25 rezultatų ieškant "kitas"

Sausainiai "Pinigėliai"

Iš miltų , grietinės ir margarino pagaminama kapota tešla. Mano mama tarkuodavo atšaldytą margariną pro burokine tarką ir atsargiai išmaišydavo su miltais ir grietine. Kiti kapoja , kol pasidaro vientisa masė. Pagamintą tešlą dedame į šaldiklį atšaldyti porai valandų...

Recepto vertinimas: 3

Braškės varškės kreme

Nuvalytos ir nuplautos braškės pabarstomos cukrumi. Pu-dingo milteliai atskiedžiami su 0,5 stiklinės pieno ir supilami , verdantį likusį pieną. Pudingas maišant atvėsinamas. Pertrinta per sietelį varškė sumaišoma su atšalusiu pudingu ir cukrumi. Kremas dedamas į stiklinį pusdubenį ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų ir krevečių salotos

Agurką, perpjaukite pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 5 minutėms. Agurkus atsargiai nuspauskite. Krevetes sudėkite į verdančio pasūdyto vandens prikaistuvį ir pavirinkite 2 minutes arba tol, kol krevetės bus ..

Recepto vertinimas: 0

Anties paštetas su greipfrutų ir aviečių padažu

Paruošti marinatą: dubenėlyje sumaišyti portą, konjaką ir apelsinų žievelę. Anties kepenėles ir krūtinėlę 12 val. palaikyti marinate.Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atšaldyti.Mėsą bei kepenėles išimti iš marinato ir maišikliu sutrinti su kiaušiniais.Trinant supilti sviestą...

Recepto vertinimas: 0

Kimšta kalakuto krūtinė

Svogūną smulkiai sukapoti. Salierą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir sėklas. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie minutę pakepinti svogūną..

Recepto vertinimas: 1

Citrinos marinatas vištienai

Plonai supjaustykite česnaką ir mažoje keptuvėje pavirkite aliejuje ant silpnos ugnies, kol česnakas ims geltonuoti. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite česnaką. Keptuvėje esančiame aliejuje išmaišykite kitas sudedamąsias dalis, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir marinat..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasūdoma, gerai išmaišoma ir jei masė tiršta, atskiedžiama grietinėle. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskonin..

Recepto vertinimas: 0

Sulos kisielius

Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. Kisielius turi būti tirštas. Kisielių užviriname, suberiame tarkuotas citrinų žieveles, cukrų ir supilame apelsinų sultis. Vietoj cukraus galima dėti medaus, o vietoj apelsinų sulčių galima pilti vyšnių, braškių ar ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai su obuoliais

Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Dalį bulvių isvirti, kitas sutarkuoti ir padaryti įprastą cepelinų teslą. Formuoti apvalius cepelinus su obuolių įdaru, virti pasūdytame vandenyje. Patiekti su grietine. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos

Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą duben..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su vyno kremu

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 90 g cukraus. Toliau sukdami, suberiame miltus. 2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą. 3. Supilame tešlą į riebalais pateptą stačiakampę skardelę ir kepame 220° C karštumo..

Recepto vertinimas: 0

Karštas vaisių kokteilis

1. Vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. 2. Ananasą supjaustome nedideliais kubeliais. 3. Persiką blanširuojame, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. 4. Vaisius sumaišome su cukrumi, užpilame obuolių sultis ir 10 minučių verdame, nustatę mažą kait..

Recepto vertinimas: 0

Lietuviškas midus

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2kg medaus, padaugintos mielės, ištirpyta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20—25l. talpos) butelį. Butelis sandariai užkemšamas išvirintu kamščiu su skyle, į kurią..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Tradicinis tortas

Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla iškloti tortinės dugną. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų. Sūrel..

Recepto vertinimas: 0

Braškinis paukščių pienas

Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų...

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos

Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į ketur..

Recepto vertinimas: 0

Saldi vidurvasario sriuba

Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai "Vasara"

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaiš..

Recepto vertinimas: 0

Aviečių - riešutų nugos tortas

Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas de..

Recepto vertinimas: 3

Įdarytos bulvės (Pommes de terre farcies)

Bulves nuplaukite ir 10 minučių pavirkite greitpuodyje. Nuskuskite morkas, nulupkite saliero šaknį; supjaustykite gabaliukais, maždaug 10 minučių pavirkite garuose. Špinatus nuplaukite, nupjaukite lapus; 2 minutes pavirkite sūdytame vandenyje; išgriebkite, nuvarvinkite. Morkas, salierus,..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota kopūstų mišrainė (Ramunės)

Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Va..

Recepto vertinimas: 1

Įvairiaspalvis pavasariškas vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Viduryje padaryti įdubimą, į jį įmušti 1 kiaušinį (kitas liks vyniotiniui aptepti), įpilti actą, sviestą, įberti druskos. Dalį miltų įmaišyti šakute pradedant nuo vidurio. Maišant po truputį įpilti 50 ml drungno vandens. Minkyti rankomis ..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos apkepas su šviežiais makaronais

Kalakutieną supjaustom kubeliais ir pamarinuojam. Marinatą galima rinktis pagal skonį (aš marinuoju su majonezu, citrinos sultimis, įvairias prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis). Marinuoti mažiausiai 2 val. Šviežius makaronus išvirti pagal instrukciją. Kalakutieną pakepti kol ji b..

Recepto vertinimas: 5

Salotos „Pienių pieva"

•50 g šokolado ištirpiname su grietinėle ir ataušiname. Supilame į lėkštę.•Tuną sumaišome su graikiniais riešutais (truputį paliekame papuošimui). Tris persiko puseles supjaus¬tome kvadratėliais, kitas - vėduoklėmis. 25 g šokolado susmulkiname nedideliais gabalėliais.•Tuną ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kitas