25 rezultatų ieškant "kepimui"

Cukinija patale

Cukinija supjaustoma griežinėliais, apibarstoma prieskoniais. Iš alaus, kiaušinių , miltų ir prieskonių užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Į įkaitintą keptuvę dedame cukiniją pamirkytą tešloje ir apkepame iš abiejų pusių. Taip iškep..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai su grybais

Į faršą suberkite šaukštelį prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Išmaišykite. Nuplautus grybus aplipdykite faršu, suformuokite kukulį. Imkite plonai pjaustytą kumpio gabalėlį ir apjuoskite juo suformuotą faršo kukulį. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Formą a..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos gabaliukų troškinys

Kiaulieną susmulkinti nedideliais gabaliukais ir apkepti iš visų pusių keptuvėje su aliejumi, kepti apie 15 minučių, kepimo metu pabarstyti druska ir pipirais (pagal skonį). Nuskusti bulves, nuplauti ir supjaustyti gabaliukais panašaus dydžio kaip ir mėsa, tą patį pada..

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai blynai su obuoliais

Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apden..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta bulvė kepta žarijose

Bulvės švariai nuplaunamos ir nušluostomos. Šoninė supjaustoma pailgomis juostelėmis. Bulvėje padaroma įpjova į kurią prikemšam šoninės. Paruošta bulvė suvyniojama į foliją ir dedama į karštas žarijas kepti. Skanu valgyti su kefyru ar rūgusiu pienu . Skanaus!..

Recepto vertinimas: 3

Studentiškos bulvės 2

Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti per burokinę tarką. Svogūna nulupti, nuplauti ir supjaustyti. Beje, vienas patarimas, pjaustant svogūną peilį galima vis pavilgyti šaltu vandeniu, kad mažiau graužtų akis jį bepjaustant. Po to viską išmaišyti, sudėti prieskonius ir kepti ant maž..

Recepto vertinimas: 5

Kepti sojų paplotėliai su sūriu

Sojų paplotėlius užpilame gausiai prieskoniais paskanintu verdančiu vandeniu (apie 2 stiklines). Paliekame 2 vai. Tuomet vandenį nupilame, paplotėlius įpjauname ir į vidų įdedame po riekelę sūrio. Įpjautus kraštus suspaudžiame. Paplotėlius apvoliojame miltuose, pasūdytame kiaušini..

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2 - 3 valandas pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2--6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje. Mari..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai riestainiai

Bulves sumalti arba sugrūsti, įmusti kiausinius, sudėti sviestą, supilti pieną, pasūdyti, ismaisyti. Is teslos formuoti riestainius, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai bulvių sklindžiai

Tarkuotas bulves nusunkti per marlę, užplikyti stikline verdančio pieno, ismaisyti. Likusiame piene ismirkyti bandelę. Į tarkius sumesti trynius, isleistas mieles, sudėti nuspaustą bandelę, pasūdyti, ismaisyti, teslą palikti 30 min. pakilti. Tuo metu isplakti baltymus, sudėti į pakilusi..

Recepto vertinimas: 0

Suvalkietiški muštiniai

Kepenys trumpai apvirinamos, sumalamos, pridedama svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, grūstų kmynų, pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma, dedama ant supjaustytų ir išmuštų jautienos gabalų, stipriai susukama, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu pyragu. Jei mėsa liesa, pridedama pjaustytų lašinukų. Į mėsos masę įmušamas kiaušinis (baltymai išplakami atskirai), suberiami prieskoniai, pasūdoma ir labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės da..

Recepto vertinimas: 5

Jautienos ir grybų kotletai

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies. Padažui pomidorus užpilti verd..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų maltiniai (Jūratės)

Kopūsto gūžė perpjaunama į 4 dalis, dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirinama. Atskirai išvirti ryžius. Susmulkintus svogūnus pakepinti svieste. Apvirusį kopūstą sumalti mėsmale arba sutrinti trintuvu. Į paruoštus kopūstus dedami ryžiai, pakepinti svogūnai, suberiami d..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų ir bulvių kotletai (Lauros)

Suberti į indą faršui skirtus riešutus, sudėti tarkuotas bulves, tarkuotą morką ir maišant berti manų kruopas, kad masė pasidarytų panaši į faršą. Pasūdyti, sufotmuoti kotletukus ir pakepinti iš abiejų pusių. Padažui žoleles sukapoti, česnako skilteles išspausti, įpilti..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotas pyragas su varške

Įdarui varškę ištrinkite su išplaktais kiaušiniais, sviestu, pakaitintu medumi ir cukrumi. Įberkite druskos ir nutarkuotą citrinos žievelę. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite masę, atvėsinkite ir padalykite į vienodas dalis, priklausomai nuo kepimo formos skersmens. Kiekvi..

Recepto vertinimas: 4

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti rombai

Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais. K..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti plikytos tešlos riestainiai

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gn..

Recepto vertinimas: 0

Morengas su braškėmis (Ramintuko)

Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį pusę reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus. Kepimui orkaitę įkaitinkite iki 150°C, pašovus morengą iš karto sumažinkite ..

Recepto vertinimas: 3

ŽVĖRIENA SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS

Zverienoje peiliu padarome ipjovas ir prikaisome cesnako. Uzpilame vynu, apelsinu sultimis, sudedame stambiai pjaustytus svogunus, cesnakus, citrinu zievele, garstycias ir visus likusius prieskonius. Marinuojame tris dienas. Isimame is marinato, aptepame paruostu misiniu ir apkepame is visu pusiu. U..

Recepto vertinimas: 0

Triufeliai

Margarina su miltais suminkyti iki vientisos mases. Is teslos formuoti mazus piramides formos triufelius. Kepimo skarda pabarstyti miltais ir sudeti triufelius, kisti jau i ikaitinta orkaite. Kepti kol pagels apacia. Cukraus pudra sumaisyti su kakava ir joje volioti ka tik iskepusius triufelius. (A..

Recepto vertinimas: 0

Vištų kepenėlių užkandis su ryžiais

Vištų kepenėles pamirkome piene, gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Saldytas šparagines pupeles trumpai apverdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su aliejumi apkepame pupeles, dedame kepenėles, migdolus, druskos, pipirų, sojų padažo, vėliau supilame vandenyje išleistą..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepimui