25 rezultatų ieškant "lapelis"

Salotos su kepta kalakutiena

Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti ir iki skaidrumo pakepinti svieste. Sudėti smulkiai supjaustytą kumpį, kalakutieną ir 2 min. kepti ant mažos ugnies. Viską sukrėsti į puodą, suberti nuplautus ryžius. Įmesti lauro lapelį, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 15-20 min. Nu..

Recepto vertinimas: 0

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Virta višta su majonezu

Nuvalykite vištą, ištrinkite druska ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies. Mėsai kiek suminkštėjus dėkite virti daržoves ir virkite kol mėsa baigs virti. Viską atšaldykite sultinyje, kuriame virė ir po to mėsą nuimkite nuo kaulų. Sudėkite vištą ..

Recepto vertinimas: 0

Virta paukštiena

Nuvalyta vištą ištrinkite druska, įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies. Mėsai kiek suminkštėjus, sudėkite supjaustytas daržoves bei prieskonius ir dar pavirkite, kol mėsa gerai išvirs. Atvėsinkite neišimdami iš puodo, tada nuo kaulų nuimkite mėsą,..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, troškinta su ryžiais

Ryžius pakepinti svieste, kartu su tarkuotais ar kapotais svogūnais, salieru ir morka. Įpilti sultinio, uždengti dangčiu ir 15 - 20 minučių troškinti ant mažos ugnies. Paskui sudėti mėsą, žirnelius,prieskonius, (pomidorus). Troškinti dar 15 minučių. Pagamintą valgį apibarstyti sup..

Recepto vertinimas: 0

Gaidys su raudonuoju vynu

Gaidį supjaustyti j 6-8 dalis. Svogūnus ir česnaką nulupti ir supjaustyti kubeliais. Šoninę supjaustyti plonais griežinėliais, paspirginti keptuve ir perdėti į dubenėlį. Į riebalus, kurie liko keptuve, įpilti aliejaus, sudėti mėsą ir apkepti. Apibarstyti druska ir pipirais, išimti..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Šoninės vyniotinis

Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu, aptepti garstyčiomis, pipirais, paprikos milteliais, pasūdyti. Paruošti įdarą: pomidorus nuplikyti, supjaustyti ir sudėti į prikaistuvį. Suberti supjaustytą svogūną, pomidorų tyrę ir patroškinti. Paskui sudėti raugintus kopūstus ir išmaišy..

Recepto vertinimas: 0

Višta vyne

Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašinukai, įdedamos 2 nedidelės svogūno galvutės, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroški..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su apelsinais ir razinomis

Balta duona arba ragaišis aptepami sviestu.Ant vieno krašto dedamas salotos lapelis, ant jo - apelsino skiltelių ir obuolio griežinėlių.Tinka ir obuoliai iš kompoto.Šalia dedamas karštame vandenyje išbrinkintų ir atvėsintų razinų kauburėlis. ..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su baklažanais

Filė supjaustyti, apibarstyti druska, imbieru ir palikti 1 valanadai. Po to kepti aliejuje. Svogūnus ir česnaką supjaustyti. Baklažanus supajustyti, pasūdyti ir palikti 15 minučių pastovėti. Po to apkepti aliejuje, sudėti svogūnus su česnaku ir dar pakepti. Suberti cukrų, likus..

Recepto vertinimas: 0

BUROKĖLIAI RAUDONIEJI

Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį. Ant viršaus įmesti nuluptą česnaką ir duonos pluteles. Puode užvirinti 3l. pasūdyto vandens ir atšaldyti. Paruoštus burokėlius užpilti atvėsusiu s..

Recepto vertinimas: 0

Vasaros sriuba

Visčiuką nuplaukite ir įdėkiteį puodą. Įpilkite cirinų sulčių, sojų padažo, įdėkite sauso mėsos sultinio, pipirų, druskos, įmeskite lauro lapelį. Užpilti 1 litrą vandens ir užvirinkite. Virkite tik 30 minučių, jei sriuba bus verdama vėliau. Mėsa turi atausti sultinyje. Vist..

Recepto vertinimas: 1

Užspirginta bulvienė

Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis, sudedamos į šaltą vandenį ir išverdamos. Lašinukai supjaustomi kubiukais, paspirginami. Baigiant spirginti, suberiami miltai, dar pakepinama, supilama ant išvirusių bulvių, įdedamas lauro lapelis, pasūdomą ir dar trumpai paverdama. Valgoma, ..

Recepto vertinimas: 2

Grybų sriuba

Grybai nuplaunami ir 1 val. pamirkomi. Po to supjaustomi juostelėmis ir sudedami į verdantį vandenį. Bulvės supjaustomos plonomis skiltelėmis ir verdamos kartu su grybais, pasūdoma, įdedamas lauro lapelis. Smulkiai sukapotas svogūnas pakepinamas svieste ir supilamas į sriubą. Užbalinam..

Recepto vertinimas: 0

Kumečių sriuba

Stambiai supjaustytos bulvės, morkų skiltelės, išmirkytos pupos, lašinukų juostelės, paspirgintos su smulkiai supjaustytu svogūnu, sudedama j šaltą vandenį ir verdama, kol daržovės suminkštėja. Baigiant virti, įberiama druskos, įdedamas lauro lapelis ir juostelėmis supjaustyta du..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų sriuba su mėsos kukuliais

Kopūsto gūžė supjaustoma ir perpilama karštu vandeniu. Į verdantį vandenį suberiami kopūstai, jiems kiek apvirus, suleidžiami mėsos kukuliai ir kubeliais supjaustytos bulvės. Mėsos kukuliams mėsa sumalama, sudedami svieste pakepinti, smulkiai supjaustyti svogūnai, kiaušinis, malti ..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su grybais

Miežinės kruopos ir grybai atskirai pamirkomi (apie 1 val.). Grybai gerai išplaunami, supjaustyti rėželiais, sudedami į puodą su vandeniu ir verdami. Kai vanduo užverda, sudedamos kruopos, kiek pavirus — kubeliais supjaustytos bulvės. Baigiant virti, įdedamas lauro lapelis, sviestas, p..

Recepto vertinimas: 0

Antiena, marinuota su brendžiu

Nulupame krūtinėlių odą. Mėsą įtriname druska ir pipirais, sudedame į dubenį. Paruošiame marinatą. Svogūnus ir česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome, sumaišome su brendžiu, susmulkintu lauro lapeliu, žalumynais ir maltais pipirais. Paukštieną įtriname marinat..

Recepto vertinimas: 0

Antis konjake

Nuo krūtinėlių nulupti odeles, mėsą įtrinti druska ir sudėti į stiklinį indą. Paruošti marinatą: smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnaką, užpilti juos konjaku, pridėti susmulkintą lauro lapelį, žalumynus ir maltus juoduosius pipirus. Anties krūtinėles šioje masėje marinuot..

Recepto vertinimas: 0

Jaučio širdis padaže

Jaučių širdis gerai nuplauti ir pamirkyti šaltame vandenyje. Svieste pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Į juos sudėti išmirkytas širdis, įberti druskos, juodųjų ir saldžiųjų pipirų, įmesti lauro lapelį. Supilti sultinį, raudoną vyną ir virti apie 1,5 val. Ištraukus sup..

Recepto vertinimas: 0

Spiralės formos makaronai su mėsos padažu

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pag..

Recepto vertinimas: 0

Daržovienė su mėsa

Mėsą sudedame į verdantį vandenį. Svogūną nulupame, perpjauname per pusę ir pjūvio vieta dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais. Apkeptą svogūną įdedame į puodą su mėsa. Sudedame pipirus, laurų lapelį, pasūdome ir pridengę verdame valandą. Šoninę supjaustome nedide..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta jaučio širdis

Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste i..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: lapelis