11 rezultatų ieškant "kose"

Karšis su bulvių koše

Bulves nuskusti ir išvirti. Sugrūsti ir išmaišyti su pienu bei sviestu. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įberti krapų, pasūdyti ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nuvarvinti ir stambiai suplėšyti. Likusius krapus sukapoti. Žuvies gabaliukus nuplauti ir gerai nusausinti. Žuvį iškepti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Kruopų ir vaisių košė

Uogas sutrinkite šakute ir sudėkite į jau išvirtą karštą košę. Viską gerai išmaišykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Tiršta ryžių košė su pienu

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų...

Recepto vertinimas: 2

Kvietinių kruopų košė su vaisiais ir medumi

Kvietines kruopas nuplikyti verdančiu vandeniu, suberti į verdantį pieną, įdėti cukraus, 10 g sviesto ir virti, kol sutirštės. Po to suberti nuplautus vaisius, puodą sandariai uždengti ir valandai pastatyti į orkaitę. Išvirusią košę apipilti sviestu. Atskirai patiekti medų. ..

Recepto vertinimas: 4

Manų košė su vaisiais

Piene išvirkite tąsią manų košę su trupučiu druskos ir cukraus. Į karštą košę, greitai ją maišydami, sudėkite nešildytą sviestą, su cukrum išplaktą kiaušinio baltymą, kiaušinio trynį, vanilę ir kapotus riešutų branduolius. Masę dėkite į riebalais išteptą keptuvę, vi..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, pasūdomą. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, supilama griet..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas karštas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, kol pranyks miltų kvapas, pasūdoma. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Grybai su grikių koše

I verdantį pasūdytą vandenį (1,5 stiklinės) įdedama 40 g sviesto, suberiamos kruopos ir išverdama biri košė. Paruošti grybai patroškinami su svieste pakepintu svogūnu. Baigiant troškinti, į juos supilama grietinė. Indas ištepamas sviestu, į jį sukrečiama su grybais sumaišyt..

Recepto vertinimas: 2

Riebioji košė

Persijoti miltai išplakami su grietine ir šaukštu sukrečiami į verdantį pasūdytą pieną. Verdama ant mažos ugnies ir visą laiką maišoma. Išverda per 7—10 min. Išvirusi košė sukrečiama į dubenį. Paviršiuje atsiranda gryno sviesto sluoksnelis. Valgoma su juoda duona. Se..

Recepto vertinimas: 0

Skryliukai su bulvių koše

Nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves sumesti į verdantį vandenį, pagal skonį pasūdyti. Kol verda bulvės, iš miltų ir vandens užminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti kvadratėliais. Kitame puode užvirinti vandenį, sumesti skryliukus. Virti, kol skryliukai pakils..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų košė

Perlinės kruopos apie 2val. mirkomos vandenyje, tuomet verdamos. Keptuveje kepinami svogūnai, morkos ir dešrelės. Baigiant troškinti dešreles, morkas ir svogūnus sudedami ir žirneliai. Išvirus perlinėms kruopoms visas troškinys supilamas į košę ir išmaišoma. Ptiekiama su grietine. (..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kose