25 rezultatų ieškant "kartus"

Desertas Kūčia

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant suberti kviecius ..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti ankštpipiriai su pipirų padažu

Saldieji pipirai perskrodžiami pusiau, išvalomi, išplaunami ir nusausinami. Bandelė išmirkoma šaltame vandenyje. Svogūnai nuplaunami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su druska, baltaisiais ir raudonaisiais pipirais, kiaušiniais, nuvarvintais kukurūzais, svogūnais ir nuspausta band..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, kepta džiovintų abrikosų tyrėje

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 - 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti al..

Recepto vertinimas: 0

Editos kalėdinis pyragas

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir l..

Recepto vertinimas: 4

Sūrio sausainiai

Miltai suberiami ant lentos, sudedamas susmulkintsa margarinas, suberiama druska ir įpilama tiek pieno, kad susiminkytų tešla. Tešla plonai kočiojama, pabarstoma tarkuotu sūriu, sulenkiama voku, vėl kočiojama, pabarstoma ir t.t. Taip kartoti 3 kartus. Paruošta tešla iškočiojama 0,5 cm s..

Recepto vertinimas: 0

Desertas „Kūčia“

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant subert..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės nuo grotelių

Daržoves nuplauti, nusausinti, nuo baklažano nupjauti lapkotį, paprikas perpjauti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Cukinijas ir baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Marinato komponentus išmaišyti dubenėlyje.Marinatu aptepti daržoves ..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinė "Kūčia"

Stiklinę kviečių nuplaukite ir pamerkite nakčiai. Kitą dieną išvirkite, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus nukoškite. 500g aguonų nuplaukite, nuplikykite, 2 kartus permalkite mėsmale. Išmaišykite su 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Laužiukai

Iš visų tešlai skirtų produktų su pienu užminkoma tešla tokio kietumo kaip skryliukams. Iškočiojamas 2 mm storio lakštas, ratuku supjaustoma 1—1,5cm pločio 12—15cm ilgio juostelėmis, sudedama į pamiltuotą skardą ir iškepama. Tyrei aguonos išbrinkinamos, nupylus vandenį, d..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausios biskvitinės tešlos paplotis

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius sukti su cukrumi, kol masė pabals, o jos tūris padidės du tris kartus. Į išsuktą trynių masę suberti vanilinį cukrų, citrinos žieveles ir išmaišyti. Baltymus elektriniu plaktuvu išplakti iki standumo ir dalimis sudėti į trynių..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos paštetas su marinuotais agurkais

Mėsą, svogūną, marinuotą agurką ir šviežius krapus 2-3 kartus sumalame mėsmale. Sumaišome su sviestu ir garstyčiomis. Įberiame pipirų, pasūdome. Paruoštą paštetą sudedame į formą. Laikome šaldytuve 3-4 valandas. Tiekiame su konservuotais obuoliais ir duona. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir..

Recepto vertinimas: 0

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite mėsą, morkos kubelius, supjaustytus svogūnus bei česnakus, čiobrelius ir lauro lapą. Įpilkite 750 ml karšto vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..

Recepto vertinimas: 2

Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. ..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

PUPELIŲ PAŠTETAS

Smulkiai supjaustyti svogunai kepinami aliejuje, kol suminkstes. Sudejus grietine dar truputi pakaitinama. Sumaisoma su pupelemis. Pupeles 2 kartus sumalamos mesamale. I mase iberiama druskos, maltu kvapijuju pipiru, juozazoles ir gerais ismaisoma. Is mases galima suformuoti zuvi arba pusrutuli. Sud..

Recepto vertinimas: 0

UOGŲ KREPŠELIS

Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą 1 valandai. Išėmę sudėkite likusi sviestą ir vėl išminkykite tešlą, iškočiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint, kad te..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)

Riesutus uzpilti saltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keiciant vandeni 2-3 kartus per diena. Paskiau riesutus palaikyti 2 paras kalkiu vandenyje, maisnat 4-5 kartus per diena. Po to riesutus perplauti svariu saltu vandeniu ir zieveleje padaryti kelias skylutes ir vel dviem parom uzmirkyti i salta sva..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 6-8 valandoms pamerkiame vandenyje, du kartus ji pakeiciame. Po to agurkus isgriebiame ir supjaustome 1 cm storio griezineliais. Svogunus supjaustome griezineliais, cesnakus, petrazoles susmulkiname, iberiame druskos. Supilame acta ir gerai ismaisome. I stiklainius dedame gerai paspausdami, ..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kartus