Rusiškas starkis

Ingridientai:
600 g starkio (gali būti ir lydeka arba šamas),
5 grybai (bet kokie),
1 laurų lapelis,
1 morka,
1 petražolių šaknis,
2 rauginti (arba sūdyti) agurkai,
3 šaukštai pomidorų padažo,
1,5 šaukšto kaparėlių,
1/2 citrinos,
80 g alyvų.
Gaminimas
Išvalytą, be kaulų žuvį supjaustome gabalėliais, pabarstome druska, užpilame 3 stiklinėmis verdančio vandens. Į verdama žuvį įdedame grybų, druskos, laurų lapelį ir verdame, kol žuvis išvirs.
Petražoles ir morkas supjaustome gabalėliais ir išverdame nedideliame vandens kiekyje.
Agurkus nulupame, išimame sėklas, supjaustome griežinėliais ir išverdame.
Tuomet iš žuvies sultinio išimame grybus, juos supjaustome, ir visas virtas daržoves sumaišome su pomidorų padažžu, 1 stikline sultinio ir kaparėliais. ĮĮ ššiąą ęęmasę įįįįį;beriame truputį pipir%ą1; ir cukraus, ššiek žžžžžtiek paverdame.
šIšvirusią žuvį dedame į lė&š#353;;kštę, užpilame padažu, papuošiame citrinos griežinėėliais, petražolėėmis arba alyvomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!