25 rezultatų ieškant "kartus"

Desertas Kūčia

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant suberti kviecius ..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos paštetas

Nuėmus odą, paukštieną 2-3 kartus permalti mėsmale per tankų sietelį. Sviestą išsukti, sumaišyti su malta paukštiena, pagardinti. Paštetas tinka sumuštiniams, juo įdaromi smėlinės arba sluoksniuotos tešlos krepšeliai arba jis patiekiamas kaip šaltas užkandis.Puošiamas citrinos ..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, kepta džiovintų abrikosų tyrėje

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 - 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti al..

Recepto vertinimas: 0

Avižinė sriuba su grybais

Grybus supjaustykite juostelėmis, prieskonines daržoves – kubeliais, ir pakepinkite riebaluose. Avižines kruopas 2 – 3 kartus perplaukite verdančiu vandeniu ir sudėkite į užvirintą sultinį. Iškarto dėkite pakepintas daržoves ir grybus, pagardinkite prieskoniais ir pavirkite 20 – 30 m..

Recepto vertinimas: 0

Editos kalėdinis pyragas

Mieles , cukrų ištirpdyt šiltame piene, bet ne karštame, įdėti porą šaukštų miltų ir palaukiame kol iškils. Tada supilame puse ištirpinto margarino ar sviesto, kitą dalį paliekame tešlos kočiojimui. Dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome, išminkome tešlą ir l..

Recepto vertinimas: 4

Desertas „Kūčia“

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant subert..

Recepto vertinimas: 0

Gardūs sojos kepsniukai

Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ''Vegeta'', pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, ka..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinė "Kūčia"

Stiklinę kviečių nuplaukite ir pamerkite nakčiai. Kitą dieną išvirkite, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus nukoškite. 500g aguonų nuplaukite, nuplikykite, 2 kartus permalkite mėsmale. Išmaišykite su 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovint..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti. Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti. Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Ta..

Recepto vertinimas: 4

Paprasčiausias sluoksniuotos tešlos paplotis

Miltus persijoti ir išmaišyti su druska, ant jų supjaustyti 50 g sviesto ir viską sutrinti į trupinius. Pamažu supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Jos rutulį apsukti plėvele ir valandai dėti į šaldytuvą. Likusį šaltą sviestą iš dviejų pusių apdengti plėvele ir iš jo i..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena su slyvų ir grybų padažu

Jautienos filė nuplauname, nusausiname ir sudedame į indą, kuriame marinuosime. Ruošiame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų vienos citrinos sulčių, įberiame druskos, cukraus, jautienos prieskonių, įpilame 4 šaukštus vandens. Viską gerai išplakame. Užpilame ant filė ir..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos (Ensalada de frutas)

Arbūzą, papają ir mangą nulupkite, pašalinkite sėklas bei kauliukus ir supjaustykite kaip ir ananasą kubeliais. Išspauskite žaliosios citrinos sultis ir jomis apšlakstykite vaisius. Pagardinkite šiek tiek druska ir keik daugiau uogine paprika. Sudėkite į stiklinį dubenį. Patiekite g..

Recepto vertinimas: 0

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite mėsą, morkos kubelius, supjaustytus svogūnus bei česnakus, čiobrelius ir lauro lapą. Įpilkite 750 ml karšto vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..

Recepto vertinimas: 2

Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite..

Recepto vertinimas: 3

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Silkės salotos su varške

Silkę ir varškę du kartus permalkite mėsmale. Sukrėskite grietinę, berkite cukrų, druskos, smulkiai supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Viską gerai išsukite ir padėkite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami pabarstykite tarkuotu sūriu. ..

Recepto vertinimas: 5

UOGŲ KREPŠELIS

Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą 1 valandai. Išėmę sudėkite likusi sviestą ir vėl išminkykite tešlą, iškočiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint, kad te..

Recepto vertinimas: 0

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS SU CHALVA IR UOGIENE

Chalva pertrinti, sudeti prieskonius, plakta grietinele, ismaisyti. I desertini inda deti sluoksni chalvos, tarkuotos duonos ir uogienes. Taip pakartoti kelis kartus (virsutinis sluoksnis turi buti duonos). Papuosti plakta grietinele ir uogiene...

Recepto vertinimas: 2

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)

Riesutus uzpilti saltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keiciant vandeni 2-3 kartus per diena. Paskiau riesutus palaikyti 2 paras kalkiu vandenyje, maisnat 4-5 kartus per diena. Po to riesutus perplauti svariu saltu vandeniu ir zieveleje padaryti kelias skylutes ir vel dviem parom uzmirkyti i salta sva..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 6-8 valandoms pamerkiame vandenyje, du kartus ji pakeiciame. Po to agurkus isgriebiame ir supjaustome 1 cm storio griezineliais. Svogunus supjaustome griezineliais, cesnakus, petrazoles susmulkiname, iberiame druskos. Supilame acta ir gerai ismaisome. I stiklainius dedame gerai paspausdami, ..

Recepto vertinimas: 5

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kartus