tiek paplakti. Tada bananu piena ispilstyti i stiklines.SKANAUS (Simona)..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinis tortas su jogurtu

Pirmiausia atskirti trynius nuo baltimų. Tada baltymus išplakti iki putų, o trynius išsukti su cukrumi. Tada į trynius su cukrum sudėti miltus ir išmaišyti, o vėliau į masę sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti 200 celsijaus laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Supjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: litras