25 rezultatų ieškant "kepimui"

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Buliaus akis

Riekės viduryje išpjauti apskritimą(labai patogu išspausti stiklinaite arba taure,bet galima ir peiliu).Paruoštą riekę dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi,į padarytą skylę riekėje iš karto įmušti kiaušinį,galima užberti mėgiamų prieskonių.Po poros minučių riekę su kiau..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų apkepas

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, įpildami aliejaus. Nuvarvinkite. Nuvalykite ir supjaustykite daržoves bei prieskonius, kaip nurodyta aukščiau. Kog nudlerne i letsaltet vand tilsat olie, og stil dem til side. Rens og snit grøntsager og krydderier som beskrevet ovenfor. Keptuvėje į..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų apkepas

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, įpildami aliejaus. Nuvarvinkite. Nuvalykite ir supjaustykite daržoves bei prieskonius, kaip nurodyta aukščiau. Kog nudlerne i letsaltet vand tilsat olie, og stil dem til side. Rens og snit grøntsager og krydderier som beskrevet ovenfor. Keptuvėje į..

Recepto vertinimas: 0

Kepta cukinija su česnaku

Cukiniją supjaustome griežinėliais, apie 0,5 cm storio. Griežinėlius apibarstome prieskoniais ir apvoliojame miltais. Dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Iškepusius dedame į lėkštę ir dar karštus apibarstome smulkiai sukapotu česnaku. Taip iškept..

Recepto vertinimas: 3

Blynai su cukinija

Cukiniją sutarkuojam su bulvine tarka. Įmušame kiaušinius, supylame pieną , druskos pagal skonį, cukrų ,miltų dedame tiek,kad tešla butų tiršta kaip grietinė, ir viską gerai išmaišome. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip ir papastai blynus. Skanu valgyti su grietine ar uog..

Recepto vertinimas: 4

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Kviečiukai kitaip

Išvirtus kviečius sumalti (virti apie 0,5 val, prieš tai iš vakaro numirkius). Bulves sutarkuoti ir tarkius sumaišyti su maltais kviečiais, įmušti kiaušinį, įdėti česnaką, pipirus, druską. Viską gerai išmaišyti , formuoti kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje. Skanu..

Recepto vertinimas: 0

Bifšteksas

Į faršą įpilti vandens, sudėti kapotą ir kepintą svogūną ir gerai išminkyti. Iš masės ant sausos ar maltais džiūvėsėliais ar miltais apibarstytos lentos padaryti apvalius, 1,5 cm. storio bifšteksus ir iškepti dideliame riebalų kiekyje. Kad greičiau iškeptų, juos galima kelioms..

Recepto vertinimas: 2

Baklažanų suktinukai su riešutais

Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm) riekelėmis pabarstykite druska, sudėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 min. nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų riekeles apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepdami baklažanai sugeria ri..

Recepto vertinimas: 0

Keptos plekšnės su pagardais

Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis. Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose - kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų. Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto...

Recepto vertinimas: 3

Bulvių maltinukai

Bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdomą. Gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apvoliojami pyrago džiūvėsėliais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu. Grybai nuplaunami ir 1—2..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos vyniotinis

Jautiena atpjaunama taip, kad būtų didesnis paviršius, išmušama, pabarstoma druska ir maltais pipirais. Ant viršaus suklojami plonai pjaustyti lašinukų griežinėliai, o ant jų - iš kiaušinių, pieno ir riebalų iškepta kiaušinienė. Taip paruošta jautiena atsargiai sukama į drobel..

Recepto vertinimas: 5

Plikyta juoda ruginė duona

Išėmus raugą, į duonkubilį suberiamą 1/3 kepimui skirtų miltų, užplikoma verdančiu vandeniu ir gerai išmaišoma, kad neliktų sausu miltų. Duonkubilis šiltai uždengiamas ir paliekama 3—4 val., kad įmaišas susaltų. Tada sudedamas šiltame vandenyje išleistas raugas, gerai išpla..

Recepto vertinimas: 2

Keptas karosas

Paruošti karosai pasūdomi su prieskoniais sumaišyta druska, pavoliojami miltuose ar džiūvėsėliuose, kepami nepjaustyti. Patiekiami pašildytame pusdubenyje su virtomis bulvėmis, tarkuotais krienais ar raugintų agurkų salotomis. ..

Recepto vertinimas: 0

Spageciai su mėsos kukuliais

Padažas: didelėje keptuvėje ant vidutiniškai karštos ugnies aliejuje pakepinkite svogūną ir morką, kepinkite apie 5 minutes kol suminkštės. Įdėkite jautieną ir kepinkite ją apie 10 minučių. Sudėkite pomidorus, pagardinkite druska. Troškinkite ant mažos ugnies apie 3 valandas, ko..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos gabaliukų troškinys

Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apkepti iš visų pusių keptuvėje su aliejumi, kepti apie 15 minučių, bekepant pabarstyti druska ir pipirais (pagal skonį). Nuskusti bulves, nuplauti ir supjaustyti gabaliukais panašaus dydžio kaip ir mėsa, tą patį padaryti su morkom..

Recepto vertinimas: 0

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Bavariški riebaluose kepti paplotėliai

Miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles, šaukštelį cukraus, supilti pusę pieno ir su nedideliu kiekiu miltų paruošti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Į dubenį su miltais ..

Recepto vertinimas: 0

Alaus spurgos su obuoliais

Alų, 200 ml vandens, miltus, trynius bei druską sumaišyti ir padaryti tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į paruoštą masę. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, labai smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tešlą. Riebalus įkaitinti. Šaukštu iš teš..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti rombai

Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais. K..

Recepto vertinimas: 0

BULVINIAI BLYNAI SU MĖSOS PADAŽU

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svoguna aplupti, sutarkuoti, supilti i bulviu mase, kartu sudeti ir miltus, imusti kiausini, pasudyti ir gerai ismaisyti. ikaitinri alieju ir iskepti blynus.padazui svogunus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Farsa kepti keptuveje apie 10 minuciu, po to sudeti ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIŲ APKEPAS

Obuolius nulupti, supjaustyti i keturias dalis, isimti seklalizdzius, obuoliu ketvircius supjaustyti 3 cm dydzio gabaleliais. Sumaisyti obuoliu gabaliukus, 100 g cukraus ir druska ir sudeti i kepimui orkaiteje atsparia forma. Is sviesto ir miltu suformuoti trupinukus, sumaisyti su likusiu cukrumi ir..

Recepto vertinimas: 0

Talismanas su baravykais ir šonine

Zuvi pabarstome trupuciu druskos, prieskoniais, supjaustome gabaliukais. Svoguna susmulkiname, pakepame keptuveje su aliejumi, idedame nuvalytusgrybus, sonines juosteles, apkepame ir sudedame i troskintuva. Tuomet ant virsaus sudedame zuvi, ipilame apie 1 stikline vandens, 1 saukstagrietines ir istr..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su grybais

Virtus grybus kartu su susmulkintu svogunu apkepame keptuveje su aliejumi, idedame druskos, pipiru. Atvesusius grybus sumalame mesmale. Is sluoksniuotos teslos isspaudziame apskritimus. Pyrageliu krastus aptepame kiausinio plakiniu, i viduri idedame idaro, sulenkiame, uzspaudziame sakute, aptepame k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepimui