25 rezultatų ieškant "kepimui"

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Virti bulvių piršteliai

Bulves išvirti, sugrūsti arba sudėjus ant lentos kočėlu sutrinti.Po to į jas dedame miltų, kiaušinį, druskos, truputį riebalų.Masę išminkome ir suvoliojame piršto storumo volelius.Juos verdame sūdytame vandenyje.Išgriebiame pirštelius, apdžioviname ir spirginame riebaluose.Patieki..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių kotletai (sveikuoliškas)

Dribsnius užplykyti grybų sultiniu (kubelį ištipinti karštame vandenyje) ir palikti 5 valandoms. Į dribsnius dėti kiaušinius, smulkiai supjaustytus svogūnus. Išminkyti ir formuoti kotletus. Kepti aliejuje...

Recepto vertinimas: 3

Sveikuoliškas plovas

1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu. 2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė. 3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos faršo kepsneliai

Morkas sutarkuotis per burokinę tarką, svogūnus smulkiai sukapoti ir viską apkepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Į mėsos faršą įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, pravėsusias apkeptas morkas bei svogūnus ir gerai išminkyti. Gautą masę tepti ant vaflio lakšto ir u..

Recepto vertinimas: 4

Kotletai su sūriu

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu, kad išbrinktų . Turi gautis košė. Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti pravėsius avižinius dribsnius, smulkiai kapotą svogūną, prieskonius (pipirai, bazilikas ir kt.) , druską ir viską gerai išminkyti. Sūrį supjaustyti l..

Recepto vertinimas: 4

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Troškinta marinuota jautiena

Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1--4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato..

Recepto vertinimas: 3

Veršiena su pievagrybiais

Nedideliais gabalėliais supjaustytą veršienos kumpį apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje. Dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Ant viršaus užberiame riekelėmis supjaustytą morką ir troškiname kol mėsa suminkštėja. Tada dedame nepjaustytus pievagrybius. Troškiname 5 min. U..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių kotletai

Virtus burokėlius sutarkuoti per vidutinę tarką. Jei labai sulčių daug, tai nuspausti. Pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, sudėti į burokėlius. Sudėti kiaušnius, miltus, razinas nuplautas-išmirkintas. Darom kotletukus ir apkepam iš abiejų pusių...

Recepto vertinimas: 0

Grūdų kotletai

Kviečiai mirkomi visą parą, tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale. Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis, formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuv..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinės kepsnys

Mėsa pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, cukrumi ir aliejumi, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis ir kiek palaikoma (2—3 val.). Kepamas nepjaustytas visas mėsos gabalas (galima kepti ir supjausčius skersai raumenų nedideliais gabalėliais). Mėsa sudedama į keptuv..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški rageliai

Mėsa sumalama, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, pasūdomą ir gerai išmaišoma. Daromi paplotėliai, į kurių vidų dedama įdaro, susukama ragelio forma, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama dideliame riebalų kiekyje. Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami sv..

Recepto vertinimas: 4

Činakai

Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputį pamušti, apkepti. Sudėti į molinius indelius, ant viršaus uždėti griežinėliais supjaustytas daržoves, smulkintą česnaką. Supilti riebalus, kur kepė mėsa, garstyčias, grietinę, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Užpilti vandeni..

Recepto vertinimas: 3

Apkeptos duonos riekutės

Duoną supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Iš kiaušinių, miltų ir vandens padaryti tešlą, įberti prieskonių. Duonos riekeles sudėti į tešlą, palikti 2 valandoms. Keptuvėje įkaitinti riebalus, dėti tešloje įmirkusias duonos riekutes ir apkepti iš abiejų pusių. ..

Recepto vertinimas: 0

Rikotos sūrio skrebučiai su apelsinų padažu

Į nedidelį puodą supilkite apelsinų sultis, cukrų, sviestą, grietinę ir likerį. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol išsilydys sviestas, ir įkaitinkite iki virimo. Virkite ant lėtos ugnies, kol masė sutirštės. Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, miltus, kiaušinius ir sutarku..

Recepto vertinimas: 0

Itališkas baklažanų ir mocarelos apkepas (Sniegos)

Baklažanus ir cukinijas nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, ir palikti 15 min. pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepti 5 min aliejuje, ant viršaus supilti konservuotus pomidorus ir troškinti apie 15 min. Baklažanus ir cukinijas pavolioti miltuose ir kiaušinio..

Recepto vertinimas: 5

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti rombai

Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais. K..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynai su mėsos padažu

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti ir supilti į bulvių masę. Sudėti miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Padažui svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Farš..

Recepto vertinimas: 0

Libanietiški moliūgų kukuliai

Moliųgus nulupkite, supjaustykite riekelėmis ir 10 minučių pavirinkite sūdytame vandenyje. Tada sugrūskite. Į gautą košę suberkite 100 g tarkuoto sūrio, supilkite 2 išplaktus kiaušinius, kad tešla būtų reikiamo tirštumo, įberkite tarkuotų džiūvėsėlių. Padarykite mažo kiau..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS SALOTOS

Vistienos file supjaustome plonomis 2,5 cm ilgio juostelemis, pabarstome prieskoniais ir iskepame. Kepame 1 min is vienos puses ir puse minutes - is kitos. Vistiena isimame, sudedame stambiai supjaustytus svogunus ir iskepame. Kai suminksteja, sudedame per puse perpjautus pomidorus ir apkepame. Iber..

Recepto vertinimas: 0

KIAULIENOS KARBONADAS SU GREIPFRUTAIS

Kiauliena lengvai pamusame, pabarstome prieskoniais. Apkepame is abieju pusiu, supilame vyna, majoneza ir patroskiname minute. Sudedame smulkinta greipfruta be baltos odeles.Tiekiame su troskintomis sparaginemis pupelemis...

Recepto vertinimas: 3

Įdarytos plekšnės

Zuvis nuplauname, nukerpame pelekus, nulupame zuvks oda. ipjauname ZUVI nugaros viduryje ties stuburu, atpjauname zuvi nuo kaulo, virtuvinemis zirklemis perkerpame stubura viename ir kitame zuvies gale, palikdami galuose mazdaug po 2 cm kaulo.Zuvis idarome svieste apkeptais susmulkintais pievagrybia..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys be orkaitės

Vistiena supjaustykite kvadrateliais ir itrinkite marinavimo padazu is sumaisyto majonezo, kecupo, kapotu cesnaku ir vistienos prieskoniu, beriamu pagal skoni. Palaikykite vistiena nors pusvalandi ir kepkite keptuveje. Kai vistiena bus beveik iskepusi, idekite siaudeliais pjaustyta paprika ir pakepk..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepimui