25 rezultatų ieškant "litras"

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Vegan agurkienė

Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustykite. Daržoves kepinkite ant mažos ugnies, kol svogūnas taps permatomas, tuomet įdėkite susmulkintą česnaką, mairūną ir dar 1 min. pakepinkite. Į verdantį vandenį sudėkite išvirtas perlines kruopas, pakepintas daržoves,..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Grybų sriuba su svogūnais

Nuvalytus nuplautus grybus ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs ir šiek tiek paraus, įpilti sultinio, pavirinti, įdėti prieskonių. Kad sriuba būtų tirštesnė, troškinamus grybus galima pabarstyti miltais ir su sultiniu 10 minuči..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta grybų sriuba

Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su bulvėmis

Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai

Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu, neverdančiu marinatu. Stiklainius sustatykite į karšto vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. 1 litro stiklainius 10 min, didesnius - 15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite atvės..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su grietine

Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome ir dedame į verdantį vandenį. Suberiame smulkiai supjaustytą svogūną pasūdome, įberiame cukraus Verdame 5 min. atidengtame puode. Kiaušinių trynius išsukame, maišydami užplikome truputį atvėsintu rūgštyn..

Recepto vertinimas: 0

Ledų tortas

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Paskui įmaišome miltus. 2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą. 3. Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orka..

Recepto vertinimas: 5

Saldi bulvių krakmolo sriuba

Kiaušiniai išplakami, sudedamas krakmolas ir išminkoma kieta tešla. Iš jos padaromi maži rutulėliai, apvoliojami sausu krakmolu. Vanduo su pienu užvirinamas, įberiama truputis druskos ir pagal skonį cukraus, suberiami krakmolo rutulėliai, pamaišoma, truputį paverdama. Į kiekviena lė..

Recepto vertinimas: 0

Kukulienė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Virtos bulvės sumalamos mėsmale, įberiama druskos ir gerai išminkoma. Į vandenį supilamas pienas, užvirinama ir sudedami iš bulvių tešlos padaryti maži apvalūs kukuliai. Baigiant virti, pasūdomą. Kukulius galima išvirti va..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė su pienu

Bulvės supjaustomos į 4—6 dalis, kopūstai — keturkampiais gabaliukais ir viskas verdama nedideliame kiekyje vandens. Užvirus pasūdoma, sudedami lauro lapeliai. Bulvėms išvirus, smulkiai sutarkuojamos 1—2 žalios morkos, sudedamos į sriubą ir užbalinama pienu. Bulvienė skanesnė, j..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir pupelių sriuba su gelsve

Išbrinkintos pupelės verdamos litre vandens, kol pradės minkštėti. Paskui sudedamos supjaustytos bulvės. Kai bulvės išverda, įpilama 0,51 ar kiek daugiau karšto pieno, įberiama druskos ir žiupsnelis susmulkintų gelsvės lapelių. Užvirinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir kaliaropių sriuba

Į vandenį sudedamos kubiukais supjaustytos bulvės ir kaliaropės. Verdama ant silpnos ugnies, kol daržoves suminkštėja. Supilamas pienas, pasūdoma, įdedamas lauro lapelis. Pusėje stiklinės vandens išplakami miltai, supilama j sriubą ir užvirinama. Prieš valgant į sriubą sudedama sm..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir moliūgų sriuba

Moliūgas nulupamas, minkštimas be sėklų supjaustomas kubiukais, užpilamas 0,5l vandens ir verdamas. Kai moliūgas išverda, sudedamos stambiai tarkuotos bulvės, supilamas pienas, pasūdoma ir 10—15 min. verdama ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedama sviesto. ..

Recepto vertinimas: 0

Valdorfo vištienos salotos

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, s..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

Konservuotos šparaginės pupelės su paprikomis

Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir..

Recepto vertinimas: 0

STUDENTIŠKAS PYRAGAS

Batona supjaustyti nedidelemis riekelemis. Obuolius nulupti, isimti seklas, supjaustyti skiltelemis. Piena suplakti su kiausiniais ir cukrumi. Batono gabalelius mirkyti piene ir jais iskloti skardos dugna, patepta aliejumi, taip, kad neliktu tarpeliu. Ant riekeliu virsaus isdelioti obuoliu skilteles..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių kompotas

Užvirti vandenį, supjaustytus obuolius, keleta gvazdikėlių ir apelsino žieveles suberti į puodą su verdančiu vandeniu. Įberti 3 šaukštus cukraus, pamašyti ir pavirti 10 minučių...

Recepto vertinimas: 4

Trauktinė

Vyna su prieskoniais uzvirti, leisti atvesti, supilti degtine, leisti para pastoveti ir galima vartoti, skanaus. (sigita)..

Recepto vertinimas: 0

Bananu pienas

Bananus smulkiai supjaustyti, suberti i gilu inda, supilti piena ir viska suplakti maisytuvu-kol pasidarys vientisa mase. Paskui ipilti jogurto ir dar siek tiek paplakti. Tada bananu piena ispilstyti i stiklines.SKANAUS (Simona)..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..

Recepto vertinimas: 4

Biskvitinis tortas su jogurtu

Pirmiausia atskirti trynius nuo baltimų. Tada baltymus išplakti iki putų, o trynius išsukti su cukrumi. Tada į trynius su cukrum sudėti miltus ir išmaišyti, o vėliau į masę sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti 200 celsijaus laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Supjaustyt..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: litras