25 rezultatų ieškant "imame"

Moliūgų sriuba su apelsinu sultimis

Daržoves susmulkinti kubeliais, dėti į verdanti sultinį ir virti 15-20 min. Supilti išspaustas apelsinų sultis pasūdyti ir viską sutrinti trintuvu. Pagardinti lėkštėje grietinėle ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Aldonos Žaliauskienės receptas, Biršto..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos su medumi

Apelsinus nulupame iš padalijame skiltelėmis. Nuplautas vynuoges nuskabome nuo šakelių. Persikus supjaustome skiltelėmis, bananus - skrituliukais. Imame didelę, apvalią lėkštę ir dedame vaisius. Pirmiausia ratu išdėliojame apelsinų ir persikų skilteles, į lėkštės vidurį dedame su..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Gėlytė"

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą. Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus. Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį. Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksn..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštiniai su rūkyta lašiša

Baltą duoną suporcijuojame rutuliuko forma. Sudedame į skardą ir orkaitėje apskrudiname.Padažas:varskę sumalame ir į ją dedame grietinę, smulkintus krapus, pipirus, druską. Viską gerai ismaisome. Imame skrudintos duonos rutuliukus ir ant jų kulinariniu svirkstu užpilame padažą. Salia..

Recepto vertinimas: 0

Sumuštiniai su sūdyta lašiša

Baltą duoną suporcijuojame rutuliuko forma. Sudedame į skardą ir orkaitėje apskrudiname.Padažas:sudedame grietinę ,majonezą, isspaudžiame citrinos sulčių, susmulkiname avokadą, lasisą ir viską gerai ismaisome. Kuriam laikui padažą įdedame į saldytuvą. Imame skrudintos duonos rutul..

Recepto vertinimas: 5

Suadytas karbonadas (Ramunės) (foto)

Karbonadą paruošiame parastai, pabarstome prieskoniais, pipirais, druskyte. Imame saliero kotą ir adymo dygsniu "siuvame karbonadą (didesniam gabalėliui reikia trijų kotų). Suadytą karbonadą voliojame kiaušinių dažinyje ir kepame keptuvėje. ..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukai su daržovėmis ir kalakutiena (Skirmantės) (foto)

Iš tešlos produktų užminkome tešlą ir paliekame pusvalandžiui šaltai. Paruošiame įdarą: svieste apkepinam daržoves, jas pasūdome, pabarstome kurkuma. Imame nedidelį tešlos gabalėlį, iškočiojame ir dedame įdaro. Užlankstome kraštus ir kepame įkaitintame aliejuje. ..

Recepto vertinimas: 0

Frankfurto vainikas (Violetos)

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Pyrago vainiko formą ištepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų. Tešlai imame 200g sviesto, 200g cukraus ir vanilinį cukrų - viską suplakti iki putų, vieną kiaušinį po kito plakti į tešlą, miltus ir kepimo miltelius per sietelį persijoti ir ..

Recepto vertinimas: 0

Pusryčių sumuštinis (Ryčio)

Iš pradžių dešreles supjaustome į keturias juosteles (arba jeigu didelė tai pjaunam dar per pusę), pakepame keptuvėje. Tada išimame dešreles ir iškepame kiaušinius atskirai po vieną. Imame riekę batono ir dedame vieną kiaušinį, tada sudedame keptas dešreles ir patepame pomid..

Recepto vertinimas: 1

Itališkas baklažanų ir mocarelos apkepas (Sniegos)

Baklažanus ir cukinijas nuplauti, supjaustyti plonomis riekelėmis, ir palikti 15 min. pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepti 5 min aliejuje, ant viršaus supilti konservuotus pomidorus ir troškinti apie 15 min. Baklažanus ir cukinijas pavolioti miltuose ir kiaušinio..

Recepto vertinimas: 5

Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu

Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su mor..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba su naminiais makaronais

Į verdantį sultinį sudedame porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Verdame apie 2 min. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei smulkintus pomidorus. Įberiame prieskonių. Makaronams ir miltų, druskos, cukraus..

Recepto vertinimas: 3

KRABŲ LAZDELĖS TEŠLOJE

Is kiausiniu, pieno ir miltu uzmaisome tesla. Tesla turetu buti tirsta. Imame krabu lazdele, apvoliojame tesloje ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Kepame, kol rusvai apskrus. Valgome su kecupu. Labai tinka svieziu darzoviu salotos. (Jurga)..

Recepto vertinimas: 3

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 6-8 valandoms pamerkiame vandenyje, du kartus ji pakeiciame. Po to agurkus isgriebiame ir supjaustome 1 cm storio griezineliais. Svogunus supjaustome griezineliais, cesnakus, petrazoles susmulkiname, iberiame druskos. Supilame acta ir gerai ismaisome. I stiklainius dedame gerai paspausdami, ..

Recepto vertinimas: 5

RAUGINTŲ AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 3 dienas parauginame su ivairiais prieskoniais (vysniu, juoduju serbentu lapais, cesnakais). Po to nuplauname, nupilame verdanciu vandeniu, supjaustome griezineliais, sudedame i stiklainius ir uzpilame marinatu. Puses litro stiklainiui imame 1 nedideli svoguna, 1 skiltele cesnako, 1 saukstel..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ ATSARGOS

Sunokusius agrastus suberiame i emaliuota puoda, mediniu grustuvu sumaigome, uzpilame karstu vandeniu ( 1 kg uogu imame ketvirtj stiklines vandens). Puoda su uogomis statome ant virykles ir nuolat maisydami kaitiname 30 minuciu, bet neuzviriname. Iskaitintas sultis perkosiame i paruostus stiklainius..

Recepto vertinimas: 0

Užkandis su paštetu

Sviesta sumaisome su susmulkintais zaliais prieskoniais, citrinu sultimis, druska. Bandeles perpjauname isilgai per puse, aptepame paruostu sviestu. Atskirai susmulkiname alyvas ir paprika. Imame po gabaleli pasteto, dedame i alyvas ar paprikas ir suformuojame rutuliukus. Valgydami pasteta uztepame ..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos kepsnys su baravykais II

Malta mesa sumaisome su kiausiniu, paskaniname prieskoniais, druska. Baravykus isverdame, apkepame keptuveje su sviestu. Imame 1/3 maltos mesos, dedame i vidu 2 grybus, suformuojame kepsni, ji apsukame ilga sonines juosta, prismeigiame mediniu smeigtuku. Taip paruostus kepsnius iskepame suvyniotus i..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta kiaulės galva

Kiaules galva isplauname. Padarome ertme. Galva ir perpjautas kojeles per nakti pamerkiame i parugstinta vandeni. I malta mesa sudedame prieskonius, ismirkyta bandele ar 2-3 riekutes batono, imusame kiausinius, iberiame druskos ir isminkome. Pripildome galvos ertme. Pilame i puoda vandens tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai pyragėliai II

Teslai mieles sumaisome su cukrumi, druska ir miltais. Sviesta, piena ir vandeni pasildome, sumaisome su miltais ir viska mikseriu plakame 5 min. Pastatome siltai, kol pakils. Idarui marcipanus sukame su cukrumi, dedame riesutus, vandeni, kvapus, isplakta baltyma, ismaisome. Mieline tesla isdaliname..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sausainių bokšteliai

Kremui varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su issuktu sviestu, suplakta grietinele, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis ir sukapotais riesutais.Sausainius pamirkome piene. Boksteliui imame po 5 sausainius ir pertepame kremu. Nakciai paliekame saltai.Boksteliu šsonus ap..

Recepto vertinimas: 1

Sūrio dešrelės tešloje

Is kiausiniu, pieno ir miltu uzmaisome tesla. Tesla turetu buti tirsta. Imame surio desrele, plesiame pusiau apvoliojame tesloje ir dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. Kepame, kol rusvai apskrus. Valgome su kecupu. Labai skanu prie alaus. (Andrius)..

Recepto vertinimas: 5

Bulviniai virtiniai su mėsos padažu

Bulves sumalame mesmale. Iminkome trynius, druskos, muskato riesuto, kepimo miltelius, dziuveselius, miltus. Baltymus isplakame ir imaisome i tesla.Keptuveje su aliejumi apkepame susmulkinta svoguna, sumaisome su apkeptais batono kubeliais. Imame dalįi teslos, iį viduirį dedame keletąa kubeliu s..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prie..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: imame