Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.600 g sluoksniuotos kiaulienos,
2.2 stiklinės džiovintų žirnių arba pupų,
3.1 litras vandens,
4.druskos,
5.pipirų,
6.šiek tiek rūkytos kiaulienos odelės,
7.2 svogūnai,
8.1 petražolės šaknis,
9.gabalėlis morkos,
10.2 šaukštai obuolių sulčių arba 2 pomidorai. 
Gaminimas:

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, pagardinti (troškinant su pupomis, įpilti rugščių sulčių arba įdėti pomidorų). Troškinti ant mažos ugnies 2-2,5 valandos. Paskui mėsą išimti, supjaustyti plonais griežinėliais ir vėl sudėti atgal į troškintuvą. Patiekti su rūgščiu pienu arba grietine, grietinės padažu, raugintais agurkais arba daržovių salotomis. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!